Δύο τελευταία και ιστορικά παιχνίδια

Δύο τελευταία και ιστορικά παιχνίδια

Δύο τελευταία και ιστορικά παιχνίδια

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα ΠΑΣ-ΠΑΟΚ και για όλα όσα αφορούν τον τελικό κυπέλλου με την ΑΕΚ, όπου και αν γίνει αυτός, με όποιες συνθήκες.

Από το πρώτο εκείνο ματς της 24ης Ιουλίου με τη Βασιλεία στην Τούμπα, πέρασαν 9,5 μήνες! Από τότε ο ΠΑΟΚ έδωσε πολλά, πάρα πολλά μεγάλα ματς. Οι τελικοί (ματς χωρίς αύριο) ήταν αρκετοί, ενώ τα ματς με τεράστια πίεση, ήταν… άπειρα. Παρολ’ αυτά, η ομαδάρα του Λουτσέσκου πρέπει να συνειδητοποιήσει και να ετοιμαστεί για άλλα δύο πολύ μεγάλα ματς που έχουν τη μορφή τελικού. Δύο έμειναν γι’ αυτή την μεγάλη σε διάρκεια αλλά και αξία σεζόν και τα δύο είναι τεράστιας σημασίας.

Πρώτος τελικός την Κυριακή στα Γιάννινα. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, σωστά ο Λουτσέσκου δήλωνε: «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Όχι το αήττητο πρωτάθλημα». Τώρα που το πρωτάθλημα κατακτήθηκε (αν και διάφοροι Ολυμπιακοί περιμένουν καταστάσεις που μπορεί να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ σε νέες αφαιρέσεις βαθμών μπας και…) τώρα λοιπόν, πολύ σωστά ο ΠΑΟΚ έχει θέσει ως πολύ μεγάλο στόχο την κατάκτηση του αήττητου πρωταθλήματος. Αυτή θα είναι μία ιστορική επιτυχία που αξίζει στο συγκεκριμένο ποδοσφαιρικό σύνολο.

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που μπορεί να έχει μία ομάδα σε ένα πρωτάθλημα, είναι εκείνος που κινδυνεύει με υποβιβασμό. Ειδικά την ύστατη αγωνιστική, αυτές οι ομάδες «πεθαίνουν» στο γήπεδο για να πάρουν αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν για να πετύχει τον σκοπό του, αντιμετωπίζει τον πιο δύσκολο αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του. Το ματς της Κυριακής στα Γιάννινα είναι τελικός και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, όσο και αν οι παίκτες των πρωταθλητών έχουν κουραστεί ψυχολογικά να δίνουν τέτοιου είδους παιχνίδια.

Η σεζόν δεν τελείωσε και ίσα-ίσα τα δύο τελευταία ματς έχουν ιστορική σημασία για τον ΠΑΟΚ. Ιστορία θα πάει να γράψει ο ΠΑΟΚ στα Γιάννινα, ιστορία θα πάει να γράψει και στον τελικό που θα κρίνει το νταμπλ, που επίσης αποτελεί τεράστιο στόχο.

Μια και αναφερθήκαμε στον τελικό κυπέλλου που αργεί για την ομάδα του ΠΑΟΚ (όχι όμως και για την ΠΑΕ) πρέπει να σημειώσουμε δύο-τρία πράγματα.

- Η προκήρυξη του κυπέλλου (για όσους ξεχνούν) γράφει: «Η ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 18/05/2019!! Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α. Η Ε.Π.Ο. δύναται να αποφασίσει για λόγους ανωτέρας βίας που αποκλείουν τη διεξαγωγή του, την ημέρα ή τον τόπο και να ορίσει νέα ημερομηνία και άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του».

Όπως αντιλαμβάνεστε φυσικά και μπορεί να αλλάξει η έδρα, όπως εξάλλου άλλαξε –ήδη- και η ημερομηνία!

- Η ανησυχία για σοβαρά επεισόδια ΔΕΝ είναι αδικαιολόγητη. Ξέρουμε καλά τι συμβαίνει γενικώς τα τελευταία χρόνια, αλλά και ειδικά τους τελευταίους μήνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Διαφωνεί οποιαδήποτε από τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ;

- Από τη στιγμή που ο υπουργός έχει κάνει σχετικές δηλώσεις και οι επιτελείς του επιβεβαιώνουν ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο να γίνει ο αγώνας σε άδειο γήπεδο, σωστά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέτει θέμα αλλαγής έδρας. Στον τελικό συμμετέχει ομάδα που χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο αυτό. Από την στιγμή που εκλείπουν οι λόγοι ασφάλειας, ο αγώνας μπορεί να γίνει και σε πραγματικά ουδέτερη έδρα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ του Μελισσανίδη που δήλωνε για τελικό με τον Παναθηναϊκό… «μην μας βάζετε στο γήπεδο του αντιπάλου. Ο τελικός δεν πρέπει να ξαναγίνει σε αυτό το στάδιο, όταν το χρησιμοποιεί σαν έδρα αντίπαλο σωματείο. Αν ήμουν στη θέση του Παναθηναϊκού, θα δεχόμουν την αλλαγή έδρας» έχει χάσει κάθε επιχείρημα άρνησης. (Γενικά ο Μελισσανίδης μετά τα περί Μάο-Μάο και ό,τι έπαθε στο ματς με τον Άγιαξ, έχει μειώσει τις δημόσιες τοποθετήσεις, γιατί κατάλαβε ότι πολλά από όσα λέει… γυρίζουν μπούμερανγκ).

-VAR μπορεί να χρησιμοποιηθεί οπουδήποτε και… θα πέσει φωτιά να μας κάψει αν για τους περιβόητους επικοινωνιακούς λόγους, γράφουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θέλει VAR. Είτε έτσι είτε αλλιώς, είτε εδώ στη Θεσσαλονίκη, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο Ηράκλειο, ο τελικός θα διεξαχθεί με κορυφαίο ευρωπαίο διαιτητή και με VAR.

Για να μην ξεχνιόμαστε…

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι αυτός που ΔΕΝ κέρδισε ποτέ με ξένο διαιτητή. Δεν είναι αυτός που κατηγόρησε την ΚΕΔ για την επιλογή να φέρει ξένους, ενώ είναι ο ΜΟΝΟΣ μεγάλος που άπειρες φορές έχει πάρει θέση υπέρ του VAR το οποίο είτε θέλουμε είτε όχι θα μπει τη νέα σεζόν στα ελληνικά γήπεδα. Αυτό έγινε, όσο και αν πολλοί «φίλοι» δημοσίως, αντί να γράφουν για τη βοήθεια που προσφέρει σε πολλές δύσκολες φάσεις, ξόδεψαν πολλές ώρες και κείμενα για να μας πείσουν ότι το VAR θα δημιουργήσει προβλήματα!

Και φυσικά με VAR στα φετινά παιχνίδια ο ΠΑΟΚ δεν θα μετρούσε 22 φάσεις όπου αδικήθηκε κατάφωρα στο πρωτάθλημα.

Βεβαίως με VAR θα είχε ακυρωθεί το γκολ του Μάτος με τον Αστέρα. Θα είχε δοθεί όμως πέναλτι υπέρ του Κρέσπο στον προημιτελικό με τον Πανιώνιο, όπως φυσικά θα είχε δοθεί πέναλτι υπέρ του Ατρόμητου στο ματς με την ΑΕΚ (χέρι Χουλτ), όπως φυσικά δεν θα είχε πάρει πέναλτι εκτός περιοχής η Ένωση, όπως και θα είχε ακυρωθεί το γκολ του Ολυμπιακού με τον Χασάν στη Λαμία, αφού η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή από το γύρισμα Μασούρα. Και όσον αφορά το δεύτερο δεν θα έδινε πέναλτι ο Κομίνης στο ματς του Καραϊσκάκης. Να τα θυμόμαστε όλα… Δεν ξεχνάμε όλοι σε αυτή τη χώρα.

Εκτός αν θέλουμε να γίνονται οι ημιτελικοί όπως εκείνος με τον Παπά στην Τούμπα! Ή να γίνονται όπως εκείνος του Καλογερόπουλου που απέβαλε τον Στοχ για σπρώξιμο αντιπάλου, αλλά στην ίδια φάση έκανε πώς δεν είδε τον Φουστέρ που έριξε τον Αθανασιάδη. Και εκείνοι ημιτελικοί ήταν και μάλιστα σε περίοδο που ελέγχεται και πολλοί είναι στα δικαστήρια ως κατηγορούμενοι…

Τι να πουν όλοι αυτοί για τον ΠΑΟΚ και τη διαιτησία;

Ο τελικός λοιπόν πρέπει να γίνει είτε με κόσμο στο «ασφαλέστερο γήπεδο», είτε χωρίς κόσμο σε ουδέτερη έδρα. Με VAR και στα δύο ενδεχόμενα.

Σε κάθε περίπτωση, αν ο ΠΑΟΚ δώσει έναν ακόμη τελικό στην Αθήνα και στην έδρα του αντιπάλου, τότε θα έχει έξτρα κίνητρο για να τους κερδίσει και πάλι στο σπίτι τους. Ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του πηγαίνει εκεί συνέχεια, εδώ και πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή (δεν μπορεί) θα έρθουν και εκείνοι στη Θεσσαλονίκη... Λέτε να μην γίνει ποτέ εδώ ένας τελικός;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.