Μπρέντα - Παναθηναϊκός 0-0

Μπρέντα - Παναθηναϊκός 0-0

Νίκος Αθανασίου
Μπρέντα - Παναθηναϊκός 0-0

bet365

Με το φιλικό 0-0 κόντρα στην Μπρέντα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε επί ολλανδικού εδάφους το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αφήνοντας σε όλες τις αναμετρήσεις θετικές εντυπώσεις, δείχνοντας μεγάλα σημάδια προόδου. Δοκάρι ο Κολοβός, ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Μακέντα.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, ο Γιώργος Δώνης προτίμησε να… ανακατέψει και πάλι την τράπουλα στο αρχικό σχήμα, με εξαίρεση την τετράδα στην άμυνα. Ο Κότσαρης υπερασπίστηκε την εστία του τριφυλλιού. Δεξί μπακ ο Γιόχανσον, αριστερό ο Ινσούα και ο Πούγγουρας με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ο Χρήστος Δώνης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Χατζηθεοδωρίδη και Κολοβό. Χατζηγιοβάνης και Κόναν στα ᾽᾽φτερά᾽᾽ με τον Μακέντα στην κορυφή του 4-3-3.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος, ο Νούνες πέρασε στην θέση του Δώνη και έπαιξε ως 6άρι ενώ ο Ζαχίντ αντικατέστησε τον Κόναν. Ο Νορβηγός πέρασε στον άξονα και ο Κολοβός στα δεξιά της επίθεσης.

Στο 65᾽ο Δώνης έριξε στο παιχνίδι τους Ζαγαρίτη, Αποστολάκη, Καμπετσή, Μαυρομμάτη και τον Χριστογεώργο στην εστία. Εκτός πέρασαν οι Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Ινσούα ενώ στο 73᾽Βέργος, Αλεξανδρόπουλος και Εμμανουηλίδης αντικατέστησαν τους Μακέντα, Χατζηγιοβάνη και Κολοβό. Στο 77᾽ο Θεοχάρης άλλαξε τον Πούγγουρα.

ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ…

Κάτι η κούραση, κάτι το δεδομένο πρόβλημα στην δημιουργία και φυσικά η λανθασμένη απόφαση του διαιτητή να ακυρώσει το καθαρό γκολ του Κίκο Μακέντα(42᾽), κράτησαν τον Παναθηναϊκό στο μηδέν. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη δεν μπόρεσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις για την άμυνα της Μπρέντα και προσπάθησε να απειλήσει μοναχά με μακρινά σουτ, όπως εκείνα του Χατζηγιοβάνη, του Μακέντα(41᾽) που μπλόκαρε ο Ιλάι, του Δώνη και του Χατζηθεοδωρίδη που πέρασαν άουτ.

Η μεσαία γραμμή των πρασίνων με εσωτερικούς Κολοβό και Χατζηθεοδωρίδη, δεν είχε καλή λειτουργία, υπήρχαν μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές και οι Ολλανδοί ήταν απειλητικοί όταν έβρισκαν χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν την μεγάλη φάση στο παιχνίδι.

Για τον Παναθηναϊκό, ο Κόναν έδειξε μια διάθεση παραπάνω για το κάτι διαφορετικό ενώ για ακόμη μία φορά η παρουσία του Χρήστου Δώνη στον άξονα ήταν στα θετικά για το τριφύλλι. Ο μέσος των ᾽᾽πρασίνων᾽᾽ έχει μεταμορφωθεί προς το καλύτερο αυτό το καλοκαίρι, ειδικά στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΤΣΑΡΗ, ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ Ο ΧΑΦ ΝΟΥΝΕΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο αρχικά το παιχνίδι απέκτησε καλύτερο ρυθμό και ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του, έχοντας και κάποιες καλέρς στιγμές για να σκοράρει. Στο 56᾽ο Χατζηθεοδωρίδης σούταρε αλλά ο Ιλάι απόκρουσε, στο 57᾽ο Ινσούα σούταρε άουτ ενώ η μεγαλύτερη στιγμή των πρασίνων ήταν στο 63᾽, όταν ο Κολοβός μέσα στην περιοχή έπιασε το σουτ αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι!

Οι Ολλανδοί στο 50᾽ κατέγραψαν την μοναδική τους μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κότσαρης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο διεθνής πορτιέρο ήταν και πάλι εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια, δείχνοντας ότι προσθέτει ισχυρό ανταγωνισμό στον καταπληκτικό αυτό το καλοκαίρι Σωκράτη Διούδη.

Μετά τις πολλές αλλαγές, στο τελευταίο εικοσάλεπτο έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Νούνες σε ρόλο ᾽᾽εξαριού᾽᾽ μέχρι το 73῾, με τον Πόρτογάλο να δείχνει ότι έχει προσαρμοστεί πολύ γρήγορα. Ο Ζαχίντ είχε μία εξαιρετική μπαλιά προς τον Καμπετσή και θα χρειαστεί περισσότερο να… κουμπώσει στο σύνολο και να δείξει την δεδομένη ποιότητά του.

ΘΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΠΡΟΣΗΜΟ, ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Με το 0-0 κόντρα στην Μπρέντα, ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τα φιλικά του για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Φυσικά το πρόσημο για την ομάδα του Δώνη είναι θετικότατο, καθώς τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο επιθετικό τρανζίσιον οι πράσινοι τα πήγαν εξαιρετικά. Υπάρχει ακόμη δρόμος, όμως, για το τριφύλλι, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης (65´Χριστογεώργος), Ινσούα (65´Ζαγαρίτης), Γιόχανσον (65᾽Αποστολάκης), Πούγγουρας (77᾽Θεοχάρης), Κολοβέτσιος (65´Μαυρομμάτης), Δώνης (46’ Νοὐνες), Χατζηθεοδωρίδης (65᾽Καμπετσής), Κολοβός (73´Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης, (73᾽Αλεξανδρόπουλος), Κόναν (46᾽Ζαχίντ), Μακέντα (73´Βέργος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα