Φορτούνης: Με το κεφάλι πάντα ψηλά...

Φορτούνης: Με το κεφάλι πάντα ψηλά...

Αντώνης Σαούλης
Φορτούνης: Με το κεφάλι πάντα ψηλά...

bet365

Ο Κώστας Φορτούνης έπεσε αλλά έχει σκοπό να σηκωθεί και να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα. Να παίζει με το κεφάλι ψηλά...

Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Είναι από τις πρώτες οδηγίες που μαθαίνουν στα παιδιά των ακαδημιών. «Το κεφάλι πάντα ψηλά». Δεν ξέρουμε αν ο Κώστας Φορτούνης έκανε πράξη τα όσα άκουγε στις ακαδημίες του Ολυμπιακού ή ήταν το πηγαίο ταλέντο του που τον έκανε ν' αγωνίζεται από τόσο μικρή ηλικία με τόση άνεση έχοντας το κεφάλι ψηλά.

Προφανώς δεν μπορείς να «επιβιώσεις» στην μεσαία γραμμή αν δεν έχεις αυτό το στοιχείο στο παιχνίδι σου. Πόσω μάλλον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο όταν οι ταχύτητες είναι διαφορετικές. Ο ηγέτης των χαφ πρέπει να σκέφτεται πριν πάρει την μπάλα. Πρέπει να ξέρει τις επιλογές του πριν την υποδεχτεί. Πρέπει να γνωρίζει το πρώτο κοντρόλ θα του δώσει το σωστό πλεονέκτημα στον χώρο.

Κι αυτό, εκτός από ποδοσφαιρικό IQ, πρέπει να έχεις και το κεφάλι ψηλά. Να έχεις δει τα πάντα, να έχεις αντίληψη του χώρου, να έχεις εικόνα του γηπέδου, των συμπαικτών σου και των αντιπάλων.

Ο Κώστας Φορτούνης πάντα έτσι αγωνιζόταν. Οταν τον μάθαμε για τα καλά στο Euro του 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας. Οταν τον είδαμε ακόμα καλύτερα με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό. Να παίζει πάντα με το κεφάλι ψηλά.

Ο Ελληνας μέσος «σόκαρε» τους φίλους του Ολυμπιακού, τους συμπαίκτες του, τον προπονητή του και την διοίκηση του συλλόγου με τον σοβαρό τραυματισμό του. Η διάγνωση ήταν ρήξη πρόσθιου χιαστού στο δεξί γόνατο. Στο δεξί. Το καλό του πόδι. Σοκ για περισσότερους από έναν λόγους. Σοκ γιατί δεν φαινόταν τόσο σοβαρός όταν τραυματίστηκε στο φιλικό με το Αμβούργο. Σοκ γιατί συμβαίνει έντεκα μέρες πριν τα σημαντικά ματς με την Βικτόρια Πλζεν. Σοκ γιατί ο Ολυμπιακός χάνει τον καλύτερό του παίκτη για τουλάχιστον έξι μήνες.

Στα 27 του ο Κώστας Φορτούνης μόλις είχε υπογράψει το νέο (πλουσιοπάροχο) συμβόλαιό του (6 εκατομμύρια ευρώ για 4 χρόνια) και έδειχνε να είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του. Προερχόταν από μία γεμάτη σεζόν (43 ματς, 17 γκολ και 16 ασίστ) και περίμενε την επόμενη στην οποία θα ήταν ηγέτης μιας ομάδας που δεν θα ψαχνόταν (όπως πέρσι που άλλαξε όλο το ρόστερ).

O «Φορτού» σόκαρε κυρίως τον ίδιο του τον εαυτό. Επεσε την στιγμή που έδειχνε πιο έτοιμος από ποτέ για να σηκώσει τον Ολυμπιακό στις πλάτες του.

Ομως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός τα βλέπει και γελά. Ο Κώστας Φορτούνης πρέπει να σηκωθεί. Και ως χαρακτήρας δεν είναι παιδί που τα παρατά. Τον Φλεβάρη με πρησμένο αστράγαλο δεν έλεγε να κάτσει στα pits κι έπαιζε Πέμπτη-Κυριακη...

Ηρθε η στιγμή που πρέπει να γίνει ηγέτης του εαυτού του και όχι της ομάδας. Να σηκώσει κεφάλι και να επιστρέψει το ίδιο καλός με πριν. Να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλον στην Ελλάδα.

Να παίζει με το κεφάλι ψηλά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα