ΑΕΚ: Νέλσον Ολιβέιρα, ένας φορ των χαρακτηριστικών του Καρντόσο (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Νέλσον Ολιβέιρα, ένας φορ των χαρακτηριστικών του Καρντόσο (vids)

bet365

Η ΑΕΚ παλεύει τη δύσκολη περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα για τη γραμμή κρούσης με τον Μιγκέλ Καρντόσο να εκτιμά πως τα χαρακτηριστικά του «κουμπώνουν» στο πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Ολλανδία (Γ) - Σουηδία (Γ) με αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Πορτογάλος κόουτς της Ένωσης έχει βάλει για τα καλά τις δικές του πινελιές στον μεταγραφικό σχεδιασμό το φετινό καλοκαίρι. Έχει λόγο στις μεταγραφές, με την ΑΕΚ να του αφήνει τη δυνατότητα να φτιάξει όπως αυτός επιθυμεί το ρόστερ με βάση το πλάνο που θέλει να ακολουθήσει.

Υπό αυτό το πρίσμα ήρθαν παίκτες όπως ο Ζεράλδες και ο Σιμάο, τους οποίους ο Καρντόσο θεωρεί ότι ταιριάζουν «γάντι» στην αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να αλλάξει στην ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι βάζουν πλώρη για τα δύο τελευταία και σημαντικά κομμάτια του παζλ, τον εξτρέμ δηλαδή και τον φορ, όπου και εκεί ο Πορτογάλος κόουτς έχει συμφωνήσει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για να έρθουν παίκτες που θα έχουν τη δυνατότητα να δέσουν αρμονικά με τα μέχρι τώρα σχέδιά του.

Στο θέμα του επιθετικού η ΑΕΚ παλεύει τη δύσκολη περίπτωση του Νέλσον Ολιβέιρα, του 28χρονου Πορτογάλου φορ της Νόριτς, ο οποίος βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του και τα «Καναρίνια» ψάχνονται να τον παραχωρήσουν. Η πρόταση της ΑΕΚ στον παίκτη ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι άνοιξε διάπλατα και ο δρόμος, καθώς πρέπει να βρεθεί και η φόρμουλα με τη Νόριτς, ενώ υπάρχουν και άλλες ομάδες που ενδιαφέρονται για την περίπτωσή του με τον ίδιο να περιμένει τις προτάσεις που θα έχει στα χέρια του συνολικά για να πειστεί τι είναι το καλύτερο για την καριέρα του.

Το γεγονός πάντως της παρουσίας του Μιγκέλ Καρντόσο στον πάγκο της ΑΕΚ, αλλά και του μοντέλου στο οποίο θέλει να δώσει μορφή ο Πορτογάλος κόουτς αποτελούν ισχυρά «χαρτιά» για πειστεί ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ένας επιθετικός τον οποίο ο Καρντόσο πιστεύει πως διαθέτει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για να παρουσιάσει αυτό ακριβώς που θέλει στην κορυφή.

Ο 28χρονος επιθετικός, σύμφωνα με αυτούς που τον έχουν παρακολουθήσει, διαθέτει πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο μπροστά, έχοντας συνεργασία τόσο με τον δεύτερο επιθετικό, όσο και με τους εξτρέμ. Αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι βγαίνει από την περιοχή, κατεβαίνοντας πιο χαμηλά και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να αποτελεί κίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες και έξω από το «κουτί» με την κίνησή του με ή χωρίς την μπάλα.

Είναι προφανές ότι αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά έχουν κάνει τον Καρντόσο να έχει βάλει ως προτεραιότητα τον Ολιβέιρα για τη γραμμή κρούσης. Οι συχνοί δανεισμοί που είχε στην καριέρα του δεν τον βοήθησαν από την άποψη ότι σε κανέναν από αυτούς δεν κατάφερε να πείσει τόσο πολύ την ομάδα του για να αποκτηθεί. Ωστόσο, στην Αγγλία, από το 2015 που πήγε στη Νότιγχαμ Φόρεστ δεν είναι τυχαίο που έπεισε τη Νόριτς να κινηθεί για την απόκτησή του και να πραγματοποιήσει με τα «Καναρίνια» δύο παραγωγικές σεζόν πριν πέσει πάνω στον εκπληκτικό Πούκι χάνοντας πέρυσι τη θέση του.

Στην Πορτογαλία ο Νέλσον Ολιβέιρα από τις ακαδημίες της Μπενφίκα είχε εκτινάξει τις προσδοκίες που υπήρχαν γι' αυτόν. Καθόλου τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι ο πανίσχυρος Ζόρζε Μέντες πόνταρε πάνω του για να τον εκπροσωπεί, ενώ την ίδια στιγμή κατάφερε όχι μόνο να μπει στην αποστολή της Εθνικής Πορτογαλίας στο Euro του 2012, αλλά να παίξει και στα τρία παιχνίδια του ομίλου, όπως και στον ημιτελικό με την Ισπανία. Όπως και να έχει 17 συμμετοχές με την Εθνική Πορτογαλία δεν κάνεις και εύκολα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα