Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα

Θοδωρής Βασίλης
Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα

bet365

Το πρώτο βήμα έγινε. Ο Πανιώνιος, έστω και με πολύ άγχος, κατάφερε να κερδίσει τον πρώτο τελικό κόντρα στην ΑΕΛ και πλέον βάζει πλώρη για να σβήσει σχετικά γρήγορα το -6. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Ντόρτμουντ - Μπαρτσελόνα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Με το -6 και τον περιορισμό στις μεταγραφές, η αλήθεια είναι ότι ο Πανιώνιος είναι ο εύκολος στόχος για όλες τις υπόλοιπες ομάδες για την τελευταία θέση που οδηγεί απευθείας στην Super League 2. Ειδικά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και τις εξελίξεις στον πάγκο με την αλλαγή προπονητή, αλλά και τις σχέσεις οργανωμένων με την ΠΑΕ, σχεδόν όλοι πίστεψαν ότι οι «κυανέρυθροι» δεν είχαν καμία ελπίδα. Οπως φαίνεται και στην ΑΕΛ -γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά η υπερβολική της αντίδραση με τις ανακοινώσεις περί 5-1 και τις επιθέσεις κατά του Γιώργου Σαραμαντά.

Οι «κυανέρυθροι» γνώριζαν καλά ότι το ματς της Κυριακής ήταν τελικός, αφού σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη (καλά με ήττα δεν το συζητάμε καν) θα έπρεπε από τα μέσα Σεπτεμβρίου να έκαναν σκέψεις για την δεύτερη κατηγορία. Μπορεί να ακούγεται άσχημο, αλλά αν μετά τον Βόλο ο Πανιώνιος γνώριζε εντός έδρας ήττα και από την ΑΕΛ, τότε η καταστάση στην ομάδα δεν θα ήταν καθόλου καλή.

Το DNA όμως αυτού του συλλόγου έχει μάθει όχι απλά να ζει, αλλά και να μεγαλουργεί κάτω από τέτοιες συνθήκες και δεν είναι τυχαίο ότι στα χειρότερά του κατέγραψε τις σημαντικότερες επιτυχίες του, όπως το Κύπελλο του 1998. Ετσι, κόντρα σε μια ποιοτική ομάδα, η οποία καθοδηγείται από έναν εξαιρετικό προπονητή ο οποίος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στην Πλατεία πριν δύο χρόνια, η νίκη ήταν μονόδρομος.

Ηταν όμως και η πρεμιέρα του Νίκι Παπαβασιλείου στον πάγκο του Ιστορικού. Ο Κύπριος προπονητής δεν άλλαξε πολλά, κάτι λογικό αφού δεν είχε και τον απαιτούμενο χρόνο για να κάνει τις όποιες αλλαγές θεωρεί ο ίδιος είτε αφορά πρόσωπα είτε στο τακτικό κομμάτι. Οι Νεοσμυρνιώτες εμφανώς αγχωμένοι από την κρισιμότητα του αγώνα πέταξαν ένα ολόκληρο ημίχρονο, αφού δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί μπροστά από την εστία του Κρίστινσον.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε αφού οι παίκτες του Παπαβασιλείου μπήκαν με όρεξη να απειλήσουν να δημιουργήσουν φάσεις, με την ΑΕΛ πάντως να είναι πάντα επικίνδυνη. Το ευχάριστο για τον Πανιώνιο ήταν ότι το γκολ ήρθε στην πρώτη οργανωμένη προσπάθεια με τον Μαξίμοβιτς να κάνει την κάθετη κίνηση και αφού έκανε το 1-2 με τον Καμαρά άνοιξε το σκορ. Οπως είπαμε το άγχος για τη νίκη, αλλά και το γεγονός ότι η ΑΕΛ μετά και την απόκτηση των Ουάρντα και Κάτσε έχει ανέβει επίπεδο, ανάγκασε τους «κυανέρυθρους» να γυρίσουν πίσω με στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους σκόρ.

Και το κατάφεραν, αφού από τη μια η αναποτελεσματικότητα των αντιπάλων και από την άλλη ο Κότνικ, συντέλεσαν ώστε να έρθει το πρώτο τρίποντο, που θα μπορούσε πάντως να έρθει με λιγότερο άγχος αν στις αντεπιθέσεις ειδικά από την στιγμή που ο Ζίβκοβιτς είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ενα τρίποντο που δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως είναι και το πιο σημαντικό, αφού ήδη σβήστηκε η μισή τιμωρία των έξι βαθμών, αλλά κυρίως έδωσε την δυνατότητα στους παίκτες να πιστέψουν ότι είναι στο χέρι τους ακόμα και κάτω από αυτές τις συνθήκες να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Βέβαια, η νίκη επί της ΑΕΛ ήταν το πρώτο βήμα αφού ακολουθεί άλλο ένα ματς το ίδιο κρίσιμο την Κυριακή στην Λαμία απέναντι στην τοπική ομάδα. Το βασικό σε αυτό το ματς είναι ο Πανιώνιος να μην ηττηθεί, ώστε να βρίσκεται κοντά στο γκρουπ των ομάδων που είναι χαμηλά. Καλά αν έρθει η νίκη θα είναι σούπερ και ο Παπαβασιλείου θα έχει κάνει ονειρικό ξεκίνημα. Αλλωστε, για τον ίδιο μόνο win win είναι η κατάσταση. Βρήκε μια ομάδα η οποία δεν είναι δική του, δεν έχει κάνει προετοιμασία και αν καταφέρει να την σώσει τότε θα είναι ο πρώτος μάγκας.

ΥΓ. Το καλύτερο δώρο για τα γενέθλια του ιστορικότερου συλλόγου της Ελλάδος, της ομάδας των δύο ηπείρων και των τριών αιώνων.

ΥΓ1. Τα στημένα είναι ένα θέμα που θα πρέπει να δουν Νίκι Παπαβασιλείου και το επιτελείο του. Τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις η αμυντική λειτουργία της ομάδας σε φάουλ σέντρες ήταν το λιγότερο προβληματική.

ΥΓ2. Η φιλοξενία του Πανιωνίου ήταν άριστη, όπως άριστη είναι σε κάθε ματς ανεξαρτήτου αντιπάλου. Οπότε δεν βλέπω το νόημα άσκοπων ανακοινώσεων μόνο και μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων.

ΥΓ3. Καλή ομάδα θα είναι η ΑΕΛ, ειδικά με τις προσθήκες των Ουάρντα και Κάτσε και ο Μιχάλης Γρηγορίου θα κάνει δουλειά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα