ΑΕΛ: Ψάχνει την υπέρβαση

ΑΕΛ: Ψάχνει την υπέρβαση

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ: Ψάχνει την υπέρβαση

bet365

Ο πήχης και φέτος στην ΑΕΛ είναι υψηλός, καθώς οι άνθρωποι της ομάδας μιλάνε για Ευρώπη, με την εύκολη σωτηρία πάντως να δείχνει πιο εφικτός στόχος.

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΛ ψάχνει να βρει τον δρόμο προς την υπέρβαση, χωρίς όμως να τα καταφέρνει. Μια υπέρβαση θα ήθελε είτε από το πρωτάθλημα, είτε από το Κύπελλο. Πέρσι οι «βυσσινί» στο πρωτάθλημα ξεκίνησαν με όνειρα που έφταναν μέχρι και πεντάδα, αλλά αρκέστηκαν στην 10η θέση που ωστόσο μόνο εύκολα δεν ήρθε, καθώς αν δεν έπαιρνε το διπλό μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ θα μπορούσε ακόμα και να κινδυνέψει.

Στο Κύπελλο έφτασε μέχρι τους «16» και αποκλείστηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, σε μια σειρά αγώνων όπου έχει παράπονα για την διαιτησία. Φέτος οι στόχοι παραμένουν ίδιοι με την ΑΕΛ να έχει αλλάξει ήδη δύο προπονητές, καθώς τη θέση του Γκόρντον Πέτριτς που δεν πρόλαβε να κάτσει στον πάγκο σε επίσημο παιχνίδι, πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου, ενώ μεταγραφικά αποκτήθηκαν 8 παίκτες και αποχώρησαν άλλοι 8.

ΗΡΘΑΝ: Τζόναθαν Μπούστος, Αμπιόλα Ντάουντα, Αλέξης Μιχαήλ, Μπρούνο Χαλκιαδάκης, Νίκολα Στάνκοβιτς, Ευριπίδης Γιάκος, Μίλος Φιλίποπβιτς, Μποροβίγιε Ρίστιτς.

ΕΦΥΓΑΝ: Λεοζίνιο, Πέταρ Κούνιτς, Χρήστος Γρομητσάρης, Νίκολα Γιακομίφσκι, Νταβόρ Ταλέσκι, Μίλος Ντέλετιτς, Κενάν Μπαργκάν, Παναγιώτης Παϊτέρης, Νόε Ακόστα

Να κάνει το νέο ξεκίνημα ο Γρηγορίου

Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με τον Γκόρντον Πέτριτς στον πάγκο. Για την ακρίβεια δεν ξεκίνησε καν, μιας και ο Σέρβος αποχώρησε μετά την εικόνα που είχε η ΑΕΛ στα φιλικά. Η συνεργασία με τον Σέρβο λύθηκε και ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέλαβε τα ηνία. Ο έμπειρος προπονητής θέλει και αυτός να κάνει την υπέρβασή του και οι «βυσσινί» είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει δυνατά. Ο 46χρονος με γεμάτη καριέρα σε ομάδες της Super League έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του να οδηγήσει τους Θεσσαλούς στην υπέρβαση και πιστεύει πως θα τα καταφέρει.

Κρίστινσον: Ο ανίκητος Ισλανδός

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία το αστέρι της ΑΕΛ είναι ο Όγκμουντουρ Κρίστιανσον. Μιλάμε για έναν τερματοφύλακα πραγματική εγγύηση με τους... βυσσινί να κάνουν μεγάλη κίνηση με την απόκτησή του πέρσι. Στα 30 του ο Κρίστινσον συνδυάζει την εμπειρία με τις ικανότητες και πέρσι ήταν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στο πρωτάθλημα. Αν συνεχίσει έτσι και φέτος, οι Θεσσαλοί θα έχουν ακόμα περισσότερες πιθανότητες να πετύχουν τους στόχους τους.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Μπορέσει να βγει στην Ευρώπη. Κάτι βέβαια που είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτός είναι ο μεγάλος της στόχος. Βέβαια υπάρχει και το Κύπελλο, όπου κάθε χρόνο παλεύει να φτάσει όσο γίνεται πιο ψηλά. Για το Κύπελλο και ανάλογα τις κληρώσει μπορεί να ελπίζει, στο πρωτάθλημα πάντως πιο εφικτή είναι η όσο γίνεται πιο γρήγορη σωτηρία.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Αν παλεύει για την σωτηρία ως το τέλος, δεν συζητάμε καν αν υποβιβαστεί όπου το χρώμα θα είναι πιο μαύρο από το μαύρο. Επίσης δεν θα είναι και ευχάριστα τα πράγματα στην ΑΕΛ αν στο Κύπελλο η ομάδα μείνει από νωρίς εκτός.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Ναι μεν ο μεγάλος στόχος είναι η έξοδος στην Ευρώπη, τουλάχιστον με όσα τονίζει ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας και επισήμανε και ο Γκόρντον Πέτριτς, ωστόσο αν αυτό γίνει θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη. Μια θέση στην 10άδα είναι πιο πιθανή και δεν θα άφηνε και κανέναν δυσαρεστημένο, ειδικά αν η ομάδα δεν κινδυνέψει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα