Ολυμπιακός - Πόγκον Στσέτσιν 1-1

Ολυμπιακός - Πόγκον Στσέτσιν 1-1

Δημήτρης Ρούσσος
Ολυμπιακός - Πόγκον Στσέτσιν 1-1

bet365

Με τον Βαλμπουενά να κάνει... πρεμιέρα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και να δείχνει ψήγματα της ποιότητάς του, αλλά και όλα τα νέα πρόσωπα, ο Ολυμπιακός στο πρώτο φιλικό επί πολωνικού εδάφους αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Πόγκον. Ο Γιάννης Μασούρας το γκολ των Πειραιωτών, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Πρώτο φιλικό κι επομένως ευκαιρία για συμπεράσματα και... μόνο ήταν αυτό κόντρα στην πολωνική ομάδα για τους Πειραιώτες, που εν μέσω προετοιμασίας δοκίμασαν πράγματα και πρόσωπα, τόσο από τις μεταγραφές, όσο και από τα τμήματα υποδομής της ομάδας, που παίρνουν την ευκαιρία τους για να ξεχωρίσουν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε εξαρχής στη σεζόν να δοκιμάσει επί χάρτου το 4-4-2, που έχει ως εναλλακτική επιλογή στα σχέδιά του. Έτσι κόντρα στους Πολωνούς άρχισε το παιχνίδι με τη συγκεκριμένη διάταξη και τον Τζολάκη στην εστία, τον Μασούρα και τον Τσιμίκα στα πλάγια της άμυνας και τον Παπαδόπουλο με τον Μπα στο κέντρο της. Γκιλιέρμε και Ανδρούτσος έπαιξαν στον άξονα, ο Βαλμπουενά αριστερά, ο Μπρούνο δεξιά και ο Κάιπερς με τον Σολδάνο στην κορυφή της επίθεσης.

«ΔΥΝΑΤΟΣ» ΜΑΣΟΥΡΑΣ, «ΧΛΙΑΡΟΙ» ΚΑΙΠΕΡΣ ΚΑΙ ΣΟΛΔΑΝΟ

Ο Γάλλος εξαρχής πήρε τη «μπαγκέτα» του οργανωτή και ξεχώρισε με τις ενέργειές του, «σημαδεύοντας» τον Μασούρα διαγώνια με προωθημένες μπαλιές. Ο Έλληνας μπακ ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν και με την ταχύτητά του έβγαινε συχνά στην «πλάτη» της πολωνικής άμυνας, σεντράροντας για τους δυο φορ στις καλές φάσεις του πρώτου 10λέπτου (5’, 7’).

Το πρώτο γκολ του αγώνα πάντως ήρθε για τους Πολωνούς, που στο 19’ πανηγύρισαν με κεφαλιά του Γκουαροτσένα προ του Παπαδόπουλου έπειτα από κόρνερ, σε μια στιγμή ολιγωρίας της άμυνας του Ολυμπιακού.

Ο Γκιλιέρμε αναλάμβανε το «χτίσιμο» των επιθέσεων, ενώ όμως οι δυο φορ δεν φάνηκαν να συνεννοούνται στα πρώτα λεπτά της συνεργασίας τους με τα ερυθρόλευκα, ο Πορτογάλος τεχνικός αποφάσισε να αλλάξει σχηματισμό και να δοκιμάσει το γνώριμο 4-2-3-1, που βέβαια με τόσα νέα πρόσωπα θα εμφάνιζε επίσης θέματα. Όχι τόσο στην άμυνα, αφού οι επιθετικοί της Πόγκον δεν έβαλαν δύσκολα στα μετόπισθεν, όσο στην επίθεση, με τον Κάιπερς στα πλάγια να «χάνεται» και τον Σολδάνο να μην κάνει αισθητή την παρουσία του στην κορυφή.

Μια κεφαλιά του Μπα στο 30’, που έφυγε ψηλά άουτ, «έκλεισε» το φιλμ του πρώτου μέρους, που βρήκε τον Μασούρα και τον Βαλμπουενά να αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις από πλευράς Ολυμπιακού.

ΜΠΡΟΥΝΟ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΙ

Το δεύτερο ημίχρονο έφερε και αρκετές αλλαγές, με τους Τοροσίδη, Βούκοβιτς, Μαρτίνη, Ποντένσε, Ντουρμισάι και Γκερέρο στη θέση των Παπαδόπουλου, Μπα, Τσιμίκα, Κάιπερς, Σολδάνο και Βαλμπουενά. Το «φρεσκάρισμα» έφερε πιο καλή δραστηριότητα στην επίθεση, με τον Ποντένσε να ξεχωρίζει.

Στο 56' «γεννήθηκε» και η πρώτη καλή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους». Ο Πορτογάλος έκανε ωραία κίνηση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σέντραρε, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος πρόλαβε με κεφαλιά τον Γκερέρο. Η επιθετικότητα πάντως σύντομα απέδωσε καρπούς. Συγκεκριμένα στο 65’ οι πολλές κόντρες στις προσπάθειες των Μπρούνο και Τοροσίδη δεξιά στην περιοχή «έστρωσαν» τη μπάλα στον Μασούρα, που με το αριστερό κι έξω από την περιοχή σημάδεψε τη γωνία της Πόγκον, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ως το τέλος ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε άλλες σημαντικές φάσεις, πλην αυτής του Ντουρμισάι στο 80’, όταν έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Μασούρα από δεξιά, από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

ΤΑ ΣYMΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

*Έπαιξαν όλες οι μεταγραφές του Ολυμπιακού, πλην του Σεμέδο και μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο, πλην του Μπρούνο που αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι και ξεχώρισε με την απόδοση και τη διάθεσή του.

*Παπαδόπουλος και Μπα είχαν μάλλον θέματα στο πρώτο ημίχρονο, κάτι αναμενόμενο λόγω του ότι δεν… γνωρίζονται, αλλά και δεν φαίνεται να ταιριάζουν.

* Ο Γκιλιέρμε έδειξε πως έχει την ποιότητα να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο με πέρυσι, αναλαμβάνοντας ευθύνες και κυκλοφορώντας χωρίς λάθη τη μπάλα. Αντίστοιχα ο Ποντένσε, έτερος εκ των αναντικατάστατων της περσινής χρονιάς, έδειξε σε καλή κατάσταση.

* Κάιπερς και Σολδάνο έδειξαν ένα «κλικ» πίσω, χάνοντας την ευκαιρία να μπουν στη σεζόν με καλή απόδοση στο πρώτο φιλικό.

* Ακριβώς το αντίθετο ισχύει για τους Μασούρα, Μπρούνο, Βαλμπουενά, Γκερέρο και Ντουρμισάι, που ξεκίνησαν δυναμικά. Ειδικά οι δυο πρώτοι ήταν ένα επίπεδο πάνω από τους υπόλοιπους, ενώ ο Γάλλος έπαιξε για ένα ημίχρονο στα δικά του «κυβικά» κι έδειξε την κλάση του.

* Οι «μικροί» Μαρτίνης και Σουρλής έπαιξαν στο δεύτερο ημίχρονο και έζησαν σε αγωνιστικές συνθήκες τους έμπειρους συμπαίκτες τους, κάτι που θα γίνει και στα υπόλοιπα φιλικά, τουλάχιστον επί πολωνικού εδάφους.

* Στο πρώτο φιλικό της σεζόν μάλλον κανείς δεν πρέπει να περιμένει να βγάλει συμπεράσματα. Πάντως από το παιχνίδι του Ολυμπιακού φάνηκε πως λείπουν βασικά «κομμάτια» του παζλ που έχει στο μυαλό του ο Μαρτίνς (Σεμέδο, Φορτούνης, φορ), ενώ η διάθεση είναι η ίδια με πέρυσι: κυκλοφορία, υψηλό τέμπο, δύναμη στις πτέρυγες.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Τζολάκης, Μασούρας, Παπαδόπουλος (46’ Τοροσίδης), Μπα (46’ Βούκοβιτς), Τσιμίκας (46’ Μαρτίνης), Ανδρούτσος, Γκιλιέρμε (67’ Σουρλής), Μπρούνο, Βαλμπουενά (46' Ποντένσε), Κάιπερς (46’ Ντουρμισάι), Σολδάνο (46’ Γκερέρο)

Πόγκον Στσέτσιν: Στίπιτσα, Στετς, Ζεκ, Τριανταφυλόπουλος, Νούνες, Ποντστάβσκι, Κόζουλκ, Ντρίγκας, Γκουαροτσένα, Κόβαλτσικ, Φράκτσακ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα