Γκόμεθ: «Κανένα φάουλ απ' τον Κρίστιτσιτς»!

Gazzetta team
Γκόμεθ: «Κανένα φάουλ απ' τον Κρίστιτσιτς»!

bet365

Ο ειδικός εκπαιδευτής VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ, εξήγησε και ανέλυσε σε σεμινάριο στην ΚΕΔ 14 φάσεις του VAR που συζητήθηκαν, απόλυτος για το γκολ της ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΟΚ, πέναλτι στον Μπαράλες στο Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης.

Τεράστιο ενδιαφέρον είχε το σημερινό σεμινάριο από τον ειδικό εκπαιδευτή VAR της FIFA, Κάρλος Χεσούς Γκόμεθ, κάτι που πιστοποιεί το γεγονός ότι ήταν παρόντες πολλοί (από Πολιτεία, όλες τις ομάδες, Superleague) όπου εξετάστηκαν 14 φάσεις ανάμεσα στις οποίες και αυτή στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ και το γκολ της ισοφάρισης των «κιτρινόμαυρων» (2-2).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Χεσούς Γκόμεθ για την φάση στην οποία ζητάει φάουλ ο ΠΑΟΚ σε τάκλιν του Κρίστιτσιτς πάνω στον Αουγκούστο ήταν απόλυτος: «Διαπιστώνουμε ότι πρόκειται για μια δύσκολη φάση αλλά ταυτόχρονα ότι προηγείται η επαφή με την μπάλα. Αυτό σημαίνει ότι το κόψιμο είναι καθαρό, δεν υπάρχει φάουλ από τον Κρίστιτσιτς αφού το τάκλιν στην μπάλα προηγείται του φάουλ που μπορεί να έγινε μετά. Είναι σωστή η απόφαση».

O Χεσούς Γκόμεθ τοποθετήθηκε και για τη φάση στο ΑΕΛ – ΑΕΚ και συγκεκριμένα για το πέναλτι που ζήτησαν οι γηπεδούχοι στην φάση με πρωταγωνιστές τους Μπάρκα και Ουάρντα. Ο ειδικός εκπαιδευτής ξεκαθάρισε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για δεδομένη ανατροπή, ή για απλή σύγκρουση στον αέρα. Πρόκειται για μια ακόμη δύσκολη φάση με τον τερματοφύλακα να φαίνεται να σταματά μπροστά στον παίκτη της Λάρισας.

Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος πήρε τον λόγο, έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΠΟ για την πρωτοβουλία και είπε: «Έπρεπε να γίνει, όσοι είχαμε τη διάθεση είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε πράγματα που ούτε καν γνωρίζαμε και έχουμε την υποχρέωση να τα μεταφέρουμε στις ομάδες μας. Είναι δεδομένο ότι το VAR είναι στη σωστή κατεύθυνση και είναι υποχρέωση όλων να βοηθήσουμε ώστε να καθιερωθεί στη χώρα μας και να τελειοποιηθεί η χρήση του. Το επόμενο βήμα και μάλιστα άμεσο πρέπει να είναι και η γραμμή του οφσάιντ και το goal line technology», τόνισε αρχικά ο Δημητριάδης για να συνεχίσει και να καταλήξει:

«Χρεος όλων είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την υπόθεση με σοβαρότητα. Και όπως υπάρχει και πρωτόκολλο στο VAR να υπάρχει και σε εμάς στην επόμενη συνάντηση πρωτόκολλο ομιλητών γιατί σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξε κατάχρηση τοποθέτησεων από κάποιους συνομιλητές. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Το χρέος όλων μας είναι να βοηθήσουμε για να γυρίσει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία».

Μια ακόμη επίμαχη φάση που συζητήθηκε και η άποψη του Χεσούς Γκόμεθ ήταν απόλυτη αφορούσε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Αστέρα Τρίπολης όπου ο Ισπανός ειδικός εκπαιδευτής VAR ήταν απόλυτος πως στη φάση του Μπαράλες υπάρχει ξεκάθαρο πέναλτι. Άρα είναι λάθος η απόφαση. Ωστόσο υπογράμμισε ότι αφού δεν είχε τη σωστή φάση ο ρέφερι δεν γινόταν να δώσει την παράβαση!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα