Ξάνθη - Άρης 0-1

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ξάνθη - Άρης 0-1

bet365

Ο Άρης έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό από τα Πηγάδια. Ο Μπρούνο Γκάμα μόλις στο 1ο λεπτό ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Ιντέγε και το 1-0 επί της Ξάνθης χάρισε στους «κίτρινους» το... τρίποντο!
Η ιστορία επαναλήφθηκε για τον Άρη καθώς όπως πέρυσι έτσι και φέτος βγήκε από την αγωνιστική κρίση περνώντας από τα «Πηγάδια» με νίκη επί της Ξάνθης με 0-1. Πλασματικό το τελικό σκορ καθώς οι «κίτρινοι» θα έπρεπε να πετύχουν περισσότερα τέρματα από το ένα που σημείωσε με πέναλτι ο Μπρούνο Γκάμα στο 3ο λεπτό.
Ανεξαρτήτως των πλάνων που σχεδίασαν οι δύο προπονητές, της λογικής του Μίκαελ Ένινγκ να αποφύγει τις τομές στο βασικό σχήμα διατηρώντας τα ίδια πρόσωπα, ή αυτής του Κίκο Ραμίρεζ να εμπιστευτεί τον Καρασαλίδη αντί του Μπαξεβανίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, το παιχνίδι άλλαξε μορφή έπειτα από 51 δευτερόλεπτα. Από την έξυπνη κάθετη πάσα του Κόρχουτ, την εφαρμογή του τεχνικού οφ σάιντ από τον Μαλεζά και την κίνηση του Ιντέγε χωρίς την μπάλα. Αυτές οι τρεις κινήσεις σε συνδυασμό με την ανατροπή του τελευταίου από τον Αμπαντ, επέβαλαν άλλες ισορροπίες στο παιχνίδι. Γιατί ο Μπρούνο Γκάμα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 0-1 του Άρη μόλις στο 3ο λεπτό.
Υποχρεωτικά η Ξάνθη πήρε μέτρα στο γήπεδο, μάλλον της έδωσε περισσότερα και ο Άρης επενδύοντας στην ικανότητά του στο transition παιχνίδι, αλλά αυτή δε φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η μεν Ξάνθη ήταν εντελώς ακίνδυνη καθώς ένα σουτ του Αμορίμ στο 17ο λεπτό (όπου ο Έμαν απομάκρυνε σε κόρνερ) κι ένα ακόμη του Λισγάρα στο 30’ δεν δημιούργησαν εστία απειλής. Μοναδική στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν η τελευταία φάση του πρώτου μέρους όπου Σταρτζεόν σούταρε από πλάγια θέση και ο Αμορίμ δεν πρόλαβε (για ελάχιστα εκατοστά) να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.
Κακός και ο Άρης
Ο Άρης δεν κατέφερε να χτίσει παιχνίδι από πίσω. Εκτός κλίματος οι Ματίγια, Λούκας Σάσα ως προς τα δημιουργικά καθήκοντά τους κι έτσι οι «κίτρινοι» επένδυσαν περισσότερο στα λάθη του αντιπάλου. Και ο τελευταίος δεν έκανε λίγα. Από λάθος του Κοβάσεβιτς προέκυψε η φάση του Ιντέγε αλλά ο Νιγηριανός αντί να πλασάρει πήγε να «σκοτώσει» η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Μαλεζά. Από λάθος της Ξάνθης προέκυψε κι ένα σουτ του Μπρούνο Γκάμα στο 40ο λεπτό σε μια κακή επιλογή του Πορτογάλου καθώς είχε και καλύτερες. Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 0-1 για τους «κίτρινους».
Ο Άρης μπορούσε να το τελειώσει…
Ο Κίκο Ραμίρεζ διόρθωσε τον εαυτό του στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βάζοντας κλασικό αριστερό μπακ και περνώντας τον Καρασαλίδη στο κέντρο της άμυνας αντί του Μαλεζά. Η Ξάνθη διατήρησε την μπάλα στα πόδια της, αλλά αυτός που είχε τις ευκαιρίες ήταν ο Άρης. Για την ακρίβεια, οι «κίτρινοι» μέσα σε δύο λεπτά είχαν τη δυνατότητα να τελειώσουν το παιχνίδι. Ωστόσο, στο 52’ ο Ντίρεσταμ πρόλαβε τον Ιντέγε πριν ο τελευταίος εκτελέσει από τη μικρή περιοχή κι ένα λεπτό αργότερα, ο Μπρούνο Γκάμα προσπάθησε να εκτελέσει από πολύ πλάγια θέση κι ενώ είχε καθαρή πάσα στον Ντιγκινί. Στο 58’ ο Ιντέγε σκόραρε έπειτα από πάσα του Ντιγκινί αλλά η φάση ήταν μη γενόμενη καθώς ο Γάλλος ορθώς υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ. Γενικώς ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε τα μεγάλα κενά της Ξάνθης στην άμυνά της και στην εφαρμογή του αμυντικού transition.
Ο Ραμίρεζ άλλαξε τη διάταξή του στο τελευταίο ημίωρο ενισχύοντας την μεσοεπιθετική γραμμή του και δίχως κλασικό φορ. Ο δε Ένινγκ υποχρεώθηκε σε αλλαγή καθώς ο Κόρχουτ είχε πρόβλημα στη γάμπα και αντικαταστάθηκε από τον Μπα, με τον Λούκας Σάσα να μεταφέρεται στο αριστερό άκρο της άμυνας. Λίγο αργότερα, ο Γερμανός προπονητής υποχρεώθηκε να κάνει τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή του, με την είσοδο του Ντάνι Λάρσον στο παιχνίδι αντί του Γιάννη Φετφατζίδη ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί πόδι.
Οι δύο στιγμές του Άρη στο 72ο λεπτό ήταν ως μη γενόμενες καθώς στο ξεκίνημά τους ο Ντάνι Λάρσον ήταν εκτεθειμένος. Η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπα στον Τέρκι εντός της περιοχής στο 79ο λεπτό. Στο τελευταίο 15πτο και με μία αλλαγή στη διάθεση του, ο Ένινγκ κλήθηκε να διαχειριστεί δύο προβλήματα. Τους τραυματισμούς των Γκάμα, Βέλεθ. Ο Γερμανός επέλεξε να χρησιμοποιήσει τον Ούγκο Σόουζα στο ενδεχόμενο που χρειαστεί να αποχωρήσει και ο Βέλεθ! Στο 84’ ο Λάρσον βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά προτίμησε να κάνει κατάχρηση της ντρίμπλας με συνέπεια να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία για τον Άρη. Ένα λεπτό αργότερα οι «κίτρινοι» είχαν νέα σπουδαία ευκαιρία, μετά από λάθος του Αμπάντ, με τον Ιντέγε αλλά και πάλι ο Νιγηριανός είχε κακή εκτέλεση.
Η Ξάνθη δεν είχε κλασική ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο καθώς χαρακτηρίστηκε από πολλές ημιτελείς προσπάθειες, με τελευταία αυτή του Τζουρίκοβιτς στο 94ο λεπτό. Για τον Άρη, η «αύξηση» της επιθετικότητάς του οφείλονταν ουσιαστικά στην αγωνιστική άνοδο του Χαβιέρ Ματίγια, ασχέτως του ότι δεν αξιοποιήθηκαν οι ευκαιρίες. Ο Άρης κράτησε το 0-1 μέχρι το τέλος και κέρδισε το παιχνίδι.
Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Λισγάρας, Τέρκι, Φασίδης (Ξάνθη), Λούκας Σάσα, Ρόζ (Αρης),
MVP: Ο Λούκας Σάσα έκανε περίφημη δουλειά τόσο ως αμυντικός, κυρίως όμως ως αριστερός μπακ.
Στο ύψος του: Ο Κόρχουτ έκανε καλό παιχνίδι όσο αγωνίστηκε, δική του έμπνευση και η πάσα στον Ιντέγε στη φάση που ο Άρης κέρδισε πέναλτι.
Αδύναμος κρίκος: Ο Ζόρνταν Φοσέ ήταν ακίνδυνος όσο αγωνίστηκε, ενώ ο Καρασαλίδης δεν ανταποκρίθηκε και στις δύο θέσεις στις οποίες χρησιμοποιήθηκε.
Η «γκάφα»: Αυτή του Αμπάντ στο 85ο λεπτό αλλά ο Ιντέγε δεν τον τιμώρησε.
Το «στραγάλι»: Κακό παιχνίδι στο πρώτο μέρος από τον Καραντώνη έχασε τον έλεγχο των φάουλ και των επαφών στο πρώτο ημίχρονο. Είχε καλύτερη διαιτησία στο δεύτερο, ενώ οι επόπτες έκαναν εξαιρετική δουλειά.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Δίκαιη η νίκη για τον Άρη, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι πλασματικό. Ο Άρης έπαιξε με τη φωτιά χάνοντας πολλές ευκαιρίες απέναντι στην Ξάνθη η οποία ήταν κυριολεκτικά μια κακοτεχνία.
Οι συνθέσεις:
ΞΑΝΘΗ (Ραμίρεθ): Αμπάντ, Ντίρεσταμ, Καρασαλίδης, Σταρτζεόν, Κοβάσεβιτς, Φοσέ (64’ Τζουρίσκοβιτς), Τεσέιρα (76’ Ρενέλα), Μαλεζάς (46’ Φασίδης), Τέρκι, Λισγάρας, Ντε Αμορίμ
ΑΡΗΣ (Ένινγκ): Έμαν, Σούντγκρεν, Κόρχουτ (64’ Μπα), Βέλεθ, Ροζ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (68’ Λάρσον), Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα (82’ Σόουζα), Ιντέγε

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα