Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-1

Νίκος Αθανασίου
Πανιώνιος - Παναθηναϊκός 0-1

bet365

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ! Την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός... έσπασε το ρόδι στις νίκες, καθώς με την γκολάρα του Ζαχίντ επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη. 2 δοκάρια οι «πράσινοι» με Ινσουά και Μπουζούκη.

Ενδεκαδάτοι Μολό και Περέα

Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ο Περέα άλλαξε την εικόνα του Παναθηναϊκού επιθετικά. Ο Μολό λύτρωσε το τριφύλλι με την εύστοχη εκτέλεσή του στο φινάλε και ο Γιώργος Δώνης έδωσε φανέλα βασικού και στους δύο. Από τον πάγκο στην ενδεκάδα! Για πρώτη φορά αμφότεροι.

Ο Διούδης υπερασπίστηκε την εστία των πρασίνων. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Γιόχανσον και ο Σένκεφελντ με τον Πούγγουρα στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Δώνης το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Αριστερό χαφ ο Μπουζούκης, δεξί ο Μολό, ο Ζαχίντ πίσω από τον Περέα που ήταν στην κορυφή της επίθεσης του 4231

Πρόλαβε και ξεκίνησε ο Αραμπουλί

Από την πλευρά του, ο τεχνικός του Πανιωνίου, Νίκι Παπαβασιλείου, είδε με ικανοποίηση τον Αραμπούλι να ξεπερνά το πρόβλημα που είχε τις προηγούμενες ημέρες και να τίθεται κανονικά στην διάθεσή του. Ο Κότνικ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Σαραμαντάς, δεξί ο Ρέντζας και ο Ευαγγέλου με τον Σταυρόπουλο το δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν.

Μανιάτης και Κόρμπος οι δύο κεντρικοί μέσοι. Τσιλούλης δεξί φτερό, Άρτσε αριστερό, ο Μαξίμοβιτς επιτελικός και στην κορυφή ο Αραμπούλι.

Υπογραφή Ζαχίντ!

Στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές ήταν σαν να μην υπήρχε στο γήπεδο. Παρόλα αυτά ο Δώνης τον στήριξε για ακόμη μία φορά, τον έβαλε επιτέλους στην φυσική του θέση και ο Γκίας Ζαχίντ τον δικαίωσε στο πρώτο ημίχρονο, όντας εκείνος που έκανε την διαφορά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Πανιώνιο με το υπέροχο γκολ που πέτυχε στο 20᾽.

Σε ένα απόλυτα ισορροπημένο πρώτο μέρος, το σύνολο του Δώνη εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο την δυσλειτουργία του Πανιωνίου στα δεξιά της άμυνας του. Με τον Ινσούα, τον Μολό και τον Ζαχίντ το τριφύλλι έβρισκε χώρους και από την ασίστ του Γάλλου εξτρέμ, ο Ζαχίντ βρέθηκε με πλάτη εντός περιοχής, γύρισε άμεσα και εκτέλεσε με το δεξί στην απέναντι γωνία.

Σε μία φάση καρμπόν, ο Ινσούα είχε το δοκάρι στο φινάλε του σαρανταπενταλέπτου, όπου έφτασε πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ.

Ο Πανιώνιος που έδειχνε κάτι να του λείπει ανασταλτικά στην μεσαία του γραμμή και δεξιά, δημιούργησε ρήγματα με τον Σαραμαντά από αριστερά λόγω και της τραγικής εικόνας του Γιόχανσον αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά. Στο 13᾽ ο Διούδης μπλόκαρε την κόντρα ανάμεσα σε Σένκεφελντ και Τσιλούλη ενώ στο 16´ η κεφαλιά του Αραμπούλι πέρασε άουτ.

Ο Παναθηναϊκός είχε καλή ανασταλτική εικόνα, με τον Μπαρτ Σένκεφελντ να δίνει σιγουριά και σωστές τοποθετήσεις και τους Κουρμπέλη, Δώνη να είναι άριστοι στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Δεν το… καθάρισε αλλά το πήρε!

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, έβγαλε πράγματα στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου και θα μπορούσε να είχε πετύχει το δεύτερο γκολ που θα… καθάριζε το παιχνίδι.

Ο Κότνικ στο 46᾽ νίκησε τον Περέα στο τετ α τετ, στο 47᾽ το σουτ του Μπουζούκη βρήκε στο κάθετο δοκάρι ενώ στο 51᾽ ο πορτιέρο του Πανιωνίου απόκρουσε την κεφαλιά του Ζαχίντ σε κόρνερ.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι και από το 70᾽ και μετά ο Πανιώνιος πήρε πολλά ρίσκα, έχοντας βάλει στο ματς τους Καμαρά και Μιλόγεβιτς και παίζοντας σαφέστατα πιο επιθετικά για το γκολ της ισοφάρισης. Με εξαίρεση, όμως, την φάση του 72᾽ όπου ο Σένκεφελντ πρόλαβε τον Αραμπουλί, δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Διούδη.

Ο Παναθηναίκός παρά τους πολλούς χώρους που είχε, προτίμησε να παίξει πιο συνετά, είχε απόλυση συγκέντρωση ανασταλτικά και χωρίς να δυσκολευθεί κράτησε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

MAN OF THE MATCH: Γκίας Ζαχίντ. Στην Νέα Σμύρνη είδαμε το γιατί ο Γιώργος Δώνης επέμενε τόσο πολύ για να φέρει στον Παναθηναϊκό τον διεθνή μεσοεπιθετικό. Ο Ζαχίντ ήταν απολαυστικός. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Σκοράρει με υπέροχο τελείωμα το γκολ της νίκης, ταλαιπώρησε όσο κανείς τον αντίπαλο, είχε κι άλλες στιγμές για να σκοράρει. Περίτεχνες ενέργειες από τον Νορβηγό, ο οποίος επιτέλους έδειξε το καλό του πρόσωπο με την πράσινη φανέλα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Μπαρτ Σένκεφελντ. Ο Ολλανδός στόπερ του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός. Άριστος και κάτι παραπάνω με την μπάλα στα πόδια, σχεδόν ανίκητος αμυντικά. Στην μεγάλη φάση του Πανιωνίου στο 72᾽, με τρομερό τάκλιν πέφτει στα πόδια του Αραμπούλι, βάζει την κόντρα και γλιτώνει την ομάδα του από τα χειρότερα. Φαίνεται πως το Τριφύλλι βρίσκει στο πρόσωπό του, αυτό που του έλειπε από τα μετόπισθεν.

Για τον Πανιώνιο, ο Κότνικ ήταν καθοριστικός, ώστε η ομάδα του να παραμείνει ζωντανή μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Παναγιώτης Κόρμπος. Ο αρχηγός του Πανιωνίου σε μία από τις σπάνιες κακές εμφανίσεις του, δεν κατάφερε να περιορίσει τον Ζαχίντ, είχε αρκετά προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ και δημιουργικά δεν βοήθησε την ομάδα του. Για τον Παναθηναϊκό, ο Ματίας Γιόχανσον ήταν εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο ημίχρονο και κάπως υποφερτός στο δεύτερο. Κακή εμφάνιση από τον Σουηδό μπακ.

Η ΓΚΑΦΑ: Στην φάση που ο Ζαχίντ σκοράρει, οι κεντρικοί μέσοι του Πανιωνίου έχουν ξεχάσει τον παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε όλο τον χρόνο να γυρίσει και να εκτελέσει για το 1-0.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία από τον Ευαγγέλου και τους βοηθούς του σήμερα το απόγευμα στην Νέα Σμύρνη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Φτάσαμε πέμπτη αγωνιστική για να πάρει το τρίποντο ο Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Δώνη παρουσίασε καλή αγωνιστική εικόνα, είχε ευκαιρίες να κάνει πιο εύκολο το έργο της στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν τα κατάφερε. Παρά τις χαμένες ευκαιρίες, δεν επέτρεψε στον Πανιώνιο να απειλήσει, κράτησε μέχρι τέλους το 1-0 και έβαλε στο σακούλι, το πρώτο τρίποντο για φέτος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας (84' Παπανικολάου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μανιάτης (57' Καμαρά), Μαξίμοβιτς, Άρσε (66' Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης, Αραμπουλί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μολό (71' Μπεκ), Μπουζούκης (88' Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Περέα (66' Κολοβός).

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα