Πέμπτη και… φαρμακερή!

Πέμπτη και… φαρμακερή!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πέμπτη και… φαρμακερή!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στην Λαμία, την… κατάρα που πρέπει να σπάσει, τα στοιχεία που καλείται να βγάλει στο χορτάρι το Τριφύλλι για να ξεκινήσει με το δεξί και κάνει μία πρόβλεψη για τον φετινό πρωταθλητή!

Το πρωτάθλημα αρχίζει! Ο Παναθηναϊκός κάνει πρεμιέρα στην Λαμία, σε ακόμη μία σεζόν που μπαίνει χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει παραδοσιακούς στόχους, όπως είναι η διεκδίκηση και η κατάκτηση του τίτλου. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα, η σκληρή πραγματικότητα που δεν πρόκειται να αλλάξει όσο υπάρχει στην κεφαλή της ΠΑΕ ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος τουλάχιστον κάνει το αυτονόητο από πέρυσι το καλοκαίρι και δεν υπάρχουν προβλήματα στις πληρωμές του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά και στους διακανονισμούς με τους δεκάδες πιστωτές.

Από κει και πέρα, υπάρχει, όμως, και η πιο μικρή εικόνα, εκείνη που μπορείς να δεις πιο αισιόδοξα, καθώς με τις μεταγραφές που έγιναν αυτό το καλοκαίρι και τον περυσινό κορμό, το Τριφύλλι μόνο καλύτερο μπορεί να παρουσιαστεί πάνω στο χορτάρι. Αυτό είναι, εξάλλου, και το ζητούμενο για το σύνολο του Γιώργου Δώνη από την στιγμή που υπάρχει η τιμωρία από την ΟΥΕΦΑ και καμία θέση από εκείνες που οδηγούν στην Ευρώπη, δεν θα έχουν αντίκρισμα για τους πράσινους!

Δίχως αμφιβολία, το ρόστερ του Παναθηναϊκού απέκτησε περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερο βάθος, ήρθαν ποδοσφαιριστές με στοιχεία που έλειπαν από το έμψυχο δυναμικό του κλαμπ και τα φιλικά αποτέλεσαν μία πρώτη γεύση για την αναμενόμενη βελτίωση στο αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, η οποία θα πρέπει να συνδυαστεί και από την ανάλογη διάρκεια για να έχει αξία. Γιατί και πέρυσι το Τριφύλλι ήταν καλό στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο δεν… βλεπόταν!

Φυσικά το κενό στην μεσαία γραμμή παραμένει μεγάλο και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να έχει αποκτήσει έναν αμυντικό μέσο που μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη θα αποτελέσουν τις πρώτες επιλογές για την βάση του άξονα στο 4-3-3 που προτιμά σχεδόν αποκλειστικά φέτος ο Δώνης.

Ξεκίνημα, λοιπόν, από την Λαμία για να επιστρέψουμε στο άνοιγμα της αυλαίας. Ένα γήπεδο, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έχει αποτύχει να κερδίσει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια! Κάτι λέει, τυχαίο δεν είναι και πάντα αυτού του είδους οι αρνητικές παραδόσεις μπορούν να επηρεάσουν ψυχολογικά. Μην ξεχνάμε πως η ομάδα από την Φθιώτιδα έχει αποκλείσει από το Κύπελλο το Τριφύλλι σε δύο σερί διοργανώσεις!

Το… χτίσιμο αυτής της μίνι κατάρας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2017, όπου ο Μολίνς στο 85᾽ έσωσε την ομάδα του από τα χειρότερα(1-1). Ακριβώς δύο μήνες μετά(21.12), η ομάδα του Τεννέ θα διαλύσει τον Παναθηναϊκό στο… χιονοδρομικό κέντρο της Λαμίας για το Κύπελλο, με το 4-1 να τα λέει όλα για την εικόνα του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει, ένα παιχνίδι, στο οποίο δεν κατέβηκε… ποτέ να παίξει εκείνη η έκδοση του Παναθηναϊκού. Για να τα λέμε όλα…

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η Λαμία με τον Χάβο στον πάγκο νίκησε δύο φορές εντός έδρας τον Παναθηναϊκό στο ξεκίνημα του 2019. Στις 10 και τις 21 του Γενάρη για Κύπελλο και Σούπερ Λιγκ. Και μάλιστα με το ίδιο σκορ. 1-0, πετυχαίνοντας τέρμα ακριβώς στο ίδιο λεπτό. Στο 52᾽με Μπαράλες και Μπερτόλιο.

Το να χάσει τρίτο παιχνίδι στην Λαμία ο Παναθηναϊκός μέσα στο 2019 και να μην κερδίσει ούτε στην πέμπτη επίσκεψη του, πάει πολύ! Για να μην συμβεί αυτό, οι παίκτες του Δώνη εκτός από συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι, θα πρέπει να αξιοποιήσουν στο έπακρο την κατοχή μπάλας που θα έχουν. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το Τριφύλλι θα έχει πάνω από 60% κατοχή μπάλας και θα κληθούν να διασπάσουν μία πολύ καλά οργανωμένη και κλεισμένη στα δύο τρίτα του γηπέδου άμυνα.

Πέρυσι σε ανάλογες περιπτώσεις, ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα. Φέτος έχει περισσότερους και πιο ποιοτικούς παίκτες που μπορούν να… ξεκλειδώσουν τέτοια σκηνικά. Όπως ο Ζαχίντ, ο Κολοβός, ο Μολό που δεν είναι έτοιμος για ενδεκάδα αλλά αν χρειαστεί θα περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι.

Τα υπόλοιπα για αυτή την αναμέτρηση το βράδυ του Σαββάτου…

Για κλείσιμο, δύο λόγια για το φετινό πρωτάθλημα, όσον αφορά την μάχη του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ ως πρωταθλητής και με το γεμάτο ρόστερ που διαθέτει(ίσως να ήθελε έναν σέντερ φορ πιο αξιόπιστο και παραγωγικό από τον Άκπομ), θα ήταν το πρώτο φαβορί αν ο Λουτσέσκου δεν την… έκανε για τα πετροδόλαρα. Από την στιγμή που υπάρχει νέος προπονητής που θα χρειαστεί χρόνο για να περάσει την εντελώς διαφορετική φιλοσοφία του, ο δικέφαλος στο δικό μου το μυαλό είναι... οριακά στο 50-50 με τον Ολυμπιακό.

Ο τίτλος θα παιχτεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, με τον σύλλογο του Πειραιά για πρώτη φορά τα τελευταία… πολλά χρόνια να λειτουργεί με καθαρό ποδοσφαιρικό μυαλό και να κρατά έναν προπονητή(Μαρτίνς) που δεδομένα παράγει έργο και αυτό είναι εμφανέστατο πάνω στο χορτάρι παρά το γεγονός της μη κατάκτησης ενός τίτλου στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα.

Αν έπρεπε να φύγω από το 50-50 και να πάω στο 51-49, τότε το προβάδισμα θα ήταν ερυθρόλευκο. Για να προλάβω τους πάσης φύσεως... εξυπνάκηδες, δεν εκδηλώνω επιθυμία αλλά εκφράζω ποδοσφαιρική άποψη.

Η ΑΕΚ, τώρα, με τα δεδομένα τούτης της στιγμής πολύ δύσκολα θα μείνει ζωντανή μέχρι το τέλος. Η έλευση του Καρντόσο, ενός προπονητή που θέλει να αλλάξει ολοκληρωτικά το αγωνιστικό dna της Ένωσης χωρίς το ρόστερ να τον βοηθά στον απόλυτο βαθμό, καθιστά τον πρωταθλητισμό δύσκολη υπόθεση για την ΑΕΚ. Αυτά τα πρότζεκτ θέλουν υπομονή, εμπιστοσύνη και χρόνο. Στοιχεία που δύσκολα συναντάς στην διοίκηση ενός ελληνικού συλλόγου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.