ΑΕΚ: Το έξτρα ατού της μεσοεπιθετικής γραμμής

ΑΕΚ: Το έξτρα ατού της μεσοεπιθετικής γραμμής

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Το έξτρα ατού της μεσοεπιθετικής γραμμής

bet365

Εκτός από αρκετές επιλογές για τη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, ο Μιγκέλ Καρντόσο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να διαθέτει και πολυσύνθετες επιλογές.

Λοριάν - Παρί FC με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 150+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ το φετινό καλοκαίρι έγινε με βάση εκείνον του 2017. Δηλαδή γρήγορα, αλλά με μελετημένες κινήσεις, η Ένωση ενισχύθηκε αρκετό διάστημα πριν την έναρξη των καλοκαιρινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεων και πλέον ψάχνει κάποιες συγκεκριμένες πινελιές μέχρι το τέλος του Αυγούστου για να ολοκληρώσει το ρόστερ της. Ένας σχεδιασμός που πριν από δύο χρόνια οδήγησε στο τέλος της σεζόν τους κιτρινόμαυρους στην επιστροφή στην κορυφή της Ελλάδας έπειτα από 24 χρόνια.

Προφανώς κανείς δεν έχει... μαντικές ικανότητες για να πει με σιγουριά αν το ρόστερ που έχει διαμορφώσει η ΑΕΚ μέχρι στιγμής, συν τις όποιες κινήσεις θα γίνουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, θα είναι επιτυχημένο. Το σίγουρο πάντως είναι ότι Νίκος Λυμπερόπουλος και Μιγκέλ Καρντόσο είχαν άριστη συνεργασία προκειμένου ο Πορτογάλος τεχνικός να δουλέψει με παίκτες που και ο ίδιος ήθελε στο ρόστερ, έχοντας πλέον στα χέρια του ικανές λύσεις από τη μέση και μπροστά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως αυτό που επιζητεί η ΑΕΚ ως τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου είναι ένα στόπερ για να «δέσει» το κέντρο της άμυνας και από εκεί και πέρα ό,τι άλλο προκύψει θα αποτελεί το... κερασάκι στην τούρτα.

Η μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ διαθέτει αρκετές επιλογές με τον Καρντόσο να υπολογίζει πλέον παίκτες όπως ο Ζεράλντες, ο Βέρντε και ο Ολιβέιρα που ήρθαν και δείχνουν ότι μπορούν με την ποιότητά τους να αλλάξουν επίπεδο τους κιτρινόμαυρους. Προφανώς, επαναλαμβάνουμε, τα πάντα κρίνονται στο γήπεδο. Το πλεονέκτημα όμως στο υλικό που διαθέτει στα χέρια του ο Καρντόσο αποτελεί το γεγονός ότι είναι παίκτες πολυσύνθετοι, που μπορούν να βοηθήσουν σε δύο ή ακόμα και τρεις θέσεις, κάτι που αποτελεί το έξτρα ατού για τον Πορτογάλο τεχνικό.

Ο Τσίκο Ζεράλντες χρησιμοποιείται ως επιτελικός μέσος στην προετοιμασία, αποτελώντας το εργαλείο του Καρντόσο και τον παίκτη από τον οποίο περνάει όλο το παιχνίδι, ωστόσο ο Πορτογάλος άσος έχει τη δυνατότητα να προσφέρει και στα πλάγια (και στις δύο πτέρυγες), θέση στην οποία είχε αγωνιστεί και με τον Καρντόσο στο παρελθόν. Το ίδιο και ο Ντανιέλε Βέρντε, ο οποίος με αριστερό πόδι παίζει από τη δεξιά πλευρά, αλλά μπορεί να προσφέρει και από την άλλη πτέρυγα, αλλά και ως επιτελικός με το χαμηλό κέντρο βάρους του. Ο Πέτρος Μάνταλος στο μυαλό του Καρντόσο θα παίζει από πλάγια συγκλίνοντας προς τα μέσα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον άξονα ως επιτελικός, θέση που του ταιριάζει περισσότερο από όσα έχουμε δει από εκείνον, ενώ και οι Χρήστος Αλμπάνης, Μίλος Ντέλετιτς και Βίκτωρας Κλωναρίδης επίσης μπορούν να αγωνιστούν σε δύο θέσεις.

Στη γραμμή κρούσης, ο Μάρκο Λιβάια τόσο ως καθαρό φορ, όσο και στη θέση πίσω από τον επιθετικό, μπορεί να προσφέρει με τη μεγάλη ποιότητα που διαθέτει. Όσον αφορά τον Νέλσον Ολιβέιρα, προφανώς και προορίζεται για καθαρός επιθετικός, ωστόσο ο Πορτογάλος με το συνδυαστικό παιχνίδι που τον χαρακτηρίζει και με τον τρόπο που κινείται και έξω από την περιοχή, αποτελεί μια επιλογή που έγινε βάσει των συγκεκριμένων χαρακτηριστικών που διαθέτει για να ταιριάξει με τη φιλοσοφία του Καρντόσο.

Το πλεονέκτημα λοιπόν του Πορτογάλου τεχνικού να μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε παίκτη της μεσοεπιθετικής του γραμμής σε δύο θέσεις είναι ένα έξτρα ατού που ενδέχεται να αποτελέσει κλειδί της φετινής ΑΕΚ. Ειδικά σε περίπτωση που οι κιτρινόμαυροι κάνουν την υπέρβασή τους και μπουν για τρίτη σερί σεζόν σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μια σεζόν μεγάλη, που μπορεί να έχει τραυματισμούς και ατυχίες. Κάτι με το οποίο έχει άλλωστε μάθει να ζει η Ένωση...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα