Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός - ΟΦΗ 2-1

bet365

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε απέναντι στον μαχητικό ΟΦΗ, όμως χάρη στα δύο γκολ του Σουντανί πήρε την νίκη (2-1) πριν τη μεγάλη αναμέτρηση με την Μπάγερν! Οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι, ο VAR είπε «όχι».
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σουντανί των 2 τερμάτων που συνεχίζει να σκοράρει εντός των συνόρων ο Ολυμπιακός έκαμψε την αντίσταση του ΟΦΗ που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Στο τελικό 2-1 του Καραϊσκάκη και σε ένα ωραίο ματς οι 2 ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, ενώ οι Κρητικοί ζήτησαν πέναλτι για μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκερέιδο, στο οποίο, όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Πορτογάλος δεν βρήκε μπάλα.
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ
Ο Μαρτίνς διάλεξε να ξεκινήσει το ματς με Σα κίπερ, Αβραάμ και Σεμέδο κέντρο άμυνας και στα 2 άκρα της τους Κούτρη και Τοροσίδη. Κέντρο με Γκιγιέρμε - Μπουχαλάκη, άκρα με Λοβέρα και Ποντένσε και στην επίθεση Σουντανί με Γκερέρο. Για τον ΟΦΗ από την άλλη: Σωτηρίου κίπερ, άμυνα με Νάστο, Μαρινάκη, Γιαννούλη, Κοροβέση και κέντρο με τους Μεγιάδο - Νέιρα και επιτελικό τον Ναμπί. Άκρα με Τσιλιανίδη - Σεμέντο και Φιγκερέιδο μπροστά.
ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΟ Α' ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ 1-1
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά και είχε δοκάρι με σουτάρα του Λοβέρα και επέμβαση του Σωτηρίου μόλις στο 3'. Από την άλλη οι Κρητικοί επεδίωξαν να παίξουν ανοιχτά από την πρώτη στιγμή. Μόλις στο 11ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε το προβάδισμα από σέντρα του Ποντένσε και σεντερφορίσιο γκολ με κεφαλιά από τον Σουντανί, τον οποίο έχασε ο Νάστος.
Στην συνέχεια του α' μέρους ο Ολυμπιακός είχε φάσεις για γκολ και κάποιες πολύ χαρακτηριστικές όπως του Ποντένσε αλλά και ένα χαμένο τετ α τετ του Σουντανί. Ο ΟΦΗ που είχε επιδιώξει να απειλήσει κυρίως με Τσιλιανίδη και Μεγιάδο βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις με πάσα του Μαρινάκη και εξαιρετικό σουτ του Ναμπί για το 1-1. Στην διάρκεια του α' μέρους πρέπει να σημειωθεί πως ο Σεμέδο "λαχτάρησε" τους ανθρώπους του Ολυμπιακού με μία πτώση του που δεν μπορούσε να αναπνεύσει καλά ενώ ο ΟΦΗ ζήτησε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι.
ΔΟΚΑΡΙ Ο ΟΦΗ, ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΣΟΥΝΤΑΝΙ ΣΤΟ 2-1 ΚΑΙ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΓΚΕΡΕΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΗΣΕ
Ο ΟΦΗ συνέχισε να έχει την τακτική να μην κλείνεται. Έτσι στο 54' έβγαλε πολύ καλή φάση με πάσα του Σεμέντο και σουτ του Ναμπί στο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός όμως ανέβασε ξανά... στροφές, έβγαλε φάσεις και βρήκε γκολ για το 2-1.
Ο Νάστος έκανε... πάσα πάνω στον Γκερέρο, ο Ισπανός έβγαλε ασίστ στον Σουντανί και ο Αλγερινός άσος γύρισε το σώμα του και με μία σουτάρα έκανε το 2-1 με 2ο προσωπικό του γκολ. Στο 66' δεν μέτρησε γκολ του Γκερέρο για οφσάιντ του Σουντανί στο ξεκίνημα της φάσης (σ.σ. θα ήταν ένα εξαιρετικό γκολ εάν μετρούσε καθώς βγήκε με συνεργασία - πάσα Σουντανί σε Γκασπάρ, γύρισμα σε Μασούρα και από εκεί στον Γκερέρο σε μία συνολικά πολύ καλή επιθετική προσπάθεια). Στην συνέχεια και ως τέλος του ματς ξανά οι 2 αντίπαλοι είχαν καλές στιγμές.
MVP: Δεν θέλει και μεγάλο ερώτημα. Ο Σουντανί με πολύ καλή εικόνα μεσοεπιθετικά και δύο τέρματα στο ενεργητικό του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από τους γηπεδούχους Ποντένσε και Γκιγιέρμε έκαναν μεγάλη προσπάθεια. Πολύ καλή εικόνα και ο Αβραάμ. Για τον ΟΦΗ θετικότατοι ο σκόρερ ο Ναμπί και ο Σεμέντο.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Νάστος ξεκάθαρα. Είναι μέσα και στα δύο γκολ του Σουντανί. Ευθύνη έχει στο 2-1 και ο Σωτηρίου.
Η ΓΚΑΦΑ: Κυρίως ανήκει σε Νάστο και Σωτηρίου στην φάση του 2-1. Ανήκει και στον Νάστο στο πως χάνει τον Σουντανί στο 1-0 αλλά και στον Γκερέρο στην φάση του γκολ του ΟΦΗ, που χάνει την μπάλα και από εκεί βγαίνει η φάση.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με προβλήματα η διαιτησία του Παπαδόπουλου στο ματς. Στο α' μέρος κακώς δεν παρατηρείται με κάρτα ο Κοροβέσης για ένα πολύ άσχημο χτύπημα στον Ποντένσε. Ο Ολυμπιακός ζήτησε κόκκινη για αυτήν την φάση, όπως και έχει ζητήσει και πέναλτι για τράβηγμα στον Σεμέδο. Γενικά στον πειθαρχικό τομέα και τις κάρτες ο Παπαδόπουλος είχε θέματα και ακόμα και σε χτυπήματα στον Γκερέρο. Ο ΟΦΗ από την άλλη ζήτησε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι. Στην μία με τον Σεμέδο να έχει κολλημένο τον αγκώνα του στο σώμα του όταν τον βρήκε η μπάλα που δεν φάνηκε να είναι παράβαση και σε μία δεύτερη σε μαρκάρισμα του Σεμέδο στον Φιγκερέιδο.
Όπως φάνηκε στο ριπλέι, ο Σεμέδο δεν βρήκε μπάλα αλλά το πόδι του παίκτη του ΟΦΗ, όμως ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρξε πέναλτι και ο VAR συμφώνησε μαζί του, αφήνοντας το παιχνίδι να εξελιχθεί.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Από τα πιο ωραία ματς φέτος στο Καραϊσκάκη υπό την έννοια πως παίχθηκε ανοιχτό και επιθετικό ποδόσφαιρο με φάσεις εκατέρωθεν. Ο "λαβωμένος" από απουσίες και τραυματισμούς Ολυμπιακός πιέστηκε αρκετά από τον ΟΦΗ ωστόσο κατάφερε να περάσει και αυτό το εμπόδιο με 2-1 κυρίως χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Σουντανί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σουντανί (82' Καμαρά), Σεμέδο, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Γκερέρο, Ποντένσε, Λοβέρα (56' Μασούρας), Κούτρης, Παπαδόπουλος και Τοροσίδης (62' λ.τρ. Γκασπάρ).
ΟΦΗ: Σωτηρίου, Νάστος (64' Κουτρουμπής), Νέιρα, Ναμπί, Σεμέντο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης (87' Βαζ), Φιγκερέιδο (71' Μάνος), Μεγιάδο και Κοροβέσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα