Από τον Δώνη όμως, έχω απαιτήσεις… (ΙΙ)

Από τον Δώνη όμως, έχω απαιτήσεις… (ΙΙ)

Από τον Δώνη όμως, έχω απαιτήσεις… (ΙΙ)

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου «χρησιμοποιεί» τίτλο χθεσινού κειμένου του Μιχάλη Τσόχου και αναφέρεται σε συγκεκριμένα πράγματα που έγιναν και ειπώθηκαν κυρίως από τον Γιώργο Δώνη με αφορμή τον αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Ο τίτλος ανήκει στον Μιχάλη Τσόχο που χθες έγραψε πολλά για την αγωνιστική που πέρασε και μερικά πολύ συγκεκριμένα για τον Γιώργο Δώνη.

Ας μου επιτρέψει ο Μιχάλης να πάρω την σκυτάλη και με την ίδια πολύ καλή διάθεση στον ποδοσφαιράνθρωπο Γιώργο Δώνη, να θέσω μερικά ζητήματα που εκκρεμούν από το βράδυ της Κυριακής.

Είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚτσήδικο περίγυρο -για διάφορους λόγους- ο Γιώργος Δώνης δεν έχει πολλούς που τον εκτιμούν. Προπονητικά και όχι μόνο. Κόντρα στην πλειοψηφία, εκφράζω ανά τακτά διαστήματα την καλή μου άποψη για τις ικανότητές του, αλλά και για τον τρόπο που εκφράζεται. Το ίδιο έκανα και τότε που υπήρχε κόντρα με τον Γκαρσία. Κόντρα στο ρεύμα. Αυτά προς απόδειξη της καλής διάθεσης που είχα και εξακολουθώ να έχω απέναντί του.

Το βράδυ της Κυριακής ο Δώνης μίλησε για μία συμμορία που κυνηγάει τον Παναθηναϊκό. Είπε πάρα πολλά για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, βάζοντας φυσικά στο επίκεντρο την ομάδα του. Όταν όμως κατάλαβε ότι βρίσκεται στην Τούμπα και μιλάει μετά από ένα ματς ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, αναγκάστηκε να αναφερθεί και σε ότι προηγήθηκε.

Είπε ότι δεν είχε σκοπό να θίξει τον ΠΑΟΚ, είπε ότι δεν αφήνει αιχμές για τον ΠΑΟΚ, είπε (μετά από ερωτήσεις) ότι η διαιτησία ήταν μία χαρά, αλλά… επειδή κάπως έπρεπε να στηρίξει την πρώτη γενική του αναφορά, μίλησε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ για φάσεις του αγώνα που θεώρησε ότι αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός.

Αυτό το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ το τονίζω γιατί μου αρέσουν τα στοιχεία και σιχαίνομαι τις γενικότητες.

Είπε… είπε… είπε και στο τέλος συμπλήρωσε με τον γνωστό ευθύ και ωραίο τρόπο που τον διακρίνει: «Αν κάνω λάθος θα το διορθώσω…».

Ποιες ήταν οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ αναφορές του για τον αγώνα της Τούμπας όπου θεώρησε ότι αδικήθηκε:

- Δεν δικαιολογούνταν οι καθυστερήσεις των πέντε λεπτών (δεν είπε κάτι για τις επιπρόσθετες, αλλά και τι να πει μετά την κάρτα του Διούδη και αυτό που έκανε με την Τούμπα του Ινσούα;)

- Το πέναλτι ήταν αμφισβητούμενο

- Πριν το πέναλτι στο 94΄ προηγήθηκε φάουλ στον Περέα που προφανώς θα άλλαζε την ροή του αγώνα και τον χώρο που θα παίζονταν τα τελευταία δεύτερα.

Αυτά χρησιμοποίησε ο Δώνης και κάπως έτσι έδωσε και αυτός με τη σειρά του τροφή στους καλοπροαίρετους (κυρίως Παναθηναϊκούς) που φωνάζουν ότι αδικήθηκαν χωρίς να ξέρουν γιατί, αλλά και στους κακοπροαίρετους που «έχουν υποχρέωση» να βγάζουν τον ΠΑΟΚ ευνοημένο. Όπως όλοι αυτοί οι «περίεργοι» που γράφουν και λένε ψέματα ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι στο 101΄. Λες και ο ΠΑΟΚ φταίει που ο Σλοβένος δεν είδε εξ’ αρχής την εξόφθαλμη παράβαση…

Ο Δώνης όμως που είναι δημόσιο πρόσωπο, πρόσθεσε ότι θα ανακαλέσει. Θα επανορθώσει, αν αποδειχθεί ότι δεν είδε καλά…

Από εκείνη την ώρα λοιπόν αποδείχθηκε:

- Με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ βίντεο και φάσεις (αλλαγές, τραυματισμοί Βιεϊρίνια, Δώνη, Ελ Καντουρί, έλεγχος VAR στα γκολ) ότι σωστά δόθηκαν τα έξτρα πέντε λεπτά από τον διαιτητή. (Αποδείχθηκε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο από τις καθυστερήσεις του Διούδη ότι σωστά αυξήθηκε ο χρόνος και στις καθυστερήσεις).

- Αποδείχθηκε από όλες τις εικόνες και όλες τις κρίσεις μα ΠΑΝΩ απ’ όλα από την παραδοχή Κουρμπέλη στους συμπαίκτες του, ότι έχασε την ισορροπία του και έπεσε πάνω στον Κρέσπο τον οποίο έριξε κάτω.

- Και επειδή ο Δώνης προσπάθησε να χτίσει εικόνα αδικίας ΚΥΡΙΩΣ με βάση το φάουλ στον Περέα, αποδείχθηκε το ΤΡΟΜΕΡΟ και ΑΠΙΘΑΝΟ λάθος του, αφού μπέρδεψε φάση που έγινε στο 89:20 με κάτι που φαντάστηκε ότι συνέβη λίγο πριν το πέναλτι!

Μετά λοιπόν από όλες αυτές τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ επί των ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ που ανέφερε για να δομήσει άλλη μία διαιτητική αδικία του Παναθηναϊκού και ταυτόχρονη εύνοια του ΠΑΟΚ, περιμένουμε από τον πολύ αξιόλογο προπονητή και Έλληνα ποδοσφαιράνθρωπο, να τηρήσει τη δέσμευσή του και να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος!

Δημοσίως! Όπως προχθές που ήθελε-δεν ήθελε δημιούργησε εντυπώσεις, έτσι και τώρα. Μπορεί;

Αν δεν το κάνει τότε είναι και αυτός συμμέτοχος στο κλίμα που καταγγέλλει και κάνει κακό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί το ψέμα, η προπαγάνδα και η εσκεμμένη παραπληροφόρηση πάντα κάνουν κακό.

Εκτός κι’ αν πράγματι ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε στην Τούμπα σε κάποιες άλλες περιπτώσεις. Που δεν έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα…

Εκτός κι’ αν όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην προπαγάνδα του ευνοημένου ΠΑΟΚ που για να μην ξεχνιόμαστε ΑΥΤΟ (Αυτό το πρωτάθλημα κατέκτησε ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα κατέκτησε πέρυσι)

* Πέρα από τον Δώνη και οποιοσδήποτε άλλος καλείται να αναφερθεί που αδικήθηκε ο Παναθηναϊκός σε αυτό το ματς και να απαντήσει σε μας τους «κομπλεξικούς» που πιστεύουμε ότι όλα αυτά τα ψέματα έχουν σκοπό και σχέδιο να μειώσουν τον ΠΑΟΚ και να «παίξουν» το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Με συγκεκριμένα στοιχεία, όποιος θέλει ας απαντήσει Όχι με γενικότητες.

Αδικήθηκε «χοντρά» σε άλλες μεγάλες φάσεις; Αδικήθηκε σε μικρά-μικρά όπως κάποτε επί Οργάνωσης συνέβαινε με επιστημονικό τρόπο; Αδικήθηκε σε κάρτες;

Που αδικήθηκε;

Αν οι όποιες απαντήσεις είναι γενικές και όχι συγκεκριμένες, αν είναι θεωρητικές, αν σχετίζονται με την ένταση στα αποδυτήρια, αν αφορούν το παρελθόν και τότε αναγκαστούμε να θυμηθούμε τον… Λίτσα, τον Καραμάνο, τον Βασιλάκη, και πολλούς-πολλούς άλλους που έσφαξαν τον ΠΑΟΚ σε αγώνες με τον ΠΑΟ, τότε… απλά χάνουμε χρόνο. Αν αρχίσουμε τις γενικότητες όλοι θα καταλάβουμε την έλλειψη επιχειρημάτων και φυσικά θα αποδειχθεί η προπαγάνδα που επίσης βρωμίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και όπως όλα δείχνουν θα το βρωμίσει ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες εξελίξεις…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.