Πανιώνιος: Κόρμπος για… δεκάρι

Γιώργος Ντυμένος
Πανιώνιος: Κόρμπος για… δεκάρι

bet365

Ο αρχηγός των «κυανέρυθρων» θέτει υποψηφιότητα για τη φανέλα με το Νο 10, καθώς προσέφερε φέτος πάρα πολλά στο δημιουργικό σκέλος.

Για ενίσχυση στη θέση «10» αναμένεται να προχωρήσει το καλοκαίρι ο Πανιώνιος, αν και δείχνει «ανοικτό» αν εκεί θα αποκτηθεί ο «μεγάλος» που έχουν δικαίωμα να πάρουν οι «κυανέρυθροι» ή θα πάνε σε λύση «μικρού».

Πάντως μετά τη φετινή σεζόν στη σχετική… εξίσωση, εκείνη δηλαδή του παίκτη πίσω από τον φορ, μπαίνει και ο Παναγιώτης Κόρμπος. Οχι δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, αλλά ο «κάπτεν» απέδειξε πως μπορεί να μετατραπεί σε άνθρωπο για… όλες τις δουλειές και ξέχωρα από τα ανασταλτικά του καθήκοντα, βοηθά και στο δημιουργικό-εκτελεστικό σκέλος. Και να φανταστεί κανείς πως το καλοκαίρι η τότε τεχνική ηγεσία δεν έδειχνε να τον έχει στις επιλογές της.

Ας δούμε το γιατί.

*Εχει φτάσει τα 3 γκολ στη σεζόν και είναι τρίτος σκόρερ της ομάδας πίσω από τον Ντουρμισάι και τον Μασούρα, που το καλοκαίρι πήγε στον Ολυμπιακό, οι οποίοι έχουν από έξι.

*Την ίδια στιγμή όμως είναι και ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ, 3 συνολικά όσες και ο Σπιριντόνοβιτς. Ετσι αποτυπώνεται αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι βοηθά τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά.

*Μάλιστα τα περισσότερα γκολ και ασίστ του ήταν κομβικές, καθώς έδωσαν στην ομάδα βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα βρήκε δίχτυα στο 2-2 με τον Ατρόμητο, στο πρόσφατο 2-1 επί του Λεβαδειακούενώ διπλασίασε τα τέρματα του Πανιωνίου στο 3-0 κόντρα στον Παναιτωλικό. Χωρίς αυτά τα τέρματα οι «κυανέρυθροι» θα είχαν 3 βαθμούς λιγότερους (-1 με τους Περιστεριώτες και -2 από τη νίκη με τους Βοιωτούς, αφού θα έπαιρναν την ισοπαλία).

*Στον τομέα των ασίστ έδωσε από μία στο 2-2 της πρεμιέρας κόντρα στον ΟΦΗ (στον Μασούρα που άνοιξε το σκορ), στο 1-0 επί του Αστέρα (ο Σπιριντόνοβιτς το γκολ) και στο 2-0 κόντρα στον Παναθηναϊκό (στον Σταυρόπουλο). Αρα και οι τελικές του πάσες «μεταφράστηκαν» σε 3 κερδισμένους πόντους (1 με ΟΦΗ, 2 με Αστέρα).

*Αυτόματα η… σούμα γκολ και ασίστ του είναι 6 κερδισμένοι βαθμοί (3+3), ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου σκόραρε ή «σέρβιρε» κάποιο τέρμα για το 2-0, κάτι εξίσου σημαντικό.

*Την ίδια στιγμή είναι μακράν του δεύτερου ο παίκτης με τις περισσότερες προωθητικές πάσες του Πανιωνίου (149, ο μόνος με διψήφιο αριθμό), δεύτερος σε κερδισμένα φάουλ (πίσω από τον Ντουρμισάι) και επειδή ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για «6αρι» και πρώτος σε κλεψίματα (πλην των γκολκίπερ).

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα πως ο 34χρονος μπορεί πλέον να… λογίζεται και ως …. 10αρι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα