ΑΕΚ: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

ΑΕΚ: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Χωρίς αρχή, μέση και τέλος…

bet365

Από το κακό στο χειρότερο και ακόμα πιο κάτω για την ΑΕΚ, η οποία χρειάζεται πλέον άμεσες και ριζικές αλλαγές για να καταφέρει να σηκωθεί ξανά στα πόδια της.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Super League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Το ταξίδι της ΑΕΚ στο Ηράκλειο για το δύσκολο ματς με τον ΟΦΗ έγινε μέσα σε έντονο προβληματισμό σε μια περίοδο μεγάλης κρίσης για τους κιτρινόμαυρους. Αντίδραση, όμως, όχι απλά δεν υπήρξε, αλλά η Ένωση πραγματοποιώντας ακόμα μια άχρωμη, άοσμη και άγευστη εμφάνιση που δεν θύμιζε ούτε στο παραμικρό τις λέξεις «ομάδα» και «σύνολο» έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι και μεγέθυνε την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει.

Η σκόνη κάτω από το χαλάκι και η απόλυτη κατάρρευση

Η ήττα με κάτω τα χέρια από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη ήταν το πρώτο ηχηρό... καμπανάκι για την ΑΕΚ, από τη στιγμή που η περίοδος της ψυχολογικής ανάτασης με την έλευση του Κωστένογλου είχε παρέλθει. Η αγχωτική νίκη επί του Ατρόμητου στις καθυστερήσεις απλά έκρυψε τη σκόνη κάτω από το χαλάκι, μακιγιάροντας απλώς τα προβλήματα. Η συνέχεια γνωστή. Ήττα με ανατροπή από τον Παναθηναϊκό που βύθισε την Ένωση σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια και έπειτα οι άκρως καταθλιπτικές εμφανίσεις με Άρη και ΟΦΗ, με την ΑΕΚ να παίρνει μόλις ένα βαθμό και να βλέπει πλέον πίσω τους υπόλοιπους να την πλησιάζουν επικίνδυνα.

Ανύπαρκτη δημιουργικά, χωρίς πλάνο, με μονοψήφιο αριθμό τελικών

Η ΑΕΚ μέχρι και χθες τη φετινή σεζόν σε τρεις περιπτώσεις είχε μείνει σε μονοψήφιο αριθμό τελικών στα παιχνίδια της στο πρωτάθλημα. Απέναντι σε Ξάνθη με επτά τελικές, κόντρα στην ΑΕΛ με τέσσερις μόνο τελικές και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό όπου δημιούργησε οκτώ τελικές. Το αποτέλεσμα ήταν μόλις ένας βαθμός στην ισοπαλία στη Λάρισα και δύο ήττες. Ήταν αναμενόμενο πως η ανύπαρκτη δημιουργικότητα και η έλλειψη πλάνου στο ματς με τον ΟΦΗ θα έφερνε κάτι ανάλογο. Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με οκτώ τελικές, χωρίς κλασική φάση για γκολ και έφυγε ηττημένη από το γήπεδο, με τα βαριά «χαρτιά» της (Μάνταλος, Λιβάια και Ολιβέιρα) να… σιωπούν. Κι όταν αυτό συμβαίνει, η ΑΕΚ δεν έχει τρόπο να πάρει το οτιδήποτε αφού δημιουργικά από τον άξονα και από τους υπόλοιπους μεσοεπιθετικά η Ένωση δεν έχει βοήθειες.

Για όγδοη φορά σε 12 ματς η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ

Ένα από τα πολλά προβλήματα της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν που παραμένει άλυτο και συνεχίζει να της κοστίζει είναι το γεγονός ότι δέχεται πρώτη γκολ. Και τις περισσότερες φορές ψάχνει μια υπερπροσπάθεια για να ανατρέψει το σκορ. Η έλλειψη συγκέντρωσης και ομαδικού πνεύματος είναι κάτι που το πληρώνουν οι κιτρινόμαυροι ακριβά καθώς στα οκτώ από τα 12 ματς στο πρωτάθλημα έχουν δει την εστία τους να παραβιάζεται πρώτη! Τι έχει καταφέρει σε αυτά τα παιχνίδια η ΑΕΚ; Ο απολογισμός λέει τρεις αγχωτικές νίκες, δύο ισοπαλίες, και τρεις ήττες. Σε αυτό έρχεται να «κουμπώσει» και το γεγονός της έλλειψης προσωπικοτήτων στο ρόστερ και ο φόβος που έχει επισημανθεί από Σιμόες και Κωστένογλου ότι βγαίνει μέσα στα παιχνίδια. Στοιχεία που επιβεβαιώνουν ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο.

Η ώρα του Ίλια Ίβιτς

Ο Ίλια Ίβιτς, ως το αφεντικό του ποδοσφαιρικού τμήματος από τη θέση του τεχνικού διευθυντή, είναι πλέον εκείνος στον οποίο ελπίζει η ΑΕΚ για να μπει στο σωστό δρόμο. Ένα ικανότατο άτομο σε αυτό το πόστο, ο οποίος πρέπει να λάβει αυτή τη στιγμή την πρώτη του σημαντική απόφαση. Μια απόφαση που αφορά αρχικά το θέμα του προπονητή, καθώς στη συνέχεια και στις μεταγραφικές περιόδους που θα ακολουθήσουν είναι εμφανές ότι απαιτούνται και βαθιές τομές στο ρόστερ. Ο Σέρβος τεχνικός διευθυντής θέλει να προχωρήσει σε μια σίγουρη λύση στο θέμα του νέου προπονητή που θα πετύχει και θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην επόμενη μέρα με σταθερά βήματα. Μια επιλογή καθόλου εύκολη, η οποία ωστόσο πλέον είναι φανερό ότι δεν μπορεί να πάρει άλλη παράταση.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα