ΑΕΚ - Πανιώνιος 5-0

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ - Πανιώνιος 5-0

bet365

Με τον Μάσιμο Καρέρα να παρακολουθεί από μπουθ, η καταιγιστική ΑΕΚ... σάρωσε με 5-0 τον Πανιώνιο, με χατ τρικ του Ολιβέιρα κι από ένα τέρμα των Βέρντε (γκολάρα) και Μάνταλου!

Υπό το βλέμμα του Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος παρακολούθησε το παιχνίδι από τα μπουθ του ΟΑΚΑ μαζί με τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Ίλια Ίβιτς παίρνοντας μια πρώτη γεύση από την ΑΕΚ, η Ένωση επέστρεψε στις νίκες χάρη στο ευρύ 5-0 επί του Πανιωνίου. Στο τελευταίο παιχνίδι του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο, ο Νέλσον Ολιβέιρα ήταν εκείνος που «καθάρισε» για την Ένωση με χατ-τρικ. Ο Ντανιέλε Βέρντε με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ σκόραρε το πρώτο του τέρμα με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος ολοκλήρωσε την εύκολη επικράτηση με ένα πέμπτο γκολ. Η ΑΕΚ έβαλε έτσι τέλος στην περίοδο… τρικυμίας που της στοίχισε, ευελπιστώντας πλέον πως η επιλογή Καρέρα θα αρχίσει να βάζει τα πράγματα στον σωστό δρόμο. Όσο για τον Πανιώνιο, αυτή ήττα ήταν η πρώτη έπειτα από ένα σερί τεσσάρων θετικών αποτελεσμάτων που βοήθησαν τους κυανέρυθρους να «ξεκολλήσουν» από την τελευταία θέση.

Ο Ολιβέιρα έβαλε τις βάσεις της νίκης από το πρώτο μέρος

Ο Πανιώνιος μπήκε… ζωηρά στο ματς, βρίσκοντας κενούς χώρους, και μάλιστα στο 3’ θα μπορούσε να είχε προηγηθεί, αλλά ο Αραμπούλι αντί να πλασάρει, προτίμησε να βρει τον Μασούρα, με τον Χουλτ να παρεμβαίνει καθοριστικά. Στο 12’ οι κυανέρυθροι πλησίασαν και πάλι κοντά στο γκολ, αλλά ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Ευαγγέλου, ενώ λίγα λεπτά μετά ο Αραμπούλι με πλασέ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Οικονόμου βρήκε με μια βαθιά μπαλιά τον Ολιβέιρα, ο οποίος βρήκε με όμορφο τελείωμα τα δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ, σε μια πολύ οριακή φάση. Στο 17’ ωστόσο ο Πορτογάλος φορ… ξαναχτύπησε, βάζοντας αυτή τη φορά την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Ο Μασούρας έκανε λάθος πάσα, ο Ολιβέιρα έγινε κάτοχος και μπαίνοντας στην περιοχή από πλάγια θέση έπιασε το γλυκό πλασέ στη γωνία του Μαλέρμπ για το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα, στο 27’, η ΑΕΚ θα έβαζε γερές βάσεις νίκης με… δράστη ξανά τον Ολιβέιρα. Ο Λιβάια εκτέλεσε το κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, η άμυνα του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να καθαρίσει τη φάση, η μπάλα έφτασε στον Μάνταλο που σούταρε και ο Πορτογάλος φορ με προβολή την έσπρωξε στα δίχτυα σημειώνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα για το 2-0. Η ΑΕΚ κάπου εκεί έριξε τους ρυθμούς, παίζοντας πιο προσεκτικά πλέον και στα μετόπισθεν, με τον τεχνικό του Πανιωνίου, Νικόδημο Παπαβασιλείου να χάνει λίγο πριν βγει το ημίχρονο και τον Αραμπούλι λόγω τραυματισμού.

Με χατ-τρικ ο Ολιβέιρα «σφράγισε» τη νίκη, άνοιξε… λογαριασμό ο Βέρντε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους στο 47’ ο Ολιβέιρα δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, αλλά ο Μαλέρμπ έβγαλε σε κόρνερ. Ο Πανιώνιος όμως που είχε μπει ξανά δυνατά, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, δύο λεπτά αργότερα έχασε σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει. Ο Κόρμπος με μια εξαιρετική κάθετη έβγαλε τετ-α-τετ τον Παπανικολάου με τον Μπάρκα, αλλά ο γκολκίπερ της Ένωσης σταμάτησε το πλασέ του παίκτη των κυανέρυθρων κρατώντας το μηδέν στην εστία του.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα οι παίκτες του Κωστένογλου σφράγισαν το τρίποντο. Στο 61’ ο Μάνταλος με κάθετη βρήκε τον Ολιβέιρα, ο οποίος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ευαγγέλου και πήρε το πέναλτι. Ο Πορτογάλος το εκτέλεσε εύστοχα και με χατ-τρικ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 69’ ο Μαλέρμπ είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Βέρντε, ο οποίος έψαχνε το πρώτο του γκολ με πάθος. Και το βρήκε στο 77’ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, η οποία με τη βοήθεια και του δοκαριού κατέληξε στα δίχτυα για το 4-0!

Η Ένωση στο 81’ θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε ένα πέμπτο γκολ όταν ο Σαμπανάτζοβιτς που είχε περάσει στο ματς έβγαλε τον Αλμπάνη… φάτσα με την εστία, αλλά ο τελευταίος δεν κατάφερε από κοντά να βρει δίχτυα. Το πέμπτο γκολ πάντως ήρθε για τους κιτρινόμαυρους στο 89’ όταν το σουτ του Μάνταλου κόντραρε στο πόδι του Ευαγγέλου με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το τελικό 5-0.

MVP: Ο Ολιβέιρα με τα δύο τέρματα που σημείωσε στο πρώτο μέρος επέστρεψε στα γκολ και έβαλε τις βάσεις της νίκης. Στο δεύτερο μέρος έκανε το χατ-τρικ και δικαιωματικά πήρε τον τίτλο του MVP.

Στο ύψος του: Ο Μάνταλος που είχε συμμετοχή στα δύο από τα τρία γκολ του Ολιβέιρα με ασίστ, σκοράροντας επίσης και το πέμπτο τέρμα της ΑΕΚ. Αλλά και ο… ανεβασμένος Βέρντε στάθηκε επίσης στο ύψος του, βρίσκοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ, με μια πολύ όμορφη εκτέλεση φάουλ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αραμπούλι είχε δύο καλές στιγμές για τον Πανιώνιο στο πρώτο μέρος για να βρει δίχτυα, αλλά τις… πέταξε στα σκουπίδια.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μασούρας, ο οποίος «πούλησε» την μπάλα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ολιβέιρα να βάλει μπροστά την ΑΕΚ στο σκορ.

Το στραγάλι: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη. Δεν είχε κάποια πολύ δύσκολη φάση, ενώ σωστά υπέδειξε το πέναλτι στην ανατροπή του Ολιβέιρα από τον Ευαγγέλου.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Η ΑΕΚ μετά από μια κάκιστη περίοδο που την άφησε πολύ πίσω από την κορυφή κατάφερε να ηρεμήσει με την ευρεία νίκη επί του Πανιωνίου. Ήταν αυτό που έψαχναν οι κιτρινόμαυροι έπειτα από μια σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων που τους στοίχισαν. Ο Μάσιμο Καρέρα από τα μπουθ του ΟΑΚΑ πήρε μια πρώτη γεύση από τη νέα του ομάδα και… χόρτασε γκολ, ωστόσο ξέρει πολύ καλά πως από εδώ και πέρα θα χρειαστεί δουλειά προκειμένου η ΑΕΚ να μπει ξανά στον σωστό δρόμο. Όσο για τον Πανιώνιο πήρε τέλος το αήττητο σερί του, αλλά παρά την ήττα παραμένει στη 13η θέση και επικεντρώνεται στα ματς που έρχονται και είναι της δυναμικότητάς του.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Χουλτ, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς (76’ Αλμπάνης), Βέρντε, Μάνταλος, Λιβάια (72’ Σαμπανάτζοβιτς), Ολιβέιρα (79’ Γιακουμάκης)

Πανιώνιος (Νικόδημος Παπαβασιλείου): Μαλέρμπ, Ευαγγέλου, Λυμπεράκης, Μασούρας (73’ Μιλόγεβιτς), Κόρμπος, Οικονομίδης (60’ Εμμανουλίδης), Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Άρτσε, Παπανικολάου, Αραμπούλι (44’ Τσιλούλης)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα