ΟΦΗ: Με το βλέμμα πάντα ψηλότερα!

ΟΦΗ: Με το βλέμμα πάντα ψηλότερα!

Δημήτρης Ρούσσος
ΟΦΗ: Με το βλέμμα πάντα ψηλότερα!

bet365

Η Super League 1 βρίσκεται προ των πυλών και το gazzetta.gr παρουσιάζει το «προφίλ» του αναγεννημένου ΟΦΗ.

ΑΕΚ - Τράμπζονσπορ με ακόμα καλύτερες αποδόσεις και άμεση απόδοση κερδών*. |21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Μάιος 2018. Ο ΟΦΗ τερματίζει μια περίοδο μακριά από τον… ήλιο της Super League κι εν μέσω διοικητικής αδυναμίας, οικονομικής δυσπραγίας και αμφιβολιών για το μέλλον, πανηγύριζε τον τίτλο της Football League και την επιστροφή του στα «σαλόνια». Τα καλά νέα του καλοκαιριού περί ενδιαφέροντος του εκατομμυριούχου Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία, Μιχάλη Μπούση για την αγορά της ΠΑΕ, της επιστροφής του Γιάννη Σαμαρά, αλλά και του Γιώργου Σαμαρά και του Ηλία Πουρσανίδη στα διοικητικά δρώμενα, υπό καθεστώς ασφάλειας, «γέννησαν» δικαιολογημένα τις προσδοκίες για καλύτερες μέρες στο Γεντί Κουλέ. Ενώ η οργάνωση του συλλόγου γινόταν σε απολύτως επαγγελματικά πρότυπα και το μέλλον φάνταζε πως ερχόταν από το πετυχημένο παρελθόν, η ομάδα ζορίστηκε ιδιαιτέρως στο χορτάρι, ώστε να μην επιστρέψει από κει που ήρθε. Η «σωτηρία» ήρθε μέσω μπαράζ και με δυσκολία και παρότι το «οικοδόμημα» και η όρεξη της διοίκησης να ασχοληθεί με τον ΟΦΗ δεν θα διαταρασσόταν, όπως τουλάχιστον διαμηνυόταν εκείνη την περίοδο, από έναν υποβιβασμό, αυτός αποφεύχθηκε. Έτσι στο Ηράκλειο μπόρεσαν να ξεκινήσουν το «χτίσιμο» της ομάδας υπό τις καλύτερες συνθήκες, με νέο προπονητή, «ξεσκαρτάρισμα» του ρόστερ και στοχευμένες μεταγραφές. Η προετοιμασία στο εξωτερικό αποτέλεσε μόνο ένα δείγμα πως ο ΟΦΗ άλλαξε επίπεδο και πλέον, τον Αύγουστο του 2019 η σεζόν ξεκινάει με την ομάδα να πατάει γερά στα «πόδια» της, που από καιρό έπαψαν να είναι «πήλινα»…

ΗΡΘΑΝ: Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μίγγος, Μάνος, Μαρινάκης, Φερέιρα, Δεληγιαννίδης, Φιγκεϊρέντο, Γουάιλι

ΕΦΥΓΑΝ: Στρέζος, Φαζός, Κουτσιανικούλης, Βουό, Κομεσίδης, Αργυρόπουλος, Παπάζογλου, Παπαστεριανός, Κυριακίδης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Παναγιώτου, Πέρσον

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Στην πρώτη του επαγγελματική δουλειά σε πάγκο πρώτης ομάδας, ο Γιώργος Σίμος καλείται να αποδείξει πως η εμπιστοσύνη του Γιάννη Σαμαρά στο πρόσωπό του είναι αντίστοιχη της καλής δουλειάς που μπορεί να κάνει και ουδόλως αδικαιολόγητη. Ο 41χρονος τεχνικός έχει δουλέψει για χρόνια σε τμήματα υποδομής κορυφαίων συλλόγων, όπως η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός και πλέον παίρνει τη «μπαγκέτα» για να εφαρμόσει τις ιδέες του στο κορυφαίο ελληνικό επίπεδο, στη Super League 1. Λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου και του δημιουργικού τρόπου παιχνιδιού, θέλει να μάθει τον ΟΦΗ να παίζει με το δικό του στυλ για τη νίκη κι όχι να «κλέβει» βαθμούς σε αγώνες δίχως «αύριο». Οι Κρητικοί του εμπιστεύθηκαν την άκρη του πάγκου τους, καθώς θέλουν να δημιουργήσουν μια μοντέρνα ομάδα με παραγωγή φάσεων και γκολ. Η απειρία του Σίμου είναι ο πρώτος «σκόπελος» που λογικά θα πρέπει να ξεπεραστεί κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως ο ΟΦΗ τον περιβάλλει με εμπιστοσύνη και περιμένει να τον δει να εξελίσσεται μαζί με την ομάδα.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ο Δημήτρης Μάνος έλειψε για έναν χρόνο, όμως κατά την παρουσίασή του, όταν έβαλε ξανά τα μελανόλευκα, έμοιαζε σαν να μην έφυγε ποτέ! Η εξαιρετική του σεζόν με 27 γκολ σε 26 αγώνες στη Football League τη σεζόν 2017/18 τον έβαλαν στο «ραντάρ» του Ολυμπιακού, όπου όμως δεν μπόρεσε να βρει χρόνο συμμετοχής (9 συμμετοχές, 2 γκολ). Μετά τον δανεισμό του στον ΠΑΣ Γιάννινα (14 συμ., 3 γκολ) γύρισε στο Ηράκλειο για να αποτελέσει το «κανόνι» των Ομιλιτών και να αποδείξει πως αποτελεί παίκτη της πρώτης «ταχύτητας». Σε ένα περιβάλλον όπου εκτιμάται ιδιαιτέρως, ο 24χρονος φορ παίρνει φανέλα βασικού στο σπίτι του και θέλει να μετρήσει πολλά τέρματα, για να βοηθήσει τα μέγιστα τον ΟΦΗ, ενώ οι καλοί συμπαίκτες που τον πλαισιώνουν στην επίθεση αποτελούν εγγύηση πως δεν θα είναι μόνος του στη… μάχη του γκολ.

ΘΑ... ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Μπει στα playoffs! Σίγουρα πρόκειται για σεζόν καθιέρωσης και αν οι Κρητικοί διαγράψουν καλύτερη σεζόν από την περσινή, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές και «δέσουν» ως νέα ομάδα που είναι, θα πρόκειται για επιτυχία. Μόλις πριν λίγους μήνες ο σύλλογος βρέθηκε κυριολεκτικά μερικά δευτερόλεπτα από τη Football League, κάτι που θα αποτελούσε πλήγμα στη νέα προσπάθεια που γίνεται στο Ηράκλειο και το φάουλ του Αντίλ Ναμπί στις καθυστερήσεις απέναντι στον Πλατανιά τον κράτησε «ζωντανό» και μέλος της νέας Super League 1. Αναπόφευκτα λοιπόν o ΟΦΗ θα πρέπει να κοιτάξει ένα βήμα παραπάνω και όχι… πέντε, αφού παρά τη μεταγραφική ενίσχυση, νέος προπονητής και πολλοί νέοι παίκτες είναι δύσκολο να φέρουν τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αν εντούτοις καταφέρουν να «αγγίξουν» τις θέσεις με τα ευρωπαϊκά «εισιτήρια», πολλώ δε μάλλον βρεθούν στην πρώτη πεντάδα κι επιστρέψουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά το Ιντερτότο της σεζόν 2007/08, θα πρόκειται αφορμή για… κρητικό γλέντι! Πάντως, ρεαλιστικά, στόχος της ομάδας θα πρέπει να είναι η καθιέρωση στο πρώτο «μισό» του ταμπλό της κατηγορίας.

ΘΑ ΤΑ... ΒΑΨΕΙ ΜΑΥΡΑ ΑΝ: Εμπλακεί ξανά σε σενάρια περί υποβιβασμού. Λίγοι περίμεναν πως η περσινή σεζόν θα κυλήσει έτσι, όμως τελικά αυτό συνέβη, παρόλο που το «κουμπί» που πατήθηκε τον Σεπτέμβριο, με τη διοικητική σταθερότητα να αποτελεί γεγονός και τη μεταγραφική ενίσχυση να είναι αναντίστοιχη της καλοκαιρινής, ο ΟΦΗ «έσωσε» την κατηγορία κυριολεκτικά στην τελευταία φάση των μπαράζ με τον Πλατανιά. Φέτος δεν έγιναν εντυπωσιακές μεταγραφές, ούτε είναι δυνατόν μια ομάδα που ακολουθεί σταθερά βήματα να μεταλλαχθεί τόσο εντυπωσιακά σε μια σεζόν. Παρ’ όλα αυτά, ο «νέος» ΟΦΗ οργανώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιστρέψει στις μέρες του ένδοξου παρελθόντος του, χωρίς πίεση χρόνου και με οικονομική λογική, προκειμένου να μη υπονομεύσει το μέλλον του. Οι χαμηλές «πτήσεις» και το ενδεχόμενο ο σύλλογος να κινδυνεύσει με υποβιβασμό σίγουρα θα αποτελέσουν πισογύρισμα.

ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ: Ο ΟΦΗ κινείται σε άλλες «ταχύτητες» απ’ αυτές που έγραφε το κοντέρ ακριβώς πριν έναν χρόνο, όταν επέστρεφε στην πρώτη κατηγορία με τη «φόρα» του ονόματος και του παρελθόντος, αλλά χωρίς τα φόντα να πρωταγωνιστήσει. Οι μεταγραφές έγιναν στοχευμένα, για τις ανάγκες της ομάδας εργάζονται άτομα με εμπειρία, τεχνογνωσία και περιβεβλημένα με εμπιστοσύνη, επομένως η σταθερή πορεία με το βλέμμα προς τα «πάνω» είναι εφικτή. Οι θέσεις 7-8 φαντάζουν φυσιολογικές ως κατάληξη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα