Η καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού είναι η... επίθεση στον ΠΑΟΚ

Η καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού είναι η... επίθεση στον ΠΑΟΚ

Η καλύτερη άμυνα του Ολυμπιακού είναι η... επίθεση στον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, αλλά και όσα θα ακολουθήσουν εντός και εκτός γηπέδων.

Euroleague στη Novibet με Live Streaming* & σούπερ προσφορά* (21+)

Έτσι είναι! Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Όταν κινδυνεύεις βγαίνεις μπροστά και «χτυπάς». Και ό, τι πετύχεις… Ό, τι σώσεις…

Από την μία είναι το παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και παραμένει πρώτος και αήττητος παρά την… έλευση της κανονικότητας. Παραμένει πρώτος και αήττητος, παρά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και την… επιτροπή υποδοχής που δημιούργησαν οι διαπιστευμένοι, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι το κλείσιμο της καγκελόπορτας, περίμεναν (όλως τυχαίως έξω από τα αποδυτήρια) τους παίκτες του ΠΑΟΚ για να τους εκφοβίσουν.

Από την άλλη είναι και αυτό που έρχεται και το ξέρουν καλά για την υπόθεση των στημένων. Αυτό για το οποίο χρειάζεται-επιβάλλεται η άμυνα για την οποία γράφω παραπάνω…

Υπάρχει κανείς που δεν γνωρίζει ότι… μετά το βούλευμα που παραπέμπει σε δίκη παράγοντες με κατηγορία για κακουργηματική αλλοίωση αποτελεσμάτων, αλλά και σύσταση συμμορίας, οι ομάδες που αυτοί εκπροσωπούν, κινδυνεύουν και με υποβιβασμό όπως εξάλλου έχει γίνει και άλλες φορές.

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός τα γνωρίζει όλα αυτά. Και επειδή πρέπει να ετοιμάζει… αμυντική τακτική, γι’ αυτό επιτίθεται!

(Για να μην ξεχνιόμαστε, παρόμοια είναι και η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στον Τζήλο! Η ανάκριση ολοκληρώνεται και περιμένουμε την πρόταση στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Αν και εκεί αποδειχθεί σχέση των δραστών με παράγοντες ποδοσφαίρου και εκεί θα παρέμβει η Επιτροπή Δεοντολογίας, με παρόμοιους κινδύνους για την όποια ομάδα εμπλέκεται).

Κατά τα άλλα, αυτά περί αναβολής του Σαββατιάτικου αγώνα, είναι κωμικά. Ούτε καν δικαίωμα να το ζητήσουν δεν έχουν. Δηλαδή… επειδή με ξένους διαιτητές έχουν όσους τίτλους έχει κερδίσει και ο Αλέφαντος, πρέπει οπωσδήποτε αυτή την εβδομάδα να… πανηγυρίσουν τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα;

Υπάρχει και η λεπτομέρεια για το timing που επιλέχθηκε να αλλάξει η ατζέντα! Από την μία το ΠΑΟΚ-Ξάνθη που έρχεται και από την άλλη το τι καταγράφουν παρατηρητές και Αστυνομία για την άφιξη του ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Εκεί όπου ο ΠΑΟΚ έχει πλέον πολλές ενδείξεις έτσι ώστε να καταγγέλλει (όπως κατήγγειλε) οργανωμένο σχέδιο. Η Αστυνομία κάνει λόγο για παραβίαση της πρωινής συμφωνίας και για σφραγισμένη πόρτα, ενώ ο παρατηρητής περιγράφει και την προσπάθειά του να την ανοίξει που σκόνταψε στην άρνηση των γηπεδούχων. Όλοι μαζί αναφέρονται στους διαπιστευμένους οπαδούς που περίμεναν τους ασπρόμαυρους, σε σκηνικό που όλως τυχαίως και για πρώτη φορά, δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

(Φυσικά περιμένουμε και την έκθεση Χούμπελ για όσα έζησε στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Κυριακής…).

Πέρα από όλα αυτά όμως και ενώ ένα από τα βασικά και ακατάρριπτα επιχειρήματα είχε να κάνει με το ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ σήκωσαν πέρυσι στη Ξάνθη φανέλα με το 60 για τα γενέθλια του Σαββίδη, αξίζει να σημειώσουμε ότι προσπάθησαν και προσπαθούν να βρουν κάτι για να συνδέσουν τον Ιβάν Σαββίδη με την ΠΑΕ Ξάνθη. Δεν τα κατάφεραν. Κάπως έτσι ανέδειξαν την παραχώρηση του ξενοδοχείου στα Πηγάδια και με μία εκπληκτική-παραπλανητική υπέρβαση, έφθασαν στο συμπέρασμα που «πουλάνε» στα δεκάδες Μέσα τους: «Αφού ο συγγενής Σαββίδη πήρε το ξενοδοχείο, άρα και ο Ιβαν έχει την ΠΑΕ Ξάνθη!!!»

Εκπληκτικό! Πανέξυπνο! Μοναδικό! Γι αυτό ο ΠΑΟΚ προανήγγειλε νομικές ενέργειες.

Το ρεπορτάζ που υιοθετεί ο Ολυμπιακός και σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις στα Πηγάδια, ΔΕΝ αναφέρει ότι από το 2002 το ξενοδοχείο Le Chalet και τα γηπεδάκια πέριξ αυτού, δεν έχουν καμία εταιρική σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη! Η ομάδα εξάλλου έχει άλλες, δικές της εγκαταστάσεις, σε άλλο σημείο των Πηγαδίων. Και αυτό το ξέρουν, αλλά το αποκρύπτουν.

Από εκεί και πέρα είναι πολύ-πολύ ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ Ξάνθη ανήκει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό (94,8%) στην insports IKE των Πανόπουλου-Συγγελίδη. Αυτό έχει επικυρωθεί πρόσφατα από την ΕΕΑ και καλώς θα επανεξεταστεί άμεσα. Όταν όμως προκύψει το ίδιο αποτέλεσμα για την εταιρία insports, τότε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη όσων σήμερα διαδίδονται για… σχέση του Σαββίδη με την Ξάνθη;

- Και μία ερώτηση με βάση τη λογική: Ποιος μπορεί να έχει περισσότερα στοιχεία και ποιανού η καταγγελία είναι πιο βάσιμη για το μετοχικό κεφάλαιο ΠΑΕ: Ο Μαρινάκης για την ΠΑΕ Ξάνθη ή η οικογένεια Κόκκαλη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός;

* Μέσα σε όλα υπάρχει και η αλητεία με τον Ζίφκοβιτς. Τα σχόλια που ειπώθηκαν για την απόδοσή του, ώστε να δικαιολογήσουν το αφήγημα περί ΠΑΟΚ-Ξάνθης, δείχνουν και το ποιόν των ανθρώπων αυτών. Και ρωτάω εγώ: Ποια η διαφορά στην απόδοση του Σα στον Κυριακάτικο αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και ειδικά στη φάση του γκολ, με όσα κατέγραψαν και αφορούν στον Ζίφκοβιτς; Γιατί το ένα αποτελεί κακιά στιγμή και το άλλο χρησιμοποιείται για να θίξει έναν επαγγελματία;

Δεν είναι αλητεία να θέλεις να «χτυπήσεις» τον Σαββίδη και να βαράς τον Ζίφκοβιτς για κάτι που δεν θα αποδείξεις ΠΟΤΕ; Αν ο Σέρβος τους πάει φυλακή, ποιος θα φταίει;

Ντροπή σε όσους δεν έχουν σέβονται τίποτα στο βωμό της δημιουργίας εντυπώσεων;

Γιατί (για να ξέρει και ο κόσμος) ΜΟΝΟ σε αυτές ποντάρουν και «φωνάζουν», εκμεταλλευόμενοι τα άπειρα Μέσα που διαθέτουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.