Ντανιέλε Βέρντε, ο τύπος του εξτρέμ που θέλει ο Καρντόσο (vids)

Δημήτρης Βέργος
Ντανιέλε Βέρντε, ο τύπος του εξτρέμ που θέλει ο Καρντόσο (vids)

bet365

Η ΑΕΚ προσπαθεί να τελειώσει τη μεταγραφή του Ντανιέλε Βέρντε από τη Ρόμα, ενός παίκτη που ταιριάζει απόλυτα στα χαρακτηριστικά του εξτρέμ που επιθυμεί να έχει ο Μιγκέλ Καρντόσο.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής με αξεπέραστο Live Στοίχημα και 200+ ειδικά στοιχήματα! (21+)

Όπως και στην περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα που θέλει να αποκτήσει η ΑΕΚ για την επίθεση, έτσι και σε αυτή του Ντανιέλε Βέρντε για τα εξτρέμ, ο προπονητής της Ένωσης, Μιγκέλ Καρντόσο έχει διακρίνει στοιχεία που ταιριάζουν απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να εφαρμόσει. Και γι' αυτό η ΑΕΚ άλλωστε επιμένει και προσπαθεί να κλείσει αμφότερες τις υποθέσεις με θετικό τρόπο.

Ο Βέρντε, σύμφωνα με όσους τον γνωρίζουν καλά στην Ιταλία, είναι ένας εξτρέμ με αριστερό πόδι που παίζει από τη δεξιά πτέρυγα και συνηθίζει τις περισσότερες φορές να συγκλίνει προς τα μέσα (με το αντίθετο πόδι) δημιουργώντας έτσι καλές προϋποθέσεις στις επιθετικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Κάτι που επιζητεί ο Καρντόσο από τα εξτρέμ του.

Ο 23χρονος Ιταλός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της Ρόμα. Ήταν ένα από τα πολλά ταλέντα που ανέδειξε ο Μπρούνο Κόντι στην ομάδα και προωθήθηκε από την Primavera τη σεζόν 2014-2015 έχοντας 9 γκολ σε 9 ματς. Τα επιθετικά του χαρακτηριστικά τα ανέπτυξε με ένα επίσης σύμβολο των Ρωμαίων, τον Βιντσέντζο Μοντέλα στην Κ16 της Ιταλίας, καθώς εκείνος ήταν που τον καθιέρωσε στην μεσοεπιθετική γραμμή βρίσκοντας τον ρόλο που του ταίριαζε.

Ο Βέρντε μπορεί με ευκολία να παίξει τόσο στα πλάγια, όσο και πίσω από τον επιθετικό. Έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, με ακρίβεια στην μπαλιά, κάτι που τον καθιστά ένα δημιουργικό... εργαλείο. Το κοντρόλ, αλλά και η επιτάχυνση που διαθέτει είναι στα συν του, ενώ ακόμα ένα στοιχείο που σίγουρα θα αρέσει στον Καρντόσο αποτελεί το γεγονός ότι έχει στο ρεπερτόριό του τη γρήγορη πάσα και την κίνηση στη συνέχεια προκειμένου η μπάλα να κυκλοφορήσει και να δημιουργηθούν οι επικίνδυνες καταστάσεις προς την περιοχή του αντιπάλου.

Καλώς ή κακώς στη Ρόμα δεν τον πίστεψαν όσο θα έπρεπε, γι' αυτό άλλωστε και οι συχνοί δανεισμοί του σε Φροζινόνε, Πεσκάρα, Αβελίνο, Ελλάς Βερόνα και Βαγιαδολίδ την περσινή σεζόν. Στα 23 του και έχοντας φτάσει ως την Κ21 της Ιταλίας με 12 συμμετοχές γνωρίζει πως βάσει του ταλέντου θα έπρεπε να πετύχει περισσότερα. Και ο ίδιος γνωρίζει πως στην ΑΕΚ (αν όλα πάνε καλά και η μεταγραφή ολοκληρωθεί) μπορεί να βρει τη σταθερότητα που ψάχνει για να πάρει ξανά την ανοδική του πορεία και ειδικά με έναν προπονητή, όπως ο Καρντόσο, που μπορεί να βγάλει όλα τα προσόντα που κουβαλάει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα