ΑΕΚ - Γκόρνικ 1-0

ΑΕΚ - Γκόρνικ 1-0

ΑΕΚ - Γκόρνικ 1-0

bet365

Με γκολ του Κροάτη (52') η Ενωση του Μιγκέλ Καρντόσο νίκησε με 1-0 την Γκόρνικ στο πρώτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους.

Τα φιλικά, ως γνωστόν, είναι για τους προπονητές και το πρώτο είναι για ξεμούδιασμα από τις προπονήσεις. Αν θέλει, φυσικά, κάποιος να βρει θετικά ή αρνητικά, μπορεί να το κάνει ακόμη και στο πρώτο φιλικό 90λεπτο της σεζόν, αλλά οι πιθανότητες να πέσει και 100% μέσα, μάλλον δε θα είναι αυξημένες. Οπως και να έχει, η ΑΕΚ με γκολ του Λιβάια πήρε τη νίκη, σε ένα ματς που είχε τραυματισμούς (Γιακουμάκης, Ζεράλντες), πολλές αλλαγές και κάποιες καλές φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Διάστημα στο οποίο οι Κιτρινόμαυροι, τουλάχιστον μέχρι το 70'-75', ήταν καλύτεροι επιθετικά σε σχέση με το πρώτο...

Από το ξεκκίνημα του ματς, πάντως, η Ενωση έδειξε διάθεση να κάνει παιχνίδι από πίσω, με τους κεντρικούς αμυντικούς να συμμετέχουν και αυτοί. Οχι και με τον καλύτερο τρόπο, αλλά το έκαναν, σε μια ΑΕΚ που είχε τους πλάγιους μπακ να ανεβαίνουν και τον Κρίστιτσιτς ή τον Γαλανόπουλο, κυρίως τον Σέρβο, να γίνεται τρίτος στόπερ όποτε χρειαζόταν. Από εκεί και πέρα, αυτό που ξεχώριζε ήταν το γεγονός ότι ο Ζεράλντες έβγαινε συνεχώς από αριστερά, με τον Μάνταλο να συγκλίνει προς τον άξονα, καθώς η Ενωση επιχειρούσε από εκεί κυρίως να κάνει κάτι καλό. Δεν τα κατάφερε είναι η αλήθεια, αλλά τα πράγματα μάλλον ήταν καλύτερα σε σχέση με τη δεξιά πλευρά, όπου ο Ντέλετιτς δεν έπαιρνε κάποια βοήθεια από τον Παουλίνιο. Ο οποίος, παρεμπιπτόντως, "έλειπε" και αμυντικά στη φάση του 40ου λεπτού, επιτρέποντας στον Ανγκούλο να απειλήσει. Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η μόνη φάση του πρώτου ημιχρόνου, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Καρντόσο έκανε τρεις αλλαγές. Μία τερματοφύλακα και δύο αναγκαστικές, αφού αποχώρησαν -για προληπτικούς λόγους κυρίως- οι Γιακουμάκης και Ζεράλντες.

Με την έναρξη της επανάληψης οι αλλαγές έγιναν περισσότερες, αλλά παράλληλα άλλαξε και η εικόνα της ΑΕΚ επιθετικά. Η είσοδος του Λιβάια και η συνεργασία του με τον Κλωναρίδη είχε ως αποτέλεσμα η Ενωση να ανοίξει το σκορ στο 52' Μάρκο και να έχει ευκαιρία στο 54' με τον Βίκτωρα. Η Γκόρνικ είχε κι αυτή τη στιγμή της με το δοκάρι του Χιμένεθ μετά την εκτέλεση κόρνερ, ενώ στο 64' ένα πολύ σοβαρό λάθος του Σιμάο έδωσε τη δυνατότητα στον Ανγκούλο να βρεθεί φάτσα με το 1-1 αλλά δεν το έκανε. Και με τις αλλαγές να συνεχίζονται, ήταν και λογικό από ένα σημείο κι έπειτα να χαθεί ο ρυθμός που είχε βρεθεί στο δεύτερο 45λεπτο, με συνέπεια να λείψουν οι καλές φάσεις ως το τέλος. Το οποίο βρήκε παίκτες που είχαν βγει, όπως για παράδειγμα οι Παουλίνιο και Κρίστιτσιτς, να ξαναμπαίνουν στο ματς...

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Αθανασιάδης (35' Τσιντώτας) (67' Μπάρκας), Παουλίνιο (46' Σταμούλης) (86' Παουλίνιο), Οικονόμου, Βράνιες (46' Σβάρνας), Χουλτ, Γαλανόπουλος (46' Σιμάο), Κρστίτσιτς (46' Σιμόες), Ζεράλντες (31' Σαμπανάτζοβιτς) (65' Μπότος) (88' Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (71' Σαρδέλης), Ντέλετιτς (46' Λιβάια), Γιακουμάκης (25' Κλωναρίδης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα