ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Κωστένογλου για το 4x4

ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Κωστένογλου για το 4x4

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο καθοριστικός Κωστένογλου για το 4x4

bet365

Ο Νίκος Κωστένογλου έχει δεδομένα σημαντικό μερίδιο για το νικηφόρο σερί της ΑΕΚ, καταφέρνοντας να ανατρέψει την κατάσταση που επικρατούσε στο ξεκίνημα της σεζόν.

Επιστροφή* 100% στον αγώνα Βόλφσμπουργκ - Χόφενχάιμ και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η ΑΕΚ πέρασε και από το Αγρίνιο με τον Νίκο Κωστένογλου να σημειώνει το 4x4 από τότε που ανέλαβε το τιμόνι. Με τον «Κωστέ» στον πάγκο τίποτα δεν θυμίζει την κατάσταση που υπήρχε αρχικά μέσα στην ομάδα επί Μιγκέλ Καρντόσο και φυσικά αποτυπωνόταν στα αποτελέσματα της Ένωσης. Το διπλό επί του Παναιτωλικού, σε συνδυασμό με τις απώλειες βαθμών που είχαν τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, βοήθησε την ΑΕΚ να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή ενόψει του ντέρμπι στο ΟΑΚΑ. Το νικηφόρο σερί στα ματς με Τράμπζονσπορ, Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικό ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έχει γίνει από τους παίκτες και τον Κωστένογλου, μαζί φυσικά και με τον τεχνικό διευθυντή, Ίλια Ίβιτς.

Ανανεώθηκε ο αέρας στα αποδυτήρια

Το πρώτο και πλέον σημαντικό για να έρθει αυτό το 4x4 και να ανατραπεί το βαρύ κλίμα που επικρατούσε ήταν ο Κωστένογλου να... κερδίσει τους παίκτες του. Και το πέτυχε από την πρώτη στιγμή καθώς ο έναν μετά τον άλλο οι παίκτες της ΑΕΚ στις δηλώσεις τους εμφανίζονταν υπέρ της μονιμοποίησης του Έλληνα κόουτς στο τιμόνι. Η χαρά επέστρεψε με τον Κωστένογλου στα αποδυτήρια της Ένωσης και αυτό βοήθησε ώστε να φανεί η αλλαγή έπειτα και μέσα στο γήπεδο.

Το «κάθε ματς είναι τελικός» και ο Ίβιτς

Η ΑΕΚ αναγκαστικά, όπως είχαν εξελιχθεί τα πράγματα επί Καρντόσο, έπρεπε να ακολουθήσει το μονοπάτι ενός... κλισέ που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Από την πρώτη στιγμή ο Ίλια Ίβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο κομμάτι αυτό, μαζί με τον Κωστένογλου, φροντίζοντας να αντιληφθούν όλοι οι παίκτες της Ένωσης ότι στο μυαλό τους πρέπει πάντα να υπάρχει το επόμενο ματς, στο οποίο πρέπει να δίνουν τα πάντα, απόλυτα συγκεντρωμένοι, σαν να μην υπάρχει αύριο. Σαν να είναι κάθε ματς τελικός!

Η δουλειά στη φυσική κατάσταση

Ο Κωστένογλου και το τεχνικό του επιτελείο κατά τη διάρκεια της διακοπής για τις Εθνικές ομάδες δούλεψαν στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, σε έναν τομέα που η ΑΕΚ εμφάνιζε σημαντικά προβλήματα και ήταν εμφανές όσο περνούσαν τα λεπτά μέσα στα παιχνίδια επί Καρντόσο. Προφανώς αυτός ο τομέας χρειάζεται κι άλλο χρόνο και μετά τη δεύτερη διακοπή του Οκτωβρίου θα είναι η ΑΕΚ κοντά στα επιθυμητά επίπεδα, ωστόσο ήδη φαίνεται η διαφορά σε σχέση με πριν στην ενέργεια των κιτρινόμαυρων.

Το σωστό... διάβασμα πριν και κατά τη διάρκεια των αγώνων

Επιπλέον, το κοουτσάρισμα του Κωστένογλου από τον πάγκο και στα τέσσερα αυτά παιχνίδια ήταν καθοριστικό. Αρχικά το διάβασμα πριν από τα ματς, αλλά και ο τρόπος ανάγνωσής τους κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Στην Τουρκία κόντρα στην Τράμπζονσπορ παρέταξε ένα σφιχτό 3-5-2 για να «δέσει» τις γραμμές, στηριζόμενους σε παίκτες της πρωταθληματικής ΑΕΚ. Στην Τρίπολη, πέρα από την πίστη για το διπλό που ξαναπέρασε στους παίκτες του, η αλλαγή του Χρήστου Αλμπάνη στο δεύτερο μέρος έπαιξε κομβικό ρόλο, όπως και η αλλαγή του Γιώργου Γιακουμάκη στο Αγρίνιο, προκειμένου ο Μάρκο Λιβάια να βρει περισσότερους χώρους και να ξεκλειδώσει το ματς. Ο Κωστένογλου κατάφερε τακτικά να συμμαζέψει την εικόνα της Ένωσης, να βελτιώσει την αμυντική της συμπεριφορά, να φέρει πιο κοντά τις γραμμές και να της δώσει συνοχή.

Ο ρόλος του Λιβάια και η διαχείριση του υλικού

Ο Λιβάια αποτελεί το «κλειδί» της ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν με τον Κροάτη επιθετικό να είναι... σεληνιασμένος. Ασταμάτητος, με τρομερή διάθεση, οδηγεί την ΑΕΚ, κάνοντας τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σε αυτό έχει συμβάλλει ο Κωστένογλου, που του έχει δώσει αυτόν τον ελεύθερο ρόλο ώστε ο Λιβάια να... απεγκλωβιστεί από τον τρόπο με τον οποίο τον χειριζόταν ο Καρντόσο και να δρα με την μεγάλη κλάση που διαθέτει. Γενικότερα ο Έλληνας κόουτς της Ένωσης έχει καταφέρει να παίρνει ό,τι καλύτερο μπορεί από το υλικό του ρόστερ. Άνοιξε το rotation, διαχειρίζεται προσεκτικά τον Τσιγκρίνσκι, παίρνει από τον Σιμόες το 100%, προσπαθεί να βάλει στην εξίσωση τους Κρίστιτσιτς, Ζεράλντες και Βέρντε, κερδίζει παίκτες όπως ο Αλμπάνης και πλάι στον Λιβάια διαθέτει δύο σημαντικές μονάδες, όπως οι Μάνταλος και Ολιβέιρα, που δεδομένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα