Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0

Νίκος Μαρούδας
Ξάνθη - Ατρόμητος 1-0

bet365

Το γκολ-πέναλτι του Εντουάρντο έδωσε την νίκη στην Ξάνθη και με το 1-0 επί του Ατρομήτου, έκανε... άλμα προς την 3άδα και τα play off.

Η Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, πήρε τη νίκη επί του Ατρόμητου με 1-0, χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Εντουάρντο κι έπιασε τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση.

Έτσι έπαιξαν

Ο Κόλτσης μαζί με τον Σιδερίδη, παρέταξαν την Ξάνθη με 4-2-3-1. Ο Αμπάντ ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Σόσα, Καρασαλίδη, Μαλεζά, Φασίδη. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς. Δεξί εξτρέμ ο Στάρτζεον, αριστερό ο Τερκί και δεκάρι ο Εντουάρντο. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Ρενέλα.

Από την άλλη το δίδυμο Κορακάκη, Οφρυδόπουλου, παρέταξαν τον Ατρόμητο με μόλις μια αλλαγή σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον ΟΦΗ. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τον Γκάλο στα δεξιά της άμυνας και τον Ταλόσα στα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν ο Ρισβάνης με τον Γούτα. Αμυντικός μέσος ο Μπαένα, έχοντας Χαρίση κι Ανδρούτσο πιο μπροστά. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Μανούσος, αριστερό ο Ενσικουλού και στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Βέλλιος.

Λίγα πράγματα κι από τους δύο για 45'

Αν και η Ξάνθη απείλησε μόλις στο πρώτο λεπτό με τον Στράτζεον και τον Μέγιερι να σώζει, στη συνέχεια ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός. Οι Περιστεριώτες δεν απείλησαν ποτέ στο πρώτο ημίχρονο ουσιαστικά παρά μόνο με δύο σουτ των Μανούσου και Ανδρούτσου που δεν δημιούργησαν πρόβλημα στην Ξάνθη.

Αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον Εντουάρντο από πλάγια αριστερά να σουτάρει και τον Μέγιερι να σώζει. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση σε ένα πολύ μέτριο πρώτο ημίχρονο.

Μια από τα ίδια, το πήρε με πέναλτι η Ξάνθη

Παρόμοια κακός ο ρυθμός ήταν και στην επανάληψη, με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Αντίθετα η Ξάνθη, κατάφερε να βρει εκείνη γκολ από ένα πέναλτι σε μια φάση όπου ο Χαρίσης ανέτρεψε ξεκάθαρα τον Ντουρίτσκοβιτς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Εντουάρντο ο οποίος ευστόχησε κι έγραψε το 1-0 στο 59'.

Οι Περιστεριώτες αμέσως βγήκαν στην επίθεση και λίγο έλειψε να φτάσουν στην ισοφάριση. Συγκεκριμένα, στο 62' έχασαν την μία και μοναδική τους καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Μανούσος με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, είδε τον Αμπάντ να κάνει σπουδαία επέμβαση. Η πίεση συνεχίστηκε από τους φιλοξενούμενους, αλλά με τίποτα δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Το σουτ του Ρόσα στο 85' και του Γιακουμάκη στο 93' ήταν αρκετά άστοχα και το 1-0 δεν άλλαξε μέχρι τέλους, με την Ξάνθη πλέον να πιάνει τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

MAN OF THE MATCH: Εντουάρντο. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες καλές στιγμές και κρίθηκε από ένα πέναλτι. Έτσι, ο Εντουάρντο που ήταν ψύχραιμος από τα 11 βήματα κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του. Αρκετά κινητικός γενικά σε όλο το παιχνίδι.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Κοβάσεβιτς. Ο μέσος της Ξάνθης, έκανε για ακόμα ένα παιχνίδι αρκετά χιλιόμετρα, περιόρισε πολύ το επιθετικό κομμάτι του Ατρόμητου με αποτέλεσμα ούτε ο Ανδρούτσος, ούτε ο Ρόσα που μπήκε αλλαγή να βοηθήσουν ιδιαίτερα την ομάδα τους.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χαρίσης. Ίσως το χειρότερό του παιχνίδι με την φανέλα του Ατρόμητου. Ο Έλληνας χαφ, πέρα του πέναλτι που κάνει το οποίο θα μπορούσε να αποφύγει, έχει αρκετές λάθος μεταβιβάσεις από το πρώτο ημίχρονο. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του για πρώτη φορά από την μέρα που φόρεσε την φανέλα με το αστέρι.

Η ΓΚΑΦΑ: Οι λίγες φάσεις που είχε το παιχνίδι, δεν έφεραν κάποια... γκάφα κι αν θέλει κάποιος να πει πως ήταν τέτοια το πέναλτι, θα ήταν αυστηρός.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης έχει δώσει σωστά το πέναλτι που κάνει ο Χαρίσης, ενώ η μόνη δύσκολη φάση που είχε ήταν ένα πέναλτι που ζητάνε οι Περιστεριώτες πάνω στον Γιακουμάκη, όπου φαίνεται να υπάρχει ένα κράτημα, αλλά τόσο ο ίδιος όσο κι από το VAR είπαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Σημαντική νίκη που την φέρνει ακόμα πιο κοντά στα πλέι οφ για την Ξάνθη απέναντι στον Ατρόμητο σε ένα αρκετά κακό ποιοτικά παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στα τρίποντα κι έπιασαν τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση, συνεχίζοντας την εξαιρετική χρονιά που κάνουν. Από την άλλη πισωγύρισμα για τον Ατρόμητο, ο οποίος... πέταξε στα σκουπίδια τη νίκη επί του ΟΦΗ και έχασε κι άλλο έδαφος πέφτοντας στην 9η θέση.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Κόλτσης – Σιδερίδης): Αμπάντ, Στάρτζεον, Φασίδης, Κοβάτσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς, Μαλεζάς, Εντουάρντο (84' Ντε Λούκας), Ρενέλα (65' Μπαριέντος), Καρασαλίδης, Τέρκι (55' Καμαρά), Σόσα

Ατρόμητος (Κορακάκης – Οφρυδόπουλος): Μέγιερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόσα, Μπαένα (83' Ούμπιδες), Χαρίσης, Μανούσος, Ανδρούτσος (68' Ρόσα), Ενσικουλού, Βέλλιος (54' Γιακουμάκης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα