Μπέερσοτ-Παναθηναϊκός 2-1

Μπέερσοτ-Παναθηναϊκός 2-1

Νίκος Αθανασίου
Μπέερσοτ-Παναθηναϊκός 2-1

bet365

Με τον Γιώργο Δώνη να χρησιμοποιεί 22 παίκτες (αρχικά τους μικρούς και μετά 60' σαφώς πιο έμπειρους), ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε με 2-1 από την Μπέερσοτ στο 2ο φιλικό προετοιμασίας. Γκολ ξανά ο Βέργος, ντεμπούτο για Κολοβό και Κόναν.

H ΔΙΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο Γιώργος Δώνης έδωσε φανέλα βασικούς στους περισσότερους από τους νεαρούς που έχει μαζί του αυτό το καλοκαίρι στο Όστερμπεκ. Κατά τα 9/11 ο Παναθηναϊκός είχε στο αρχικό σχήμα παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία του. Ο Κότσαρης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ο Αποστολάκης δεξί μπακ, ο Ζαγαρίτης αριστερό. Θεοχάρης και Μαυρομμάτης στο κέντρο της άμυνας. Ο Αλεξανδρόπουλος σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Αθανασακόπουλο και Σερπέζη. Εμμανουηλίδης, Καμπετσής και Βέργος στην επίθεση, σε διάταξη 4-3-3. Στο 61' ο Δώνης άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα. Ο Χριστογεώργος στην εστία. Αριστερό μπακ ο Ινσούα, δεξί ο Βαγιαννίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Κολοβέτσιος με τον Πούγγουρα. Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κολοβός και Χατζηγιοβάνης στα άκρα και «φουνταριστός» ο Κόναν.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Όπως ήταν λογικό αυτή η ενδεκάδα δεν είχε συνοχή, δεν είχε αυτοματισμούς και η επιλογή να παίξουν όλοι μαζί από την αρχή, σίγουρα δεν τους βοήθησε σε ατομικό επίπεδο να δείξουν πράγματα πάνω στο χορτάρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν ασύνδετος, είχε μεγάλες αποστάσεις από την μεσαία γραμμή προς την επίθεση και πολύ κακή κυκλοφορία της μπάλας.

Δεν είχε την υπομονή, το καθαρό μυαλό να ηρεμήσει το παιχνίδι του και να γυρίσει την μπάλα για να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο πως σε ένα ολόκληρο ημίχρονο, το «τριφύλλι» δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μία ευκαιρία για γκολ. Στον αντίποδα, οι Βέλγοι ανέβασαν την απόδοσή τους από το 30' και μετά και... χτύπησαν στα δεξιά της άμυνας του Παναθηναϊκού.

Στο 32' ο Σεντ Λουί έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι μετά και την επέμβαση του Κότσαρη και ένα λεπτό αργότερα, πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «πρασίνων». Η πειραματική αυτή ενδεκάδα σίγουρα θα μπορούσε να δείξει περισσότερα πράγματα πάνω στο χορτάρι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για πρώτη φορά αγωνίστηκαν όλα αυτά τα παιδιά μαζί και θα ήταν αδύνατο να παρουσίαζαν συστατικά που ορίζουν μία κανονική ομάδα... Ο μόνος που ξεχώρισε σε ατομικό επίπεδο ήταν ο πορτιέρο Κότσαρης, καθώς στο 16' και στο 32' είχε εξαιρετικές αντιδράσεις και γλίτωσε την εστία του από σίγουρη παραβίαση.

ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ ΜΕ ΒΕΡΓΟ

Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους η εικόνα του Παναθηναϊκού δεν άλλαξε. Παρόλα αυτά, οι «πράσινοι» κατάφεραν να ισοφαρίσουν από μία και μόνο καλή συνεργασία που βρήκαν. Η εξαιρετική μπαλιά του Θεοχάρη, βρήκε τον Βέργο στην πλάτη της άμυνας, ο νεαρός φορ πήρε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα για το 1-1. Δύο συμμετοχές ο Βέργος, δύο γκολ, στοιχείο που σε συνδυασμό με την καλή εικόνά του στις προπονήσεις, μόνο ως ευχάριστο μαντάτο μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον Γιώργο Δώνη.

ΑΛΛΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ, 2-1 ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ «ΑΠΑΝΤΗΣΗ»

Στο 61' ο Δώνης άλλαξε ολόκληρη την ενδεκάδα, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί από τους βασικούς ενώ ντεμπούτο ανεπίσημο έκανε ο Κολοβός αλλά και ο Κόναν. Επτά λεπτά αργότερα, όμως, και μετά από ένα εύκολο πούλημα της μπάλας του Μπουζούκη στην μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Πλάτσα. Στην συνέχεια του παιχνιδιού, το «τριφύλλι» κλήθηκε να διασπάσει την οργανωμένη άμυνα των Βέλγων. Δεν τα κατάφερε σε καμία περίπτωση. Δεν μπόρεσε να δημιουργήσει, δεν απείλησε και μοιραία το 2-1 υπέρ των Βέλγων παρέμεινε μέχρι το φινάλε...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κότσαρης, Αποστολάκης, Ζαγαρίδης, Θεοχάρης, Μαυρομμάτης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης, Εμμανουηλίδης, Καμπετσής, Βέργος.

Από το 61' και μετά: Χριστογεώργος, Ινσούα, Βαγιαννίδης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Δώνης, Μπουζούκης, Κολοβός, Χατζηγιοβάνης, Κόναν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα