Η πρώτη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

Η πρώτη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

Η πρώτη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιχειρεί ένα άλμα… δύο μηνών και με βάση την ποδοσφαιρική λογική που επικρατεί στον ΠΑΟΚ, προσπαθεί να προβλέψει πώς οι νταμπλούχοι θα ξεκινήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο.
Είμαστε στο ξεκίνημα των μεταγραφών και οι πρωταθλητές πραγματοποιούν τις πρώτες από τις πολλές κινήσεις που θα γίνουν για τον σχηματισμό του νέου ρόστερ. Θα φύγει πάρα πολύς «κόσμος», θα έρθουν αρκετοί, ενώ εγώ θα το τονίζω σε ΚΑΘΕ μου κείμενο, ότι ο ΠΑΟΚ οφείλει να βρει τις ιδανικές λύσεις, για την καλύτερη φουρνιά 19άρηδων που πέρασε ποτέ από τα ελληνικά γήπεδα. Η κριτική για τις επιλογές που θα γίνουν αναφορικά με το μέλλον των παικτών του Γκαρσία, θα είναι πολύ αυστηρή.
Παρενθετικά, για τον Σιαμπάνη που παίρνει ο Ολυμπιακός, φυσικά και δεν αλλάζω άποψη: Ο ΠΑΟΚ εξαιτίας λάθος χειρισμών ειδικά με το τελευταίο διετές συμβόλαιο, χάνει ένα εξαιρετικό ταλέντο και δίνει την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να μάθει αν αυτό το παιδί θα παίξει στο υψηλότερο επίπεδο. Θα μπορούσα να γράψω ότι κάποτε τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν Στρέζος, Τζανδάρης, Κατσικάς που... είδαν τη γλύκα, αλλά αυτά είναι μικροπρέπειες. Ο Ολυμπιακός έκανε καλή μεταγραφή, όσο κι’ αν είναι πάρα πολύ δύσκολο να παίξει ο Σιαμπάνης.
Τέλος πάντων, αυτό δεν είναι το θέμα μας…
Παρά το ότι βρισκόμαστε στην αρχή των μεταγραφών, θεωρώ ότι με αυτά που ξέρουμε για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου, μπορούμε ακόμη και τώρα να πιθανολογήσουμε για την ενδεκάδα με την οποία ο Δικέφαλος του Βορρά θα παραταχθεί στα πρώτα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Αυγούστου.
Όπως και να κυλήσουν λοιπόν οι μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ λογικά θα ξεκινήσει με: Πασχαλάκη στο τέρμα, τον κορυφαίο δηλαδή τερματοφύλακα του πρωταθλήματος.
Στην άμυνα θα παίξουν 100% οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και ένας εκ των Γιαννούλη-Ροντρίγκο. Στην μεσοεπιθετική τριάδα θα ξεκινήσουν οι: Πέλκας, Μπίσεσβαρ και ένας εκ των Λημνιού-Ζαμπά. Σέντερ φορ θα είναι ο Άκπομ.
Στα χαφ; Εκεί σφίξαμε… Στην πρόβλεψη, αλλά και στο ρόστερ. Αν βέβαια ο Βέρνμπλουμ είναι καλά (αυτό είναι ένα από τα πιο μεγάλα καλοκαιρινά θέματα για τον ΠΑΟΚ) τότε θα είναι αυτός και ένας από τους άλλους της ομάδας των χαφ που θα σχηματιστεί τις επόμενες ημέρες. Ίσως ο Σίλβα, ίσως ο Κάνιας. Ο πρώτος είναι πολύ κοντά στον ΠΑΟΚ και για τον δεύτερο, υπάρχουν μερικές πιθανότητες.
Ποιο είναι το βαθύτερο νόημα όλων των παραπάνω που πιστεύω ότι μπορούν να επαληθευθούν σε ένα ποσοστό 80-90% ;
Όπως και να σχηματιστεί το ρόστερ μετά τις πρώτες καλοκαιρινές μεταγραφές, ο Λουτσέσκου για τα πρώτα μεγάλα ματς των προκριματικών, θα στηριχθεί στον γνωστό επιτυχημένο κορμό του, αυτόν με τον οποίο συνεννοείται τακτικά με… κλειστά τα μάτια.
Αυτό είναι το σωστό για μία επιτυχημένη ομάδα! Το ξεκίνημα με τις όσο δυνατό λιγότερες αλλαγές.
Από εκεί και πέρα, στη συνέχεια, προφανώς και πολλά θα αλλάξουν, με σκοπό όπως γράψαμε Ο ΠΑΟΚ του 2020, πρέπει να είναι καλύτερος από τους νταμπλούχους του 2019.
- Η πληροφορία που ήδη έχει μεταδοθεί εδώ στη Θεσσαλονίκη, αναφέρει ότι ο Μπεργκ είπε «όχι» στον Ολυμπιακό, από το πρωί του περασμένου Σαββάτου. Προφανώς υπάρχει τρόπος ώστε αυτό να παρουσιαστεί διαφορετικά. Προσωπικά δεν πίστευα ότι αυτός ο παίκτης που έχει συνδυάσει την καριέρα του και με τον Παναθηναϊκό, θα δέχονταν να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει στην Αθήνα, ως παίκτης του Ολυμπιακού. Για να δούμε αν όλα αυτά θα επιβεβαιωθούν…
- Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τον Πόνσε, αλλά και οι αντιδράσεις που ακολούθησαν, ήταν πολύ-πολύ ιδιαίτερες. Πρώτη φορά προέκυψε τέτοια ικανοποίηση από την απώλεια ενός καλού παίκτη, επειδή αυτός δεσμεύτηκε ότι δεν θα πάει σε άλλη ελληνική ομάδα…
Ποδοσφαιρικά πάντως, αν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να παραχωρήσει τον Κουλούρη (μεγάλο θέμα αυτό) έναν τέτοιο παίκτη, με αυτά τα χαρακτηριστικά -σαν του Πόνσε- πρέπει να αποκτήσει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.