Οξυγόνο!

Οξυγόνο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Οξυγόνο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το κομβικότατο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι, τον πρωταγωνιστή Χατζηγιοβάνη, το σύνολο που αρχίζει να θυμίζει ομάδα και την αστεία κουβέντα γύρω από τον Νταμπίζα!

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχου με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεσες αναλήψεις. |21+

Εδώ και σαράντα ημέρες έβλεπε τα παιχνίδια από τον πάγκο ή την κερκίδα. Εδώ και περίπου ενάμισι μήνα μετά την ατυχέστατη δήλωση του Γιώργου Δώνη που αποδείχθηκε ότι δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα, είδε οπαδούς της ομάδας να τον βρίζουν χυδαία, να τον βγάζουν στην σέντρα, την ώρα που το μόνο που συνέβαινε ήταν μία σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία έτσι κι αλλιώς εδώ και ημέρες είχε πάρει τον δρόμο της συμφωνίας.

Κάποια στιγμή αυτό το καραγκιοζιλίκι με τα σχόλια στο instagram, τα μηνύματα και τις… κατάρες στους παίκτες(όπως έκαναν κάποιοι ηλίθιοι και στα γενέθλια του Χρήστου Δώνη) θα πρέπει να τελειώσει.

Να επιστρέψουμε, όμως, στο θέμα μας. Ο Τάσος θα έμενε στον Παναθηναϊκό είτε παράμενε στο πόστο του ο Νταμπίζας είτε όχι. Και φυσικά θα ξεκινούσε στο Περιστέρι ανεξάρτητα από την απόφαση του Αλαφούζου για το μέλλον του τεχνικού διευθυντή. Ο Δώνης τον δοκίμαζε από την αρχή της εβδομάδας με τους βασικούς, άλλες αξιόπιστες επιλογές δεν είχε και κάπου αυτό το… ανέκδοτο με την μη χρησιμοποίησή του(το οποίο το φωνάζαμε από την πρεμιέρα στην Λαμία) θα έπαιρνε ένα τέλος.

Όπως είναι κωμικό να ακούς και να διαβάζεις ότι ο Παναθηναϊκός νίκησε επειδή… έφυγε ο Νταμπίζας. Ο Παναθηναϊκός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και μετά παρουσιάζει μία εικόνα κανονικής ομάδας, δεν έχει καμία σχέση με το χάλι στην αρχή της αγωνιστικής περιόδου και απλά υπέπεσε σε ένα μεγάλο πισωγύρισμα στο παιχνίδι με την Ξάνθη που τον πήγε πίσω βαθμολογικά. Πάμε παρακάτω.

Ο Χατζηγιοβάνης βγήκε από την ναφθαλίνη στο Περιστέρι(και πολύ άργησε), έκανε ένα τρομερό παιχνίδι, έχοντας… φτερά στα πόδια μετά την συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία κομβικής σημασίας νίκη επί του Ατρομήτου. Ο Έλληνας εξτρέμ έκανε παπάδες στο πρώτο ημίχρονο και ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών κινήσεων της ομάδας του. Αυτό το παιδί όταν παίζει με καλή ψυχολογία, όταν πατάει το χορτάρι με αυτοπεποίθηση, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος απέναντι σε έναν Ατρόμητο που δεν θύμιζε ομάδα Αναστασίου και έπαιξε φουλ κλειστά και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Ο Μπουζούκης, όμως, με την πιο ποιοτική ασίστ του φετινού Παναθηναϊκού(μία καταπληκτική μπαλιά με φάλτσα, στην πλάτη της άμυνας) έφτιαξε τον κολλητό του και ο Χατζηγιοβάνης… κέρασε για το συμβόλαιο και έβαλε σε ρόλο οδηγού το Τριφύλλι!

Μαζί με το ημίχρονο στην Νέα Σμύρνη, το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο στο Περιστέρι ήταν το καλύτερο για την ομάδα του Δώνη σε αυτό το πρωτάθλημα. Γιατί εκτός από το προβάδισμα και την κυριαρχία μέσα στο γήπεδο, ο Παναθηναϊκός δεν έφαγε ούτε… μισή φάση, ήταν άριστος τακτικά στο ανασταλτικό κομμάτι και είχε σε μεγάλο βαθμό κερδισμένες τις προσωπικές μονομαχίες και τις δεύτερες μπάλες.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, οι πράσινοι γύρισαν αρκετά μέτρα πίσω, έδωσαν την ευκαιρία στον Ατρόμητο να πιέσει και στο επιθετικό τρανζίσιον που οι χώροι ήταν αρκετοί, δεν απείλησε όσο θα έπρεπε. Η εικόνα της επανάληψης πρέπει να αποτελέσει μάθημα για την συνέχεια. Αυτά τα ματς πρέπει να τα… τελειώνεις. Γιατί όσο δεν το κάνεις, θα σου έρθει μια φάση όπως του Μανούσου στο 70᾽, που θα ισοφαριστείς και μετά θα τρέχεις και δεν θα φτάνεις!

Σε ατομικό επίπεδο εκτός από τον Χατζηγιοβάνη, αξίζει να σταθούμε στον Μπουζούκη που ήταν εξαιρετικός και επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε ανοδική πορεία, στον Καμπετσή που μπορεί να μην ήταν μέσα σε φάσεις αλλά έπαιξε άψογα στον ρόλο του σέντερ φορ(πως γίνεται αυτό το παιδί να θεωρούν στο Κορωπί πως είναι εξτρέμ) αλλά και σε όλη την αμυντική τετράδα που ήταν απροσπέλαστη. Ο Σένκεφελντ μπήκε και άλλαξε όλη την εικόνα, ο Ολλανδός είναι καλός στόπερ και αυτό φαίνεται με το… καλημέρα.

Στα αξιοσημείωτα και το ντεμπούτο του Αλεξανδρόπουλου. Ο μικρός, τον οποίο πιστεύουν πολύ στον Παναθηναϊκό, έδωσε αυτό που έπρεπε στο τελευταίο τέταρτο αντί του κουρασμένου Κουρμπέλη.

Με αυτά και με αυτά, το τρίποντο μπήκε στο σακούλι, ήρθε σαν οξυγόνο για τον Παναθηναϊκό που αν δεν νικούσε θα συνέχιζε να βλέπει την πρώτη εξάδα από μεγάλη απόσταση. Αυτή η νίκη μπορεί να αποτελέσει την αρχή για να επέλθει επιτέλους η κανονικότητα στην βαθμολογική συγκομιδή.

Το Τριφύλλι αν νικήσει και την ΑΕΛ την ερχόμενη Κυριακή θα είναι μέσα στην εξάδα ή μια ανάσα από αυτή και μετά θα πάει στα δύο ντέρμπι με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να κυνηγήσει αυτό που ήταν το ζητούμενο για την συγκεκριμένη τετράδα αγώνων. Μίνιμουμ οι επτά βαθμοί…

Υ.Γ1: Ο Παναθηναϊκός πάνω στο χορτάρι βγάζει σημάδια κανονικής ομάδας. Για να συνεχιστεί αυτή η εικόνα, εκτός από την δουλειά του προπονητή, θα πρέπει και οι παίκτες να συμπεριφέρονται όπως πρέπει. Μέσα και έξω από το Κορωπί. Ας ελπίσουμε τώρα που έφυγε ο… κακός της ιστορίας, να μην ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Καλώς ή κακώς, έχει αποδειχθεί πως ο Δώνης δεν μπορεί να παίξει και αυτό τον ρόλο.

Υ.Γ2: Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε μια μέρα πως προέκυψε το δήθεν ᾽᾽εσείς φταίτε᾽᾽ που ποτέ δεν είπε ο Νταμπίζας στους ποδοσφαιριστές μετά τον Άρη στο Κορωπί. Όπως να μάθουμε και πως αντέδρασαν οι ίδιοι οι παίκτες εντός του προπονητικού κέντρου όταν ενημερώθηκαν για το πόσο στρεβλή βγήκε προς τα έξω(όχι σε όλα τα μέσα) η τότε 100% υπέρ του προπονητή και των συνολικών ευθυνών ομιλία του τεχνικού διευθυντή.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.