Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Γιώργος Ντυμένος
Ξάνθη - Αστέρας Τρίπολης 2-1

bet365

Το 3 στα 3 είναι γεγονός για την Ξάνθη! Τα γκολ των Τζουρίτσκοβιτς και Στάργκεον κρατούν τους Ακρίτες στην κορυφή με το 2-1 στα Πηγάδια, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης που δεν έχει βαθμό...

Στην κορυφή εδραιώθηκε η Ξάνθη. Η ομάδα του Κίκε Ραμίρεθ ναι μεν «ζορίστηκε» από τον Αστέρα Τρίπολης, όμως τον κέρδισε 2-1, μετρά πλέον στο πρωτάθλημα τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς με αυτό το σκορ και «βλέπει» ψηλά.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον Μπέντο κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντίρεσταμ, Λισγάρα, Καρασαλίδη, Σόσα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους – Τερκί, Κοβάτσεβιτς στον άξονα και τους Μπαριέντος, Τζουρίτσκοβιτς, Εντουάρντο πίσω από τον Στάργκεον.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με τον Παπαδόπουλος στο τέρμα, τους Αντζουλά, Πασαλίδη, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ στην άμυνα από τα δεξιά, τους Καπίγια, Μουνάφο στον άξονα, τους Ριέρα, Μαρκ Φερνάντεθ στα άκρα και τους Λουίς Φερνάντεθ, Μπαράλες επιθετικό δίδυμο.

Από την ανάγνωση του αρχικού σχήματος των γηπεδούχων, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως δεν είχαν κλασικό φορ. Ο Στάργκεον ήταν αρχικά στην κορυφή της επίθεσης, αλλά εναλλάσσονταν με τους Τζουρίσκοβιτς, Εντουάρντο και στην πρώτη μισή ώρα παιχνιδιού το σύστημα... μουσικές καρέκλες απέδωσε καρπούς. Οι Αρκάδες ανασταλτικά είχαν προβλήματα, έβλεπαν πολλές φορές τους παίκτες της Ξάνθης να βγαίνουν στην πλάτη της άμυνάς τους και ο Τζουρίσκοβιτς στο 19' άνοιξε με ωραία κεφαλιά το σκορ, ύστερα από σέντρα του Στάργκεον. Στο 23' ο ίδιος παίκτης είχε ακόμη μία καλή στιγμή και η Ξάνθη έλεγχε τον αγώνα.

Περίπου στο 30' όμως οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να πατούν καλύτερα ή έστω, ισορρόπησαν τον αγώνα. Με κινητήριο μοχλό τον Ριέρα επεδίωξαν να απειλήσουν και στο 32' ο Ισπανός χαφ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Εκτοτε οι Αρκάδες κρατούν μπάλα, όμως ο Μπαράλες ήταν απελπιστικά μόνος, ο Λουίς Φερνάντεζ έβγαινε εκτός «κουτιού» για να τροφοδοτηθεί και είχαν μία ανούσια κατοχή.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν φουριόζοι και στο 54' ο Στάργκεον έβγαλε ωραία μπαλιά στον Μπαριέντος, που βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο και πλάσαρε, όμως ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε σε κόρνερ. Στην εκτέλεσή του ο Στάργκεον εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των Αρκάδων και διπλασίασε τα τέρματα της Ξάνθης, δίνοντάς της σαφές προβάδισμα.

Αμέσως μετά όμως οι φιλοξενούμενοι «ξαναμπήκαν» στο ματς, όταν ο Μπαράλες έδειξε την «οξυδέρκειά» του, έβγαλε τον Μαρκ Φερνάντεζ σε θέση τετ α τετ και εκείνος πλάσαρε εύστοχα. Το γκολ μέτρησε, σωστά, και με τη βοήθεια του VAR και αυτόματα είχαμε... άλλο παιχνίδι. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Αρκάδες ήταν εκείνοι που έλεγχαν τον αγώνα και δημιουργούσαν. Στο 63' ο Λουίς Φερνάντεζ πλάσαρε ψηλά άουτ από καλή θέση, οι παίκτες του Αστέρα «έψαχναν» τον Μπαράλες μέσα στα καρέ, μετά την είσοδο του Ιγκλέσιας οι Τριπολιτσιώτες έπαιζαν με δίδυμους πύργους (ο Αργεντινός ήταν ουσιαστικά φορ) και στο 90'+4' «άγγιξαν» την ισοφάριση, όταν ο Μπαράλες με κεφαλιά σε στατική μπάλα, ανάγκασε τον Μπέντο σε εκπληκτική επέμβαση.

MVP: Πολύ δύσκολη επιλογή. Στο πρώτο μισό ο Μπαριέντος ήταν κορυφαίος, αλλά έχουμε τον Στάργκεον με ένα γκολ, μία ασίστ και πολλές καλές ατομικές ενέργειες. Την ίδια στιγμή στο ημίωρο που ήταν καλύτερος ο Αστέρας, ξεχώρισε ο Μπαράλες, αλλά και ο Καρασαλίδης για την Ξάνθη. Η «σούμα» πάντως «λέει» Στάργκεον.

Στο ύψος του: Αφού ο Πορτογάλος «βγήκε» MVP, αυτόματα έχουμε τους Μπαριέντος, Καρασαλίδη ως «υπαρχηγούς» του.

Αδύναμος κρίκος: Κανονικά θα πρέπει να πει κάποιος τον Αντζουλά, καθώς στο πρώτο ημίχρονο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και από την πλευρά του η Ξάνθη άνοιξε το σκορ. Αλλά είναι άδικο για το παιδί, καθώς δεν είναι δεξιός μπακ. Ούτε ο Λουίς Φερνάντεζ φάνηκε και απώλεσε μία κλασική ευκαιρία (63'), ενώ ήταν στη θέση του.

Η «γκάφα»: Στη φάση του δεύτερου γκολ της Ξάνθης, όλη η άμυνα του Αστέρα «έκατσε» και ο Στάργκεον ήταν ανενόχλητος στη μικρή περιοχή.

Το «στραγάλι»: Χωρίς προβλήματα, σε γενικές γραμμές, έβγαλε το ματς ο Τσαμούρης και οι βοηθοί του. Εγιναν λάθη, όμως στα όρια του ανθρώπινου. Βοήθησε και το VAR.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ηταν δίκαιο το σκορ;. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη στα διαστήματα 1'+30' και 46'-60', ο Αστέρας από το 61' και μέχρι το τέλος, ενώ στο κομμάτι που υπολείπεται (31'+45') η αναμέτρηση ήταν ισορροπημένη. Ομως πολλά κρίθηκαν στην ατομική ποιότητα. Η κλάση του Στάργκεον και π.χ. του Τζουρίσκοβιτς που σημείωσε ένα όμορφο γκολ, έκριναν τον αγώνα.

ΞΑΝΘΗ: Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τέρκι, Κοβάτσεβιτς, Μπαριέντος (73' Φοσέ), Τεσέιρα, Τζουρίτσκοβιτς (65' Ντε Αμορίμ), Στούργκεον (81' Καμαρά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46' Κώτσιρας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ, Καπίγια, Μουνάφο (85' Ιγκλέσιας), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα (73' Χαουρέγκι), Μπαράλες

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα