Ψυχή βαθιά

Θοδωρής Βασίλης
Ψυχή βαθιά

bet365

Με ψυχή και καρδιά ο Πανιώνιος πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στην Λαμία και δείχνει ότι το DNA του είναι ξεχωριστό. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Είναι η πιο δύσκολη χρονιά της σύγχρονης ιστορίας του. Με -6 και περιορισμό στις μεταγραφές αλλά και αλλαγή προπονητή ο Πανιώνιος, ενώ και το γεγονός πως και όλες οι ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή τον έχουν σημαδέψει για την τελευταία θέση, τον έκαναν το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Αν όμως υπάρχει μια ομάδα που έχει μάθει να ζει και να επιβιώνει μέσα από τις πιο δύσκολες καταστάσεις, αυτή είναι ο Πανιώνιος. Την ώρα που κάποια άλλη ομάδα με αυτές τις καταστάσεις θα την είχε πάρει από κάτω, οι «κυανέρυθροι» έχουν αποφασίσει για άλλη μια χρονιά να διαψεύσουν τα προγνωστικά.

Η ομάδα του Νίκι Παπαβασιλείου έχει συγκεντρώσει ήδη τέσσερις βαθμούς και πλέον είναι μια ανάσα από το να σβήσει εντελώς την ποινή και να βλέπει την συνέχεια του πρωταθλήματος από εντελώς διαφορετική σκοπιά. Στην Πλατεία ξέρουν καλά πως κάθε ματς μέχρι το τέλος της σεζόν έχει χαρακτήρα τελικού και πως δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες κι εμφύλιους. Και όπως φαίνεται η συσπείρωση αυτή έφερε και τα αντίστοιχα αποτελέσματα. Ο κόσμος είναι δίπλα στην ομάδα, οι παίκτες παλεύουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, ενώ και η διοίκηση

Μετά τη νίκη επί της ΑΕΛ, στην Λαμία ο Πανιώνιος έψαχνε βαθμό ή βαθμούς που θα του έδιναν την δυνατότητα να μειώσει ή ακόμα και να εκμηδενίσει την ποινή, αλλά και να μην δώσει την δυνατότητα σε έναν άμεσο αντίπαλο για την παραμονή να ξεφύγει. Ολοι γνωρίζουν ότι αυτά τα ματς δεν είναι και τα καλύτερα από θέμα ποιότητας και κρίνονται στη δύναμη και στο πάθος. Το πλάνο του Νίκι Παπαβασιλείου ήταν να το... σβήσει το ματς και το κατάφερε. . Οι παίκτες του ξεκίνησαν δυνατά, πρέσαραν ψηλά και παρότι μετά το 15' οι γηπεδούχοι πήραν τα «ηνία», δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν.

Ιδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο με το 0-0 να έδειχνε το πιθανότερο σενάριο. Από το πουθενά η Λαμία βρίσκει το γκολ μετά από λάθος εκτίμηση του Κότνικ αλλάζοντας τα δεδομένα του αγώνα. Ο Παπαβασιλείου ρίσκαρε έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Οικονομίδη σε μια προσπάθεια η ομάδα του να γίνει πιο επιθετική. Κι επειδή στον Πανιώνιο δεν πρόκειται να παρατήσουν κανένα ματς, γιατί αυτό επιτάσσει το DNA του συλλόγου, το πάλεψαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν με το γκολ του Αραμπούλι ο οποίος με τρομερό τελείωμα στο 92', χάρισε ένα βαθμό χρυσάφι. Ενας βαθμός που δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να δώσει ακόμα και την παραμονή.

Πλέον, η ομάδα είναι στο -2 και μόλις μια νίκη μακριά από τον πρώτο της στόχο , την εξαφάνιση της ποινής. Μια ομάδα ενωμένη που δείχνει πλέον αποφασισμένη να παλέψει μέχρι τέλος παρατάσσοντας πάθος, καρδιά και ψυχή. Και στο τέλος θα τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να μειώσουν την όποια επιτυχία, όπως έκαναν τόσο ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ όσο και προπονητής της Λαμίας.

ΥΓ. Ο Πανιώνιος είναι μια οικογένεια και η εικόνα μετά το τέλος του αγώνα όπου όλοι (παίκτες-προπονητές-διοίκηση) σχηματίζουν ένα κύκλο και φωνάζουν Πανιώνιος είναι η απάντηση σε όσους έχουν τον Ιστορικό τελειωμένο.

ΥΓ1. Τέσσερις βαθμοί σε δύο ματς ο Νίκι Παπαβασιλείου και δείχνει από νωρίς να κερδίζει το στοίχημα. Ο Κύπριος τεχνικός αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις μέχρι στιγμής και ο ίδιος έχει κερδίσει τους παίκτες του, αφού το πρώτο πράγμα που προσπάθησε να κάνει ήταν να φτιάξει την ψυχολογία της ομάδας μιλώντας συνεχώς από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε. Και το πρώτο στοίχημα το έχει κερδίσει.

ΥΓ2. Για την απόφαση της Πολιτείας να απαγορεύσει την οργανωμένη μετακίνηση φίλων του Πανιωνίου στην Λαμία, δεν έχεις να πεις πολλά. Απλά εκεί στα Υπουργεία οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Την ώρα που -σωστά- μετά από πιέσεις επιτρέπουν στους φίλους της ΑΕΚ να παραβρεθούν στο Αγρίνιο, μετά από Υπουργική απόφαση απαγορεύουν στους αντίστοιχους του Ιστορικού να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα. Γι αυτό και είναι ωραίο να υποστηρίζεις αυτή την ομάδα, γιατί όπως ανέφεραν και οι Πάνθηρες στην ανακοίνωσή τους, διαλέγεις τον δύσκολο αλλά περήφανο δρόμο.

ΥΓ3. Ο τραυματισμός του Αραμπούλι έρχεται στην χειρότερη δυνατή στιγμή. Ο Γεωργιανός είχε βρει τα πατήματά του έχοντας πετύχει ήδη δύο γκολ και δείχνει πως για άλλη μια φορά ο Πανιώνιος βρήκε λαβράκι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα