Πειστήριο σοβαρότητας…

Πειστήριο σοβαρότητας…

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Πειστήριο σοβαρότητας…

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη νίκη της τακτικής πειθαρχίας και την απόδραση του Άρη από το καθεστώς εσωστρέφειας.

Επιστροφή στοιχήματος* στον αγώνα Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Αν η ποιότητα είναι από τα βασικά συστατικά που οφείλει να διαθέτει μια ομάδα, η τακτική πειθαρχία είναι σπουδαιότερο. Αποδείχθηκε (και) χθες στην Ξάνθη. Ο Άρης δεν παρέταξε την ατομική ή ομαδική ποιότητά του, αλλά τη συγκέντρωσή του στο πλάνο. Αυτή ήταν η ειδοποιός διαφορά της χθεσινής ομάδας με την αντίστοιχη των προηγούμενων αγωνιστικών. Αποτυπώθηκε μέσα από τους χώρους στους οποίους κινήθηκαν τέσσερις συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.

Σε αντίθεση με το πρόσφατο παρελθόν, ο Ντάνιελ Σούντγκρεν δεν άφηνε τη θέση του, αλλά λειτούργησε περισσότερο ως πλάγιο μπακ. Ο Κόρχουτ πήρε περισσότερα μέτρα στο γήπεδο συγκριτικά με τον Σουηδό, αλλά το βασικό μέλημά του ήταν η (ανασταλτική) κάλυψη της αριστερής πλευράς. Αυτός που θυσιάστηκε περισσότερο με συνέπεια να μην εμφανιστεί στο πρώτο ημίχρονο (σε δημιουργικό επίπεδο) ήταν ο Χαβιέρ Ματίγια, ενώ η περίπτωση του Λούκας Σάσα είναι αξιοσημείωτη γιατί χρησιμοποιήθηκε σε δύο θέσεις και απέδειξε ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο. Αυτά βέβαια, απέναντι σε μια ομάδα (Ξάνθη) της οποίας η βαθμολογική θέση είναι πλασματική γιατί το επίπεδο ικανότητάς της δεν είναι υψηλό.

Το βασικό κέρδος του Άρη, από τη νίκη στην Ξάνθη, είναι η απόδρασή του από το καθεστώς εσωστρέφειας που είχε απλώσει τα δίχτυα του στον σύλλογο, είτε γιατί αυτές είναι οι κακές συνήθειες του τελευταίου, είτε επίσης γιατί υπάρχουν πρόθυμα άτομα στα πέριξ του συλλόγου που καραδοκούν για να το διοχετεύσουν μαζί με μπόλικη δόση δηλητηρίου. Ταυτόχρονα, ο Άρης έβαλε τις βάσεις για ένα σερί που θα τον βγάλει από τη δύσκολη (βαθμολογική) θέση και θα τον επαναφέρει στο μονοπάτι υλοποίησης των στόχων του.

Υπάρχουν όμως και αρνητικά, τα οποία αποτυπώθηκαν μέσα από την επιθετική δυστοκία που χαρακτηρίζει αυτή την ομάδα και το γεγονός ότι με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, αδυνατεί να κερδίσει παιχνίδι. Το χθεσινό… έγκλημα δεν είχε τιμωρία, αλλά είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο να δημιουργεί (η ίδια η ομάδα) συνθήκες άνετης επικράτησης, αλλά να φτάνει να παίζει τους βαθμούς στην τελευταία φάση του αγώνα. Κι αυτό το λάθος του Καραντώνη (σε κόρνερ που είδε μόνο ο ίδιος) θα μπορούσε να στερήσει αυτό που με κόπο έχτισε η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ για περίπου 94 αγωνιστικά λεπτά.

Στα θετικά συμπεράσματα συμπεριλαμβάνεται και η αγωνιστική παρουσία του Φαμπιάν Έμαν. Ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστριακός έπαιξε με υψηλό αίσθημα ασφάλειας, προφανώς το καλλιέργησε η άμυνά του. Δεν είχε τη δύσκολη φάση, στις περισσότερες περιπτώσεις όμως φρόντισε ο ίδιος να μη δημιουργηθεί. Για τον νεαρό τερματοφύλακα γράψαμε κατ’ επανάληψη ότι ο οργανισμός οφείλει να τον στηρίξει ακόμη καις τα δύσκολα, ελλείψει άλλου. Αν στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος, έως και την επιστροφή του Κουέστα, αποδειχθεί «λαβράκι», πρωτίστως θα ωφεληθεί ο ίδιος.

ΥΓ: Στον μπασκετικό Άρη, καλά θα κάνουν οι κ. κ. Γουλιέλμος-Σανικίντζε-Μαρκόπουλος να κλειδωθούν σ’ ένα γραφείο και να τα βρουν μεταξύ τους. Είναι οι υπεύθυνοι για το ότι α) ενώ έχουν καταλήξει στην απόφαση αντικατάστασης δύο παικτών εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα, επέτρεψαν να παρουσιαστεί η ομάδα αδύναμη στη Λάρισα και γυμνή απέναντι στον Ιωνικό, β) από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει αποφασίσει να στηρίξει τον προπονητή, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο Σανικίντζε και να φροντίσει να το μεταδώσει αυτό στους παίκτες, γ) να φροντίσουν και οι τρεις για την έγκαιρη ενίσχυση της ομάδας και ο δε προπονητής να έχει τη δυνατότητα να προπονήσει στην εβδομάδα που προηγείται του αγώνα με τον Κολοσσό, την ομάδα που θα έχει και στο παιχνίδι. Προς το παρόν αυτά, γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.