ΑΕΚ - Λαμία 2-0

Παναγιώτης Παλλαντζάς
ΑΕΚ - Λαμία 2-0

bet365

Χωρίς να... ιδρώσει η ΑΕΚ, στην «πρώτη» του Κωστένογλου μπροστά στο κοινό της ομάδας, επικράτησε με 2-0 της Λαμίας, καθαρίζοντας τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο με το αυτογκόλ του Πλιάτσικα και το γκολ του Βράνιες.

Από την αρχή της σεζόν η ΑΕΚ δεν έχει ζήσει τίποτα φυσιολογικό αγωνιστικά. Πρόκριση με άγχος επί της Κραϊόβα στη ρεβάνς, εύκολη ήττα από την Τράμπζονσπορ στο ΟΑΚΑ, «άνοιξε πέτρα να κλειστώ» υποδεχόμενη την Ξάνθη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ματς-κατάθεση ψυχής με τους Τούρκους στην Τραπεζούντα, νίκη-θρίλερ επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Το πρώτο ζητούμενο, επομένως, πρέπει να είναι το να ηρεμήσει η ομάδα, να βρει τον εαυτό της και να κάνει κάποια πράγματα που πρέπει να θεωρούνται βασικά αυτονόητα. Οπως, για παράδειγμα, το να παίρνει τη νίκη χωρίς να κουραστεί ιδιαίτερα κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους στο ΟΑΚΑ. Ακριβώς αυτό που έγινε, δηλαδή, επί της Λαμίας -μπροστά σε σχεδόν 20.000 κόσμο- από το αυτογκόλ του Πλιάτσικα και το γκολ του Βράνιες, ο οποίος νωρίτερα είχε κινδυνέψει με κόκκινη κάρτα...

Η ΑΕΚ μπήκε ορεξάτη στο ματς, είχε δύο σουτ, για ζέσταμα, με τους Μπακάκη - Λιβάια στα πρώτα λεπτά και έδειξε ότι θα έπαιζε κυρίως από τα άκρα. Αρχικά από αριστερά, με τους Λόπες και Αλμπάνη να παίρνουν πρωτοβουλίες, στη συνέχεια από δεξιά με τους Ζεράλντες και Μπακάκη. Θετικοί όλοι τους, αλλά όπως θα αποδεικνυόταν και στη συνέχεια, η σταθερή αξία είναι ο Λιβάια. Οπως και ο Βράνιες, όχι όμως πάντα για καλό... Στο 15', για παράδειγμα, κινδύνεψε σοβαρά να δει κόκκινη κάρτα για τη σφαλιάρα του στον Ρόμανιτς καθώς έτρεχαν, αλλά τελικά ο διαιτητής μετά την εξέταση του VAR αποφάσισε ότι ήταν κίτρινη.

Οπως και να έχει, ο Κροάτης και ο Βόσνιος ήταν αυτοί που θα έκαναν στη συνέχεια τη διαφορά για την ΑΕΚ, η οποία είχε απέναντι της μια καλά οργανωμένη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι έκλειναν σωστά τους χώρους, έχασαν πολύ καλή ευκαιρία με το γυριστό του Καραμάνου στο 27' και γενικά δυσκόλευαν τη ζωή της Ενωσης, η οποία όμως έχει αυτόν που ξέρει να δίνει τις λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Στο 37', ένα λεπτό μετά την αναγκαστική αλλαγή της Λαμίας (Βασιλόγιαννης αντί Μπεχαράνο), ο Λιβάια από αριστερά ντρίμπλαρε τον Σάλιακα και προκάλεσε το αυτογκόλ του Πλιάτσικα για το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους έστειλε συστημένη την μπάλα, από την εκτέλεση φάουλ, στον Βράνιες για το 2-0.

Και κάπως έτσι -και ενώ ανάμεσα στα δύο γκολ οι Γιακουμάκης και Αλμπάνης απείλησαν- το πρώτο ημίχρονο έκλεισε... όμορφα για την ΑΕΚ, η οποία ουσιαστικά είχε ήδη το τρίποντο στην τσέπη. Απλά, για να είναι απολύτως σίγουρη, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου έψαξε το τρίτο γκολ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, έχοντας και ένα πολύ καλό σουτ του Κρίστιτσιτς που απέκρουσε ο Βελλίδης. Το 3-0 δεν έγινε εκεί, όπως δεν έγινε ούτε στο 63', όταν ο Λιβάια θα μπορούσε να γράψει κι άλλη ασίστ στέλνοντας την μπάλα -από το κόρνερ- στο κεφάλι του αμαρκάριστου Βράνιες αλλά αυτός, με κάποιο τρόπο, αστόχησε.

Μικρό το κακό, πάντως, για την Ενωση, για την οποία άρχισαν και οι αλλαγές λίγο μετά. Το ίδιο και για τη Λαμία, η οποία μάλλον δεν έπεισε σε κανένα σημείο ότι θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς. Η ΑΕΚ ήλεγχε την κατάσταση, είχε την μπάλα, την κυκλοφορούσε όπως έπρεπε από ένα σημείο κι έπειτα και έριξε τον ρυθμό όσο ήθελε ώστε να πάει σβηστά ως το τέλος του ματς. Αν και ο Βέρντε, στο 84', πήγε επιτέλους να ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ με το πολύ ωραίο σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Βελλίδης του το χάλασε...

Man of the match: Προκάλεσε το αυτογκόλ του Πλιάτσικα, δημιούργησε το γκολ του Βράνιες, έδωσε έτοιμο (ασχέτως αν χάθηκε) ακόμη ένα, είχε και τις στιγμές που... έκανε πλάκα με αντιπάλους. Ο Λιβάια είναι πάντα καλά και αυτό είναι πάντα καλό για την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ο Πλιάτσικας. Οχι ότι ήταν τραγικός (δεν ήταν), αλλά σε αυτόν έπεσε ο κλήρος για να απλοποιήσει τα πράγματα για την Ενωση με το αυτογκόλ που έκανε το 1-0.

Στο ύψος του: Αρκετοί παίκτες της ΑΕΚ ήταν θετικοί και μπορεί κάποιος να σταθεί στο γεγονός ότι ο Λόπες (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) θύμισε ξανά τον παλιό καλό Λόπες που βοηθούσε και επιθετικά. Ή στο γεγονός ότι ο Κρίστιτσιτς πήρε το χειροκρότημα του κόσμου όταν αντικαταστάθηκε. Ή στο γεγονός ότι ο Σιμόες ήταν πάλι σταθερός. Ή στο γεγονός ότι ο Αλμπάνης δείχνει πάντα ότι σκέφτεται σωστά σε κάθε πρωτοβουλία που παίρνει, είτε του βγαίνει είτε όχι. Ας επιλέξει ο καθένας ό,τι θέλει.

Η γκάφα: Η χαμένη ευκαιρία του Βράνιες στο 63'. Αυτή τη φορά δεν στοίχισε στην ομάδα του, άλλη φορά όμως μάλλον θα "πονέσει".

Το στραγάλι: Κανείς δε θα έλεγε τίποτα στον διαιτητή Μανούχο, μετά την εξέταση του VAR, αν έδειχνε την κόκκινη κάρτα στον Βράνιες για τη φάση με τον Ρόμανιτς. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάποια άλλη φάση προς συζήτηση.

Το ταμείο του Gazzetta: Καλό για την ΑΕΚ. Η Ενωση πήρε μια χαλαρή νίκη έχοντας καθαρίσει από το ημίχρονο και αυτό δε θα πρέπει να περνάει απαρατήρητο για μια ομάδα που πριν λίγες εβδομάδες (ούτε καν μήνα) δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Οι Κιτρινόμαυροι πήραν δεύτερο σερί τρίποντο, πήραν ακόμη μία ένεση ψυχολογίας και πήραν και χρόνο για να συνεχίσουν τη δουλειά με στόχο να δείξουν στην πορεία αυτά που μπορούν. Οσο για τη Λαμία, με την απόδοση της δεν έπεισε ότι άξιζε κάτι περισσότερο.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Κρίστιτσιτς (76' Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ζεράλντες (71' Βέρντε), Αλμπάνης (64' Κλωναρίδης), Λιβάια, Γιακουμάκης.

Λαμία (Σωτήρης Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο (36' Βασιλόγιαννης), Σάλιακας, Δημούτσος (85' Δημούτσος), Ρόμανιτς (65' Τουράμ), Καραμάνος.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα