Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0

Gazzetta team
Παναθηναϊκός - Ξάνθη 3-0

bet365

Με τον Μακέντα να σκοράρει δύο φορές και να έχει συμμετοχή στο γκολ του Κολοβού, ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-0 την Ξάνθη στην... πρόβα για το Πρωτάθλημα, έχοντας εξαιρετική εικόνα στο πρώτο μέρος! Θετική παρουσία από τους νέους παίκτες.
Φορτσάτος και σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας έδειξε ο Παναθηναϊκός του Δώνη έχοντας αρκετούς παίκτες που πήγαν καλά κόντρα στην Ξάνθη σε ένα επιβλητικό 3-0 στο τελευταίο χρονικά φιλικό τεστ πριν την έναρξη της Super League 1. Το φιλικό ματς του ΟΑΚΑ - όπου το χορτάρι και γενικά ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε κάκιστη κατάσταση - αρχικά έδειχνε αρκετά κακό και χωρίς τις μεγάλες φάσεις. Ωστόσο όσο περνούσαν τα λεπτά η πίεση του Παναθηναϊκού κυρίως από τα άκρα μεγάλωνε και η διαφορά των δύο αντιπάλων φαινόταν. Η 11αδα του Παναθηναϊκού σε σχηματισμό 4-3-3 ήταν ως εξής: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Πούγγουρας, Νούνες, Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης, Κολοβός & Μακέντα. Η Ξάνθη από την άλλη άρχισε την αναμέτρηση με 3-4-3 και τους εξής παίκτες: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Κοβάτσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς, Φάουτσερ, Μαλεζάς, Σόσα, Τέρκι και Λισγάρας.
Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτη φορά στο 17' με φάουλ του Κολοβού. Στο 21ο λεπτό ο Δώνης απείλησε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζαχίντ. Στο 25' ο Μακέντα είχε ευκαιρία με κεφαλιά και στο 28' ο Ζαχίντ μετά από ωραία ενέργεια έκανε ένα σουτ λίγο έξω. Στο 29' ο Ινσούα είχε μία ωραία ενέργεια που απέφυγε τους αντιπάλους του αλλά το σουτ του το μπλόκαρε ο αντίπαλος πορτιέρο. Στο 37' ήταν ξανά η... ώρα του Μακέντα αλλά αυτήν την φορά βρήκε δίχτυα με πολύ ωραίο τρόπο. Η φάση άρχισε από πολύ καλή ντρίμπλα του Γιόχανσον και συνεργασία με τον Ζαχίντ. Η μπάλα βγήκε από τον Δώνη στον Μακέντα που πέρασε τους αντιπάλους του και ενώ του βγήκε και η κόντρα με τον Λισγάρα και με πολύ καλό τελείωμα έκανε το 1-0. Στο 41' ήρθε και το 2-0. Ο Γιόχανσον συνεργάστηκε με τον Ινσούα, ο Αργεντίνος έβγαλε την μπάλα στον Μακέντα, το σουτ του Ιταλού αποκρούσε αλλά ο Κολοβός πήρε το... ριμπάουντ και από κοντά σκόραρε. Το ημίχρονο έκλεισε μάλιστα με 9-0 τελικές! Ξεκάθαρα στους διακριθέντες στο α' μέρος ο Κολοβός ενώ αναμφίβολα ξεχώρισαν και οι Μακέντα, Γιόχανσον & Ινσούα αλλά και οι προσπάθειες των Ζαχίντ και Δώνη.
ΑΛΛΑΓΕΣ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, 4-4-2 Η ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ 2Ο ΓΚΟΛ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ
Στο ξεκίνημα του β' μέρους ο Παναθηναϊκός έκανε τέσσερις μαζεμένες αλλαγές ενώ η Ξάνθη βάζοντας τον Ρενέλα στο ματς διαφοροποίησε το σύστημά της σε 4-4-2. Στο 53ο λεπτό ο Παναθηναϊκός σκόραρε ξανά με 2ο γκολ του Μακέντα. Ο Κολοβός συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Ζαχίντ και ο Ζαχίντ έβγαλε πολύ ωραία κάθετη στον Ιταλό που από κοντά έκανε το 3-0.
Συνολικά ο Παναθηναϊκός άρεσε αισθητά ειδικά στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος και είχε αρκετούς παίκτες του σε καλή ημέρα. Στο 62' ο Δώνης έκανε νέα σειρά αλλαγών, διαφοροποιώντας και την υπόλοιπη ομάδα πλην του Ζαχίντ. Υπήρξαν και άλλες αλλαγές των δύο προπονητών με τον ρυθμό να πέφτει πάντως. Στο 82' ο Ντε Αμορίμ είχε ένα σουτ που δυσκόλεψε τον Κότσαρη αλλά το έβγαλε. Στο 88' ο Μολό είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Το δείγμα πάντως συνολικά ήταν ιδιαίτερα θετικό για τον Παναθηναϊκό ενώ η Ξάνθη προβλημάτισε ειδικά μεσοεπιθετικά, όπου μόνο λίγο προς το τέλος φάνηκε να προσπαθεί κάπως περισσότερο.
Παναθηναϊκός: Διούδης (62' Κότσαρης), Γιόχανσον, Ινσούα (46' Ζαγαρίτης), Πούγγουρας (46' Μαυρομμάτης), Νούνες (46' Κολοβέτσιος), Κουρμπέλης (62' Θεοχάρης), Δώνης (62' Αλεξανδρόπουλος), Ζαχίντ, Χατζηθεοδωρίδης (46' Μολό), Κολοβός (62' Καμπετσής) & Μακέντα (62' Βέργος).
Ξάνθη: Αμπαντ, Μπαξεβανίδης (75' Ντίρεσταμ), Καρασαλίδης, Στάρτζεον (61' Ντε Αμορίμ), Κοβάτσεβιτς, Ντουρίτσκοβιτς (70' Ντε Λούκας), Φάουτσερ, Μαλεζάς, Σόσα, Τέρκι (70' Μπαριέντος) και Λισγάρας (46' Ρενέλα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα