Παιχνίδι για άντρες

Παιχνίδι για άντρες

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Παιχνίδι για άντρες

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και την ανάγκη του Άρη να επιβεβαιωθεί...

Μίλαν - Ίντερ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Στη διάρκεια της εβδομάδας συζητήθηκαν και αναλύθηκαν, πάσης φύσεως ζήτημα, εκτός από το αγωνιστικό. Δύο πράγματα. Λογικά και αυτονόητα τα ερωτήματα που διατύπωσε ο Άρης, αλλά οι απαντήσεις βρίσκονται στη διαχρονική αντιμετώπιση που έχουν οι «κίτρινοι» από τους φορείς και από τα πρόσωπα που επιλέγονται να τους υπηρετούν.

Ποιος είναι δηλαδή ο Περέιρα για να αντιληφθεί τη σημασία του παραδοσιακού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης και κυρίως, τι έχουν προσφέρει σε ευρύτερο επίπεδο όλοι όσοι αποτελούν την… αυλή του ελληνικού ποδοσφαίρου και σχηματίζουν την ομάδα των συμβουλατόρων του Πορτογάλου. Και ποιος έχασε την ευθιξία του για να τη βρει ο εκάστοτε ηγέτης του ελληνικού ποδοσφαίρου ούτως ώστε να βγει τίμια και αντρίκια και να προχωρήσει σε δήλωση παραδοχής αποτυχίας;

Προσωπικά, το αγωνιστικό μ’ ενδιαφέρει περισσότερο. Ανεξαρτήτως των ιδιαιτεροτήτων, το ντέρμπι της Τούμπας στοιχειοθετεί σοβαρό στοίχημα για τον Άρη όχι μόνο από άποψης αποτελέσματος. Το τελευταίο εξαρτάται και από πολλούς παράγοντες όπως είναι η τύχη, οι συγκυρίες κ.α. Μέχρι στιγμής, οι «κίτρινοι» παρουσίασαν δύο αγωνιστικά πρόσωπα. Της συνεπούς, σοβαρής και εξόχως διψασμένης ομάδας στο Χαριλάου η οποία κυριαρχεί έναντι των αντιπάλων. Αυτό έγινε με ΑΕ Λεμεσού, Μόλντε, ΟΦΗ και Παναθηναϊκό. Το ότι η αποτελεσματικότητα ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο του αναμενομένου, είχε να κάνει με τις χαμένες ευκαιρίες και την εκτέλεση.

Αντιθέτως, μακριά από τη έδρα του, ο Άρης έχει να επιδείξει τρεις κακές εμφανίσεις σε Λάρνακα (ΑΕ Λεμεσού), Μόλντε και Βόλο. Στερήθηκε αθλητικού εγωισμού, δημιουργίας και κυρίως ποδοσφαιρικής ωριμότητας. Πηγαίνοντας στην Τούμπα απέναντι σε μια εξίσου πεινασμένη ομάδα, γνωρίζει ότι, αν δεν διαγράψει αυτά τα στοιχεία από την (εκτός έδρας) αγωνιστική ταυτότητά του, δεν θα φθάσει καν σε σημείο διεκδίκησης αποτελέσματος.

Πάμε στα πρόσωπα. Ο Παναθηναϊκός που είδαμε πριν από μία εβδομάδα στο Χαριλάου δεν αποτελεί κριτήριο, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσία των Ντιγκινί, Σάσα Λούκας στη δεξιά πλευρά οδήγησε στην απόκρυψη του αμυντικού προβλήματος που δημιουργείται λόγω των χαρακτηριστικών του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Μόνο που ο ΠΑΟΚ δεν είναι Παναθηναϊκός (ο οποίος έβαλε τα… ρέστα του στον Ινσούα), καθώς και οι δύο πλευρές του είναι πηγές δημιουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι από την αριστερή πλευρά ο Γιάννης Φετφατζίδης θα πρέπει να προσφέρει βοήθειες στον Κόρχουτ. Κυρίως όμως, να πράξει το ίδιο ο Χαβιέ Ματίγια. Η απόδοση του Ισπανού είναι από τους «παράγοντες» του αγώνα τόσο σε ανασταλτικό επίπεδο όσο και σ’ αυτό της δημιουργίας. Ο ήρεμος Ματίγια θα επιβάλλει αντίστοιχες συνθήκες στην ομάδα του. Ο παίκτης που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν, θα αυξήσει τα προβλήματα.

Οι στόπερ θα έχουν αυξημένη δουλειά σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα και ο άλλος «παράγοντας» του αγώνα είναι ο Χουλιάν Κουέστα. Πέρυσι ο Ισπανός ήταν από τους πιο σταθερούς τερματοφύλακες του Πρωταθλήματος, ενέπνεε σιγουριά, είχε γρήγορες αποφάσεις και αντιδράσεις. Φέτος, με εξαίρεση τον αγώνα στον Βόλο, σε πολλές φάσεις έδειξε διχασμένη προσωπικότητα. Η ανάπτυξη της αίσθησης σιγουριάς μεταξύ στόπερ-τερματοφύλακα είναι σημαντική, ειδικά σε παιχνίδια ειδικών συνθηκών όπως είναι αυτό της Τούμπας.

Και καταλήγουμε στην επιθετική τετράδα. Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, αυτή τη φορά δεν υπάρχει η πολυτέλεια για σπατάλη ευκαιριών. Είναι ένας τομέας που προβληματίζει τους «κίτρινους» καθώς η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων βρίσκεται στο επίπεδο μετουσίωσης των ευκαιριών τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία για το επίπεδο ανταπόκρισης των Ιντέγε, Ντιγκινί στα ανασταλτικά καθήκοντά τους καθώς σε όλα τα παιχνίδια έβαλαν έντονη πίεση στα αντίπαλα στόπερ, αμφότεροι οφείλουν όμως να παρουσιαστούν αποτελεσματικοί στις φάσεις που θα έχουν.

Συνολικά, είναι ένα παιχνίδι για άντρες και απαιτεί έξυπνη διαχείριση των στιγμών. Αυτές δεν είχε ο Άρης μέχρι και τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητο να παρουσιαστεί απλά σοβαρός και συνεπής για να πάρει αυτό που θέλει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.