Φορτούνης: Οι τρεις επιλογές του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του

Φορτούνης: Οι τρεις επιλογές του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του

Αντώνης Σαούλης
Φορτούνης: Οι τρεις επιλογές του Ολυμπιακού μετά τον τραυματισμό του

bet365

Εντεκα μέρες πριν τα ματς με την Πλζεν οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τρεις επιλογές για το τι θα κάνουν μετά τον τραυματισμό του καλύτερου παίκτη του Ολυμπιακού.

Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr. Ντέρι - Γιου Σι Ντι με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Είναι κλισέ. Και πολυφορεμένο. Σε πολλές περιπτώσεις υπερβολικό. Ομως στην είδηση του Κώστα Φορτούνη ότι υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού ισχύει. Γιατί το ότι θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες είναι σοκ. Σοκ για την ομάδα και τον Πέδρο Μαρτίνς που (και φέτος) θα έχτιζε την ομάδα γύρω του. Σοκ για την διοίκηση του συλλόγου που καλείται να δει τι θα κάνει για το διάστημα που δεν θα έχει τον Φορτούνη. Σοκ για τους φιλάθλους της ομάδας.

Ο τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη εκτός από το μέγεθός του, γίνεται και σε μια «κακή» χρονική περίοδο για τον Ολυμπιακό. Εντεκα μέρες πριν τα σημαντικά ματς με την Βικτόρια Πλζεν που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνουν την φετινή ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων». Με το ρόστερ να έχει συμπληρωθεί στο 90%.

Ο Ελληνας μέσος και αρχηγός του Ολυμπιακού θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου τις επόμενες μέρες για να ξεκινήσει στη συνέχεια το (μεγάλο) στάδιο της αποθεραπείας του.

Οι τρεις επιλογές του Ολυμπιακού
Η ζωή συνεχίζεται. Οπως και το ποδόσφαιρο. Και ο Ολυμπιακός καλείται άμεσα να πάρει τις αποφάσεις για το τι θα κάνει στη συνέχεια.

Ποιες ειναι αυτές;
Α) Να μείνει ως έχει. Να βρει λύση δηλαδή ο Πέδρο Μαρτίνς εκ των έσω.
Β) Να κάνει άμεσα μεταγραφή... μερικής απασχόλησης. Δηλαδή ο Ολυμπιακός να πάει σε έναν δανεισμό ποδοσφαιριστή για έναν χρόνο που θα καλύψει το κενό του Φορτούνη.
Γ) Να κάνει κανονική μεταγραφή για τη συγκεκριμένη θέση και όταν επιστρέψει ο Φορτούνης ο Ολυμπιακός να έχει δύο παίκτες εκεί.

Ας κοιτάξουμε κάθε περίπτωση διαφορετικά χωρίς να έχει γίνει γνωστό από τον Ολυμπιακό τι σκέφτονται διοίκηση και Μαρτίνς. Αλλωστε το σοκ από τον τραυματισμό του Φορτούνη δεν έχει ξεπεραστεί.

Η λύση εκ των έσω
Ηδη το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι μεγάλο. Κι ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι μεταγραφές που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Το ερώτημα είναι μπορεί κάποιος να παίξει στην θέση του Φορτούνη (γιατί να τον αντικαταστήσει δεν υπάρχει); Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν τον... έβγαζε τον «Φορτού» την περσινή σεζόν. Είχε 43 ματς, 3.279 αγωνιστικά λεπτά, 17 γκολ και 16 ασίστ. Προφανώς και κάποιος στο υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να έχει αυτούς τους αριθμούς. Αμφιβάλλουμε εάν υπάρχει παίκτης που να μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να σου βγάλει τα στατιστικά του Φορτούνη.

Τι επιλογές έχει ο Μαρτίνς λοιπόν; Ο Μπρούνο (που τον υπολόγιζε και γι' αυτή τη θέση) δεν είναι για την βασική 11αδα και έτσι η πρώτη επιλογή είναι ο Ματιέ Βαλμπουένα. Μπορεί να παίξει και στον άξονα, μπορεί να βοηθήσει (και) σε αυτήν την θέση και δεδομένα θα έπαιρνε χρόνο συμμετοχής μέσα στην σεζόν εκεί.

Η άλλη επιλογή είναι το σύστημα. Ο Μαρτίνς να αφήσει το 4-2-3-1 και να πάει στο 4-4-2 (ή 4-4-1-1). Ενα σύστημα που το δοκίμασε σε κάποια ματς πέρσι (κυρίως όταν βρισκόταν πίσω στο σκορ) αλλά το δοκίμασε και σε κάποια φιλικά φέτος. Στο 5-0 επί της Γιαγκελόνια για παράδειγμα έβαλε Γκερέρο-Σολδάνο μαζί στην επίθεση και Βαλμπουενά-Μασούρα στις πτέρυγες.

Μεταγραφή... μερικής απασχόλησης
Η δεύτερη επιλογή για τους «ερυθρόλευκους» είναι να πάνε σε μια μεταγραφή η οποία θα καλύψει το κενό του Φορτούνη στο διάστημα που θα απουσιάζει αυτός. Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να πάρει κάποιον για έξι μήνες, αλλά μπορεί να το κάνει για έναν χρόνο.

Ποιος μπορεί να είναι αυτός; Ο Καρβάλιο της Νότιγχαμ είναι μια περίπτωση που ακούγεται...

Κανονική μεταγραφή και υπερενίσχυση του ρόστερ
Οπως γράψαμε και πιο πάνω είναι δύσκολο να βρεθεί παίκτης που να μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό τα στατιστικά του Φορτούνη. Για ν' ακριβολογούμε είναι δύσκολο να βρεθεί και αυτός ο παίκτης να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Μπορούν όμως οι «ερυθρόλευκοι» να πάνε σε μια πιο σίγουρη λύση (όσο μπορεί κάποιος να είναι σίγουρος στις μεταγραφικές επιλογές) η οποία όχι μόνο θα καλύψει τον Φορτούνη σε αυτό το 6μηνο (που μπορεί να είναι και περισσότερο μέχρι ο Ελληνας μέσος να επιστρέψει στο 100%) αλλά θα είναι μέλος της ομάδας και οι «ερυθρόλευκοι» θα βγουν μέσα από τον τραυματισμό του Φορτούνη ακόμα πιο ενισχυμένοι την επόμενη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα