Διπρόσωπος αλλά νικητής!

Διπρόσωπος αλλά νικητής!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Διπρόσωπος αλλά νικητής!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε ντέρμπι ένα παιχνίδι, το οποίο θα έπρεπε να είχε... καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο!

Στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και μετά το τραγικό ξεκίνημα και την αδυναμία σταθερότητας που τον έχουν φέρει αρκετά πίσω στην βαθμολογία, αυτό που έχει σημασία, αυτό που μετρά τούτη την εποχή, είναι οι βαθμοί. Είναι οι νίκες, είναι τα τρίποντα, που θα φέρουν το Τριφύλλι στην πρώτη εξάδα και θα του δώσουν ώθηση για να τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι-οφ. Από αυτή την οπτική γωνία, το σύνολο του Δώνη πήρε το ζητούμενο σήμερα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, έβαλε στο σακούλι τους πόντους και προχωρά!

Άρα έκανε σωστά την δουλειά, πανηγυρίζοντας μόλις το δεύτερο εντός έδρας θετικό αποτέλεσμα φέτος και σκοράροντας για πρώτη φορά στο πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ! Μέχρι και σήμερα έβρισκε γκολ μόνο στο δεύτερο.

Αν εξετάσουμε, όμως, τον τρόπο, σίγουρα το πρόσημο δεν είναι θετικό. Σε καμία περίπτωση. Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε δύο πρόσωπα στο χορτάρι του ΟΑΚΑ. Ένα καλό στο πρώτο ημίχρονο και ένα πάρα πολύ άσχημο στο δεύτερο, με αποτέλεσμα οι Αρκάδες να φαίνονται λες και είναι η... Μπαρτσελόνα και ο Γιώργος Δώνης να αναγκάζεται να ρίξει και τρίτο στόπερ στα τελευταία λεπτά για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Φυσικά το μεγάλο θέμα της ομάδας στην επανάληψη δεν ήταν στο κέντρο των μετόπισθεν αλλά στην μεσαία γραμμή που στο τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Από την στιγμή, όμως, που για ακόμη ένα παιχνίδι δεν υπήρχε ένας χαφ στον πάγκο, τότε η επιλογή του Κολοβέτσιου έμοιαζε... μονόδρομος, για να μπορέσει το Τριφύλλι να βρει περισσότερη ασφάλεια για τα τελευταία λεπτά.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τον εαυτό του σε πολύ δύσκολη θέση στο τελευταίο εικοσάλεπτο, σε ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να το έχει τελειώσει από το πρώτο μέρος. Εκεί όπου μετά το γρήγορο γκολ του Χατζηγιοβάνη, έχει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Περέα. Ο Κολομβιανός που έχει όρεξη, τρέλα, ενέργεια, δεν είναι ακόμη στο απαιτούμενο επίπεδο τεχνικής. Έτσι, σπατάλησε δύο ευκαιρίες, από εκείνες που κάθε στράικερ, θα πρέπει τουλάχιστον την μία να την στέλνει στο πλεκτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξέχωρα από την μεγάλη αδυναμία μεσοαμυντικά που έδινε την δυνατότητα στον Αστέρα να φτάνει... αέρα έξω από την μεγάλη του περιοχή, ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στο επιθετικό τρανζίσιον.

Η επιλογή των φιλοξενούμενων να πάρουν πολλά ρίσκα και να παίξουν πολύ ψηλά την άμυνά τους, άφηνε μεγάλους χώρους προς εκμετἀλλευση στο σύνολο του Δώνη. Χώροι που έμειναν ανεκμετάλλευτοι, καθώς οι παίκτες του Έλληνα τεχνικού δεν κατάφεραν ούτε μία φορά να συνεργαστούν σωστά και να βάλουν τέλος στην υπόθεση νίκη. Μία η πάσα θα ήταν λάθος, μία το κοντρόλ και κάπως έτσι ο Παναθηναϊκός δεν έφτιαξε ούτε μία φάση της προκοπής, απέναντι σε μία ομάδα που έπαιζε φουλ ανοιχτά!

Έμοιαζε και ήταν τόσο εύκολο να βγει ο Παναθηναϊκός σε καθαρή φάση για γκολ, όμως, όταν σου λείπουν απλά πράγματα, τότε το εύκολο φαντάζει πολύ δύσκολο!

Σε ατομικό επίπεδο εκτός από τον Διούδη που είχε κάποιες σημαντικές αποκρούσεις και κράτησε το μηδέν, ξεχώρισε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης κυρίως για την γεμάτη του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο αλλά και το δίδυμο των στόπερ(Πούγγουρας-Σένκεφελντ) που είχαν ορισμένες καίριες επεμβάσεις.

Από κει και πέρα, ο Περέα ήταν δραστήριος αλλά άστοχος, ο Χατζηθεοδωρίδης είχε θέματα στην επανάληψη και δεν βοήθησε δημιουργικά ενώ ο Μακέντα έμεινε μακριά από τον καλό του ευατό, παρά τις αρκετές επαφές που είχε με την μπάλα.

Για ακόμη ένα ματς παρέμεινε... εξαφανισμένος ο Ματίας Γιόχανσον που είναι εδώ και πολύ καιρό ντεφορμέ και κάποια στιγμή θα πρέπει να αρχίζει να παίρνει ευκαιρίες ο Αποστολάκης ή έστω ο Νούνες που μπορεί να παίξει εκεί. Ο Σουηδός δεν βλέπεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.