ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0

Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0

bet365

Απίθανα πράγματα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ με το γκολ των Μπίσεσβαρ - Κρέσπο νίκησε άνετα 2-0 την Ξάνθη, αλλά πριν είδε 3 (!!!) γκολ να ακυρώνονται μέσω… VAR ως οφσάιντ, ενώ είχε και 4 (!!!) δοκάρια. Ο Δικέφαλος συνεχίζει αήττητος και πρώτος, με το βλέμμα στο Αγρίνιο.

Τέσσερα δοκάρια, τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, πέντε κλασικές ευκαιρίες και δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Ξάνθης δαιτηρώντας τους νταμπλούχους Ελλάδας στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του α’ γύρου.

Ο «Δικέφαλος» έγινε η πρώτη ομάδα στην 60χρονη ιστορία της Α’ Εθνικής που δεν θα έχει χάσει σε τρεις διαδοχικούς γύρους. Δύο πέρσι και έναν φέτος. Ο «Δικέφαλος» συμπλήρωσε 48 παιχνίδια χωρίς ήττα και όλα με γκολ, αλλά και 25 εντός έδρας αήττητος (22-3-0) επίσης όλα με γκολ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να δώσει ανάσες στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μετά από 16 σερί παιχνίδια, δίνοντας έπειτα από καιρό φανέλα βασικού στον Δημήτρη Πέλκα και να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ντάγκλας Αουγκούστο με τον Χοσέ Μαουρίσιο, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Εκεί, όπου επέστρεψε και ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, σ’ ένα σχήμα με τρεις αλλαγές, που στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έψαχνε να βρει τα πατήματά του στο χορτάρι της Τούμπας, κυρίως να ταιριάξει το δίδυμο Μαουρίσιο – Μίσιτς στη μεσαία γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σημαδεύουν τα δοκάρια της εστίας της Ξάνθης! Αρχικά στο 18ο λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή, δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια, ενώ στο 25’ και πάλι το σουτ του Πέλκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Απίστευτο!

Στο 27’ ο Άμπαντ απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες, που κυκλοφορούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη βολίδα του Μίσιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την καθολική υπεροχή και να πιέζουν για το πρώτο γκολ. Το βρήκαν με τον Σφιντέρσκι στο 38’, το πανηγύρισαν, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον Φωτιά, μετά και την παρέμβαση του VAR.

To β’ μέρος ξεκίνησε με καρμπόν φάση για τον ΠΑΟΚ στο 51ο λεπτό. Από το σουτ του Μάτος και την ασθενή απόκρουση του Άμπαντ, ο Σφιντέρσκι σκόραρε ωστόσο είχαμε για τρίτη φορά χρήση του VAR, ακυρώνοντας εκ νέου το γκολ του Πολωνού επιθετικού! Ο Αμπάντ είπε «όχι» στον Γιαννούλη (58’) που βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, με την αγωνία να μεγαλώνει στην Τούμπα.

Ο Πέλκας στην τελευταία του προσπάθεια στο ματς αστόχησε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, με τον Φερέιρα να ρίχνει στο χορτάρι Μπίσεσβαρ-Άκπομ, τον μονόλογο του ΠΑΟΚ να συνεχίζεται (72%-28% η κατοχή), αλλά το γκολ να μην έρχεται.

Με 10 παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή οι παίκτες της Ξάνθης προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να κρατήσουν το 0-0. Ούτε η προσπάθεια του Μαουρίσιο βρήκε στόχο (72’), με την τύχη να γυρίζει την πλάτη και στη γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο, καθώς η μπάλα σταμάτησε για τέταρτη φορά (77’) στο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης!

Τελικά, δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έλυσε το γόρδιο δεσμό και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον ανίκητο μέχρι τότε Αμπάντ κάνοντας το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Κρέσπο και αυτός στα δίχτυα της Ξάνθης για το 2-0.

MVP: Μπήκε στο γήπεδο στο 64’ και μέσα σε μισή ώρα πέτυχε ένα γκολ και είχε μια ασίστ, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ πήρε τις ανάσες που έπρεπε να πάρει και ερχόμενος από τον πάγκο άλλαξε τη μορφή του αγώνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ισπανός γκολκίπερ της Ξάνθης, ο Κάρλος Αμπάντ, έμοιαζε να είναι ανίκητος μέχρι που ήρθε ο Μπίσεσβαρ να τον νικήσει με διπλή προσπάθεια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Πολύ λίγα πράγματα από τον Στάρτζεον τον πιο ποιοτικό ίσως παίκτη στο ρόστερ της Ξάνθης.

Η ΓΚΑΦΑ: Το κέντρο της άμυνας των φιλοξενούμενων, ενώ μέχρι τότε δεν είχε κάνει κάποιο σοβαρό λάθος και κρατούσε, όπως μπορούσε, ξέχασε τον Μπίσεσβαρ μόνο του μέσα στη μικρή περιοχή. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Φωτιάς (Πέλλας) συμβουλεύτηκε το VAR και ακύρωσε σωστά το γκολ του Κάρολ Σφιντέρσκι στο 38’, καθώς ο Πολωνός επιθετικός ήταν μπροστά από τους αμυντικούς της Ξάνθης. Στο VAR κατέφυγε και για την τελευταία φάση του πρώτου μέρους, όπου από απόκρουση του Κοβάσεβιτς η μπάλα βρήκε στο χέρι του Καρασαλίδη, αλλά ο διαιτητής από την Πέλλα δεν θεώρησε ότι υπήρξε παρέμβαση. Και την τρίτη φορά που ο Φωτιάς συμβουλεύτηκε το VAR, σε μια πολύ οριακή φάση, ακύρωσε ως οφσάιντ το γκολ του Σφιντέρσκι. Πιο εύκολα τα πράγματα στο ακυρωθέν γκολ του Άκπομ, με τον Μάτος να είναι σε θέση οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Αμπέλ Φερέιρα με τη λήξη του αγώνα συγκέντρωσε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ στο κέντρο του γηπέδου και προφανώς τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια ως το φινάλε. Γιατί, απέναντι σε μια ομάδα με δέκα παίκτες μέσα στην περιοχή και την τύχη να τους έχει γυρίσει, όχι μία αλλά τέσσερις φορές, την πλάτη χρειαζόταν υπερπροσπάθεια μέχρι το τέλος. Κι αυτό έκαναν οι «ασπρόμαυροι» στο μονόλογό τους φτάνοντας στην ένατη νίκη στο πρωτάθλημα και κλείνοντας τον α’ γύρο στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (79’ Ελ Καντουρί), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (64’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη (Γιώργος Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας (84’ Μπαριέντος), Τζουρίσκοβιτς, Τερκί (78’ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ρενέλα (84’ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα