Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0

Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0

Δημήτρης Ρούσσος
Ολυμπιακός - Νότιγχαμ Φόρεστ 3-0

bet365

Στην τελευταία πρόβα πριν τα ματς της Βικτόρια Πλζεν, ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 τη Νότιγχαμ Φόρεστ, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο του που βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και αφήνοντας πολλές υποσχέσεις! Δυο γκολ ο Γκερέρο, ένα ο Μασούρας.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με το καθιερωμένο 4-2-3-1 και τον Σα στην εστία, τους Ομάρ-Σεμέδο-Παπαδόπουλο-Τσιμίκα στην άμυνα, Γκιλιέρμε και Μπουχαλάκη στον άξονα, τον Βαλμπουενά σε ελεύθερο ρόλο, τον Μασούρα αριστερά, τον Ποντένσε δεξιά και τον Γκερέρο στην κορυφή.

«ΣΙΦΟΥΝΑΣ» ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Mόλις στο 3’ ο Ολυμπιακός έδειξε την απαιτούμενη σε αυτή τη φάση της σεζόν, ενόψει των κρίσιμων παιχνιδιών, αποτελεσματικότητα. Από την πίεση του Γκερέρο στον αφηρημένο Μούριτς προέκυψε κόρνερ για τους Πειραιώτες και από την εκτέλεση του Βαλμπουενά και την… υποψία κεφαλιάς του Αντομά, ο Μασούρας «εκτέλεσε» με τη μια διαγώνια, ανοίγοντας το σκορ στο Φάληρο.

Το γήπεδο δεν ήθελε πολύ για να ζεσταθεί από ενθουσιασμό και οι παίκτες του Μαρτίνς συνέχισαν να επιτίθενται με ακρίβεια, σκοράροντας ξανά στο 7’. Ξανά από κόρνερ, ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά προ του Γουόραλ στη μικρή περιοχή, ο Μούριτς απέκρουσε χαμηλά ασταθώς κι από κοντά ο Γκερέρο έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Δεδομένου πάντως ότι ο σκοπός δεν ήταν η νίκη, ούτε η εξασφάλιση κάποιου αποτελέσματος, ο τρόπος παιχνιδιού των «ερυθρόλευκων» δεν διαφοροποιήθηκε. Η πίεση στους κεντρικούς αμυντικούς της Νότιγχαμ διατηρήθηκε στην ίδια ένταση, με τον Μπουχαλάκη να στηρίζει τους Βαλμπουενά και Γκερέρο σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

Παράλληλα στα μετόπισθεν ο Λόλεϊ δεξιά ήταν «εξαφανισμένος», ο Γκράμπαν μόνος δίχως στηρίγματα στην κορυφή και ο Αντόμα με διάθεση, αλλά χωρίς σωστές επιλογές. Ο Σεμέδο επιβλητικά «καθάριζε» κάθε φάση, ενώ και ο Παπαδόπουλος φαινόταν ακμαίος, δίχως να αντιμετωπίζει προβλήματα.

Στην άλλη πλευρά του γηπέδου, η αλλαγή πλευρών για Ποντένσε και Μασούρα και το «κουμάντο» του Βαλμπουενά καθιστούσαν τόσο την κατοχή (55-45), όσο και την υπεροχή «ερυθρόλευκη». Το τρίτο γκολ ήταν θέμα χρόνου να προκύψει, για ισάριθμη φορά από κόρνερ, όταν στο 31’ ο Σεμέδο πήδηξε ψηλά με τον Ρόμπινσον, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο έξω από τη μικρή περιοχή Γκερέρο, που είχε εύκολο έργο και «τιμώρησε» την παρατεταμένη αδράνεια και τα λάθη των Άγγλων.

«ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ» ΣΤΟ Β'

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Καμαρά στο γήπεδο, στην πρώτη του εμφάνιση με τα «ερυθρόλευκα», μετά την παρουσία του στο Copa Africa με το Μάλι. Εξάλλου, η ορμή των γηπεδούχων δεν ήταν αντίστοιχη με αυτή του ξεκινήματος, με τον Μαρτίνς να θέλει πλέον να δει τον «νέο» του άξονα, αλλά και το παιχνίδι να μην περνάει τόσο από τα πόδια του Βαλμπουενά, που κατέβασε «στροφές».

Δίχως σπουδαίες φάσεις και με κακές επιλογές από τα πλάγια, τόσο για τον Ομάρ, όσο και για τον Τσιμίκα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Ο Σα ήταν «παρών» σε δυο φάσεις (65’, 75’), κρατώντας ανέπαφη την εστία του, ενώ οι πολλές αλλαγές μετά το 65’ αλλοίωσαν αρκετά την ομοιογένεια των ομάδων.

Ντεμπούτο έκανε επίσης και ο Ελ Αραμπί, παίρνοντας τη θέση του καταχειροκροτηθέντος Γκερέρο στο 67’, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο ο Μαρτίνς δοκίμασε και το 4-4-2 βάζοντας και τον Ντουρμισάι στο γήπεδο. Το τελευταίο σφύριγμα του Ευαγγέλου ακούστηκε δίχως σημαντικές φάσεις στο διάστημα που προηγήθηκε και τους Πειραιώτες να ετοιμάζονται πια για τις μεγάλες αναμετρήσεις με τη Βικτόρια Πλζεν.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα (84’ Τζολάκης), Ομάρ (72’ Τοροσίδης), Σεμέδο (72’ Μπα), Αβραάμ, Τσιμίκας (78’ Κούτρης), Μπουχαλάκης (46’ Καμαρά), Γκιλιέρμε (81’ Ανδρούτσος), Μασούρας (67’ Μπρούνο), Βαλμπουενά (78’ Ραντζέλοβιτς), Ποντένσε (81’ Ντουρμισάι), Γκερέρο (67’ Ελ Αραμπί)

ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ (Σαμπρί Λαμουσί): Μούριτς (46’ Παντιλιμόν), Κας (62’ Ντιρίκουα), Ρόμπινσον (80’ Ριμπέιρο), Γουόραλ (Φιγκεϊρέδο), Ντόσον, Γουάτσον, Γκράμπαν (72’ Γουόκερ), Λόλεϊ (81’ Ρίτσαρντσον), Σίλβα, Αντομά (46’ Αμεόμπι), Όζμπορν (81’ Τζόνσον)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα