Άγιαξ - Παναθηναϊκός 1-2

Νίκος Αθανασίου
Άγιαξ - Παναθηναϊκός 1-2

bet365

Ο Δώνης το έκανε ως παίκτης το 1996, το έκανε και ως προπονητής το 2019. Έστω και σε φιλικό. Ο πολύ καλός Παναθηναϊκός, όχι μόνο «κοίταξε στα μάτια» τον σπουδαίο Άγιαξ, αλλά στο επετειακό παιχνίδι πέτυχε και μια νίκη γοήτρου με 2-1, που θα λειτουργήσει ως... προίκα για την συνέχεια της σεζόν.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΞΗ

Όπως στην φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Φέγενορντ, έτσι και απόψε απέναντι στον Άγιαξ (προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το ίδιο αρχικό σχήμα για τον Παναθηναϊκό, όπως φυσικά και την ίδια διάταξη. Ο Έλληνας τεχνικός διάλεξε το 4-3-3 για την ομάδα του, σύστημα που δουλεύει περισσότερο αυτό το καλοκαίρι. Ο Διούδης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Ινσούα και δεξί ο Γιόχανσον.

Ο Πούγγουρας με τον Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Ο Κουρμπέλης σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Δώνη και Μπουζούκη. Στην επίθεση ο Χατζηγιοβάνης από δεξιά και ο Χατζηθεοδωρίδης από αριστερά με… ανάποδα πόδια πλαισίωναν τον Μακέντα στην κορυφή. Στο 61' ο Κολοβός μπήκε στην θέση του Μακέντα, στο 63' ο Βέργος αντί του Χατζηθεοδωρίδη ενώ στο 72' ο Μαυρομμάτης άλλαξε τον Χατζηγιοβάνη. Από εκείνο το λεπτό και μετά το «τριφύλλι» έπαιξε 3-4-2-1 με τον Μπουζούκη και τον Κολοβό πίσω από τον Μακέντα. Στο 75' ο Αποστολάκης άλλαξε τον Γιόχανσον ενώ στο 78' τον Αλεξανδρόπουλο και τον Εμμανουηλίδη αντί των Κουρμπέλη και Μπουζούκη.

ΞΑΝΑ ΚΥΝΙΚΟΣ, ΣΧΕΔΟΝ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΑ

Το επίπεδο δυσκολίας υψηλό. Παρά την φυγή του Ντε Λιχτ και του Ντε Γιονγκ, ο Άγιαξ παραμένει ένας πανίσχυρος αντίπαλος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη παρουσιάστηκε εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι. Απόλυτη συγκέντρωση, απόλυτη εφαρμογή του πλάνου, σωστές αλληλοκαλύψεις και πολύ καλή εμφάνιση από τους παίκτες του άξονα στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά οι Πούγγουρας και Κουρμπέλης ήταν εξαιρετικοί.

Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, κατάφερε να εμφανίσει και πάλι την κυνική του όψη στην εκτέλεση. Μία φορά έβαλε την μπάλα σωστά στην περιοχή από την σέντρα του Χατζηγιοβάνη και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 10'!

Υπέροχο τελείωμα του Μακέντα και η μπάλα στο πλεκτό. Ανασταλτικά η εικόνα ήταν καλύτερη απ' ότι δημιουργικά, καθώς εκτός από το γκολ ο Παναθηναϊκός δεν κράτησε μπάλα, δεν δημιούργησε φάσεις. Σε φάση άμυνας ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε άριστα αν έλειπε η φάση του 25'.

Ο Χατζηθεοδωρίδης έχασε την μπάλα σε σημείο που... απαγορεύεται και ο Φαν Ντε Μπεκ ισοφάρισε για τον Άγιαξ.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΥΣΙΝΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ, ΔΕΝ ΔΕΧΘΗΚΕ ΦΑΣΕΙΣ

Η εικόνα της αναμέτρησης σε δεύτερο μέρος δεν άλλαξε καθόλου. Ο Άγιαξ συνέχισε να έχει την μπάλα, να ψάχνει λύσεις αλλά λίγο η νωχελικότητα των Ολλανδών, λίγο η εξαιρετική εμφάνιση ανασταλτικά του Παναθηναϊκού, περιόρισαν τους γηπεδούχους και δεν τους επέτρεψαν να απειλήσουν την εστία του Κότσαρη. Δεν είναι τυχαία πως έπρεπε να φτάσει το ματς στο 79' για να απειλήσει μετά από καλή επίθεση ο Άγιαξ με ένα σουτ του Φαν Ντε Μπεκ που απόκρουσε ο Κότσαρης.

Στο 62' ο Έλληνας πορτιέρο είχε είπε «όχι» και σε προσπάθεια του Μάριν. Το «τριφύλλι» ούτε στο δεύτερο μέρος κατάφερε να έχει καλή εικόνα σε κυκλοφορία και παραγωγή, όμως, και πάλι βρήκε το γκολ στην αρχή του ημιχρόνου! Αυτό προήλθε από στημένη φάση, την περυσινή μεγάλη αδυναμία. Η εκτέλεση του Μπουζούκη ήταν όπως έπρεπε. Στην πλάτη της άμυνας. Η μπάλα έφτασε στον Μακέντα μετά το... τσαφ του Ινσούα και ο Ιταλός με ωραίο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Δώνη παρά τις αλλαγές και την κούραση, δεν έχασε την αμυντική της συνοχή και συγκέντρωση, κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ της 2-1 και έφυγε νικήτρια από το Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ.

Κορυφαίος των «πρασίνων» ο Μακέντα με τα δύο γκολ και εν συνεχεία ο Πούγγουρας με μία «γεμάτη» εμφάνιση στο κέντρο της άμυνας.

Παναθηναϊκός: Διούδης(46' Κότσαρης), Ινσούα(84' Ζαγαρίτης), Γιόχανσον(74' Αποστολάκης), Κολοβέτσιος(84' Θεοχάρης), Πούγγουρας(91' Σερπέζης), Κουρμπέλης(78' Αλεξανδρόπουλος), Δώνης(91' Καμπετσής), Μπουζούκης(78' Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης(72' Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης(64' Βέργος), Μακέντα(61' Κολοβός)

Άγιαξ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σούρς, Μπλιντ, Ντεστ, Φαν ντε Μπεκ, Μάριν, Έιτινγκ, Ντάντιτς, Ντόλμπεργκ, Πρόμες.

Έπαιξαν και οι : Γκράβενμπεργκ, Γιέτσεν, Μαρτίνεζ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα