Πιο (αν)αποτελεσματικός… δεν γίνεται

Πιο (αν)αποτελεσματικός… δεν γίνεται

Πιο (αν)αποτελεσματικός… δεν γίνεται

bet365

Η παρουσία του Άρη στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων (σε παραγωγικότητα γκολ) ομάδων της Superleague μάλλον είναι παραπλανητική, αν συνυπολογίσει κανείς τον αριθμό των τελικών προσπαθειών του.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Η αλήθεια είναι ότι δύο στοιχεία… βγάζουν μάτι. Θεωρητικά, το βασικό όπλο των «κίτρινων» ήταν η συνοχή στην άμυνα δεδομένης της διατήρησης των 3/4 αυτής, αν και επί τούτου ο Τόλης Τερζής διατύπωσε την (ορθότατη) άποψη ότι η άμυνα δεν εξαρτάται μόνο από την «τετράδα» αλλά αφορά το σύνολο της ομάδας, μέχρι στιγμής όμως εξελίσσεται σε αχίλλειο πτέρνα.

Γιατί με εξαίρεση τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, η εστία του Άρη παραβιάστηκε σε όλα τα άλλα παιχνίδια και ήδη έχει δεχθεί επτά γκολ σε πέντε αγώνες. Ενδεχομένως να είναι άτοπη κάθε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο έχει αξία να σημειωθεί ότι πέρσι (και μετά από πέντε αγωνιστικές) οι «κίτρινοι» είχαν δεχθεί μόλις ένα τέρμα! Ταυτόχρονα βέβαια είχαν ήδη πετύχει τέσσερις νίκες.

Ωστόσο, το στατιστικό στοιχείο που ξεχωρίζει είναι το επίπεδο ανταποτελεσματικότητας της ομάδας στην επίθεση και κυρίως στο «Κλεάνθης Βικελίδης» καθώς σ’ αυτό το γήπεδο δημιούργησε το 76% του συνόλου των τελικών προσπαθειών του.

Μόνο στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό υπήρχε παραγωγικότητα καθώς οι «κίτρινοι» βρήκαν τέσσερα γκολ σε σύνολο 13 προσπαθειών. Στους αγώνες απέναντι σε ΟΦΗ και ΑΕΛ, οι Θεσσαλονικείς σημείωσαν μόλις τρία τέρματα και ο αριθμός είναι εξαιρετικά χαμηλός αν συνυπολογίσει κανείς ότι είχαν 36 τελικές προσπάθειες! Κοινώς, το ποσοστό ευστοχίας τους στα συγκεκριμένα παιχνίδια περιορίζεται στο 0.08%.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα