Ξάνθη: Η πολυφωνία τη βγάζει στον «αφρό»

Δημήτρης Ρούσσος
Ξάνθη: Η πολυφωνία τη βγάζει στον «αφρό»

bet365

Οι Ακρίτες παίρνουν ακριβώς ό,τι ψάχνουν στα παιχνίδια τους στη φετινή σεζόν, κατορθώνοντας μέσω της ριζικής ανανέωσης του ρόστερ να βρουν σκορ από πολλούς διαφορετικούς παίκτες και να απολαμβάνουν τη «θέα» απ’ τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αν λίγο ή πολύ για κάθε ομάδα της Super League 1 μπορούσε να γίνει μια εκτίμηση πριν την έναρξη της σεζόν, αναφορικά με τη δυναμικότητά της, η Ξάνθη αποτελούσε μια εκ των εξαιρέσεων. Η άλλη θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν ο Βόλος, ως άγνωστος μεταξύ αγνώστων και με ρόστερ κατά 90% διαφορετικό σε σύγκριση με αυτό της ανόδου.

Κάπως αντίστοιχα κινήθηκε και η Ξάνθη στη μεταγραφική περίοδο, αποχαιρετώντας τον Μίλαν Ράσταβατς και «ανακαινίζοντας» δραστικά το έμψυχο υλικό. Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής, μπορεί να μείνει τουλάχιστον ικανοποιημένη απ΄τις επιλογές του Κίκο Ραμίρεθ, τον ίδιο τον Ισπανό τεχνικό, αλλά και τον τρόπο παιχνιδιού που δεν είναι ο πιο θεαματικός, μα σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός στην κατηγορία.

Αυτό το λένε οι αριθμοί, αφού οι Ακρίτες είναι η ομάδα με τις λιγότερες τελικές προσπάθειες στην κατηγορία (35). Ταυτόχρονα ωστόσο, με 0.3 γκολ ανά τελική, μπορεί να «καμαρώνει» για την καλύτερη σχέση γκολ/τελικής προσπάθειας και να καρπώνεται τα αποτελέσματα της ευστοχίας της.

Ούσα στη δεύτερη θέση, μπορεί να αξιολογήσει όσα κάνει καλά και να τα εξελίξει. Αν η φόρμα των Μπαριέντος, Στάργκεον, Ντε Αμορίμ και Τζουρίτσκοβιτς διατηρηθεί, σίγουρα μπορεί να ελπίζει σε αντίστοιχα καλή πορεία στο μέλλον. Άλλωστε είναι αυταπόδεικτη η σημασία της πληθώρας επιλογών που επιβεβαιώνουν διαρκώς την αξία τους, είτε ως βασικοί, είτε ως αναπληρωματικοί.

Στάργκεον, Μπαριέντος και Τζουρίτσκοβιτς πλαισιώσαν τον Ρενέγια στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, με τον Ντε Αμορίμ να μπαίνει ως αλλαγή και να ανοίγει το σκορ και τον δεύτερο να σκοράρει το καθοριστικό 0-2, στο πρώτο κι εντυπωσιακό «τρίποντο» της σεζόν.

Ακολούθησε το «διπλό» στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (1-2). Εκεί ήταν η σειρά του Εντουάρντο να μπει ως αλλαγή για να ισοφαρίσει, πριν το αυτογκόλ του Σανιά που «έγραψε» το τελικό αποτέλεσμα.

Στο πρώτο παιχνίδι στα Πηγάδια, κόντρα στον Αστέρα, η «τετράδα» μπροστά άλλαξε (Μπαριέντος, Εντουάρντο, Τζουρίτσκοβιτς, Στάργκεον), με τους δυο τελευταίους να σκοράρουν για τη νίκη (2-1).

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ βρήκε τους Ακρίτες σε κακή μέρα, στην πρώτη ήττα (3-0) της σεζόν. Αυτό όμως φάνηκε να ξεχνιέται γρήγορα, αφού κόντρα στον Βόλο (3-1), Ντε Αμορίμ και Εντουάρντο ξαναπήραν τα «όπλα» τους και έδωσαν σοβαρό προβάδισμα στο δρόμο για τη νίκη.

Κάπως έτσι, μάλλον αθόρυβα, η Ξάνθη καταφέρνει να συνδυάσει το «χτίσιμο» της ομοιογένειας που μόνο αυτονόητο δεν είναι για μια ομάδα 17 μεταγραφών, με τα θετικά αποτελέσματα. Ο Ραμίρεθ βρίσκει τον τρόπο να συνδυάζει τους ποδοσφαιριστές του ανάλογα με το φορμάρισμα, τις συνθήκες και τις ανάγκες του, ενώ η δουλειά του στο τρανζίσιον αποδίδει καρπούς κόντρα σε καλούς και λιγότερο καλούς αντιπάλους.

Με τον τρόπο αυτό οι Ακρίτες έχουν… επανέλθει στην κουβέντα, αφού την περσινή σεζόν είχαν περάσει μάλλον αδιάφοροι, ενώ συνολικά τόσο σοβαρή εκκίνηση στο πρωτάθλημα είχε καιρό να πραγματοποιήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα