Βάντερσον: «Υπέροχη η περσινή σεζόν»

Gazzetta team
Βάντερσον: «Υπέροχη η περσινή σεζόν»

bet365

Ο μπακ της Λαμίας μίλησε σε ΜΜΕ της χώρας του για το «χθες» και το «αύριο», τόσο της ομάδας όσο και το δικό του
Για τη ζωή στην Ελλάδα, αλλά κυρίως τη Λαμία μίλησε ο Βάντερσον στο «globoesporte.globo.com». «Η περασμένη σεζόν ήταν υπέροχη! Δυστυχώς στην αρχή δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλιώς το φινάλε θα ήταν καλύτερο. Θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί στο Europa League. Ήμασταν έβδομοι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Κύπελλο φτάσαμε στον ημιτελικό. Αποκλείσαμε τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό. Τελικά, σκέφτηκα ότι η περσινή σεζόν ήταν καλή. Ατομικά ήταν επίσης παραγωγική σεζόν. Έπαιξα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Αλλάξαμε προπονητή στην αρχή του πρωταθλήματος και χάσαμε σημαντικούς αγώνες μέχρι να βρούμε σταθερότητα. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερη, αλλά σε ισορροπία ήταν μια εξαιρετική σεζόν. Ελπίζω να διατηρηθεί η βάση της ομάδας. Είχαμε μερικές σημαντικές ανανεώσεις παικτών που μας βοήθησαν την περασμένη σεζόν. Άλλοι ήρθαν. Νομίζω ότι αν κρατήσουμε τον βασικό κορμό, ο προπονητής θα είναι ωφελημένος από τον ανταγωνισμό. Η διατήρηση του κορμού της ομάδας είναι εξαιρετικά σημαντική για την επίτευξη των στόχων», ανέφερε ο Βραζιλιάνος μπακ της Λαμίας.
Ο οποίος αναφέρθηκε σε προσωπικό επίπεδο. «Φροντίζω καλά τον εαυτό μου. Το φαγητό είναι καλά ισορροπημένο. Είμαι τυχερός που έχω μια πολύ προσεκτική σύζυγο γι ‘αυτό. Έχουμε πάντα μια υγιεινή, ισορροπημένη τροφή στο σπίτι. Με βοηθάει πολύ. Η ηλικία δεν μετρά για πολλά, δεν ζυγίζει. Δεν νιώθω 34 ετών. Στην πραγματικότητα, αισθάνομαι καλύτερα από ότι πριν από μερικά χρόνια. Είμαι καλύτερα προετοιμασμένος φυσικά. Με την ηλικία, ανησυχούμε περισσότερο, τρώμε καλά, κοιμόμαστε καλύτερα. Βλέπω τον Ζε Ρομπέρτο ως απάντηση για όσους σκέφτονται να παίζουν περισσότερο. Είναι ένα παράδειγμα. Βλέπουμε τον Μπουφόν να αποκρούει τρία πέναλτι σε ένα παιχνίδι στα 42. Έμαθα αρκετές γλώσσες, διαφορετικούς πολιτισμούς, έθιμα. Έμαθα να σέβομαι τις συνήθειες και ιδιαίτερα τις θρησκείες. Στο Αζερμπαϊτζάν, οι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να προσευχηθούν. Κατέληξα να θαυμάζω και να μαθαίνω πολλά. Η ζωή στη Λαμία είναι ήσυχη. Είναι μια μικρή πόλη. Δεν είναι τόσο κοσμοπλημμυρισμένη. Βρίσκεται σε καλή τοποθεσία, κοντά σε μεγάλες πρωτεύουσες. Στην οικογένειά μου,αρέσει εδώ. Τα παιδιά μου πηγαίνουν στο ελληνικό σχολείο, έχουν φίλους, κοινωνική ζωή».
Κλείνοντας ρωτήθηκε για τις διαφορές μεταξύ Ευρώπης και Βραζιλίας και αν σκέφτεται τον επαναπατρισμό. «Το ποδόσφαιρο της Βραζιλίας διαφέρει από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο Το στυλ είναι διαφορετικό. Εδώ θα έπρεπε να μάθω από την αρχή να παίζω. Στη Βραζιλία, ο μπάκ πρέπει να πασάρει, να ανεβαίνει και να υποστηρίζει. Εδώ στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε περισσότερο συνδεδεμένοι με το μαρκάρισμα στην άμυνα. Πρέπει να έχεις ποιότητα, αλλά και πολλή δύναμη επίσης. Υπάρχουν πολλές τακτικές. Κάθε εβδομάδα δουλεύουμε με διαφορετικό τρόπο, δουλεύοντας σύμφωνα με τον αντίπαλο. Σκεφτόμαστε πολύ στρατηγικά για να μπορούμε να εκπλήξουμε. Μιλάμε πολύ. Εκπαιδευόμαστε σε πολλές θέσεις. Δεν υπάρχει τόσο πολύ προπόνηση με μπάλα, 11 έναντι 11. Εδώ το παιχνίδι είναι πιο έντονο. Πρέπει να εστιάζεις όλη την ώρα, στην τακτική πλευρά πολύ. Δεν σκέφτομαι να επιστρέψω τώρα”. Ο γιος μου γεννήθηκε εδώ. Η Βραζιλία είναι η πατρίδα μας, αλλά είμαστε προσαρμοσμένοι. Μετά από 13 χρόνια σταθερής καριέρας στο εξωτερικό, νομίζω ότι έχω πολλές πόρτες ανοιχτές εδώ. Δεν σταματώ να σκέφτομαι μια πιθανή επιστροφή. Έχω χρόνο να παίξω εδώ. Ίσως στο μέλλον να εξετάσω αυτή τη προοπτική της Βραζιλίας. Μπορώ να τελειώσω την καριέρα μου εδώ, εκεί … Τέλος πάντων, θα είναι ένα ευτυχές τέλος σε μια όμορφη καριέρα που ακόμα τρέχει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα