Παναιτωλικός - Άρης 1-2

Γιώργος Ντυμένος
Παναιτωλικός - Άρης 1-2

bet365

Ο Άρης στο ματς του πρώτου γύρου είχε χάσει με 2-1 από τον Παναιτωλικό στο «Κλ. Βικελίδης». Οι Θεσσαλονικείς πήραν... ρεβάνς και με το ίδιο σκορ έφυγαν νικητές από το Αγρίνιο με τα γκολ των Μαρτίνες και Γιουνές. Είχε ισοφαρίσει για τους Αγρινιώτες ο Ντουάρτε!
Μία πολύ όμορφη... παράσταση μας χάρισαν σήμερα Παναιτωλικός και Αρης. Οι «κίτρινοι» ύστερα από ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό και ωραίες φάσεις, κέρδισαν με 2-1 και έτσι «απάντησαν» στην αντίστοιχη νίκη των «κυανοκίτρινων» στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
Σε μία αναμέτρηση μάλιστα όπου ο Τραϊανός Δέλλας κοουτσάρισε τα «καναρίνια» για τελευταία φορά στο Αγρίνιο, καθώς θα αποχωρήσει μετά το τέλος της σεζόν και στο φινάλε της χρονιάς η ομάδα θα παίξει στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.
Ο «Κολοσσός» ξεκίνησε με τον Γιαννακόπουλο κάτω από τα γκολπόστ, τους Λιάβα, Μιχάι, Μαλή, Αμαράλ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Λουσέρο, Τσιγγάρα στον άξονα, τους Ντουάρτε, Ντίας στα άκρα, τον Μάζουρεκ «οργανωτή» και τον Μπαϊροβιτς στην κορυφή της επίθεσης.
Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε τον Κουέστα στο τέρμα, τους Σόουζα, Βελέθ, Ρόουζ, Κόρχουρτ στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ματίγια, Σιώπη στον άξονα, τους Λάρσον, Ματέο Γκαρσία στα «φτερά» και τον Μαρτίνεζ πίσω από τον προωθημένο Ντιγκινί.
Οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν χωρίς σκοπιμότητες και θέλησαν να παίξουν ελεύθερα. Ο Αρης από την αρχή πήρε τα «ηνία» και κυρίως από την αριστερή του πλευρά άρχισε να απειλεί. Εκεί τραβιόνταν ο Ντιγκινί και ο Μαρτίνεζ περνούσε σε θέση φορ, κάτι που δημιουργούσε ρήγματα στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι δυο τους συνεργάστηκαν αρκετές φορές και στο 5' ο Αργεντινός πλάσαρε από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Γιαννακόπουλος αντέδρασε σωστά. Στο 22' όμως και σε μία φάση «καρμπόν» όπου ο Γάλλος «σέρβιρε» στον συμπαίκτη του και εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων (δεν το πανηγύρισε καθώς έχει παίξει στον Παναιτωλικό). Εκτοτε στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς διαχειρίστηκαν σωστά τον ρυθμό, είχαν κατοχή μπάλας και σε 2-3 περιπτώσεις, «πάτησαν» ξανά με αξιώσεις στα καρέ του Παναιτωλικού. Ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να δημιουργήσει και ο Κουέστα ήταν ουσιαστικά θεατής.
Το δεύτερο ημίχρονο όμως η αναμέτρηση πήρε... φωτιά. Σε αυτό συνέβαλε το γρήγορο γκολ του Παναιτωλικού (48') με πολύ ωραίο «τελείωμα» του πιτσιρικά Ντουάρτε (πρώτο του) και αυτόματα οι γηπεδούχοι πήραν τα... πάνω τους. Αμέσως μετά (50') ο Μπαϊροβιτς απείλησε, ενώ στο 51' ο Γιαννακόπουλος έκανε ακόμη μία σωτήρια επέμβαση, σε σουτ του Μαρτίνες. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν πλέον ανάλογη φρεσκάδα και έδειχναν να τα περιμένουν όλα από τους Μαρτίνες-Ντιγκινι. Μάλιστα παρατηρήθηκε και «έλλειψη» «καθαρού μυαλού», αφού πολλές φορές βγήκαν στην κόντρα με υπεραρυθμία, αλλά δεν «είχαν» την τελική πάσα.
Ο Ντιγκινί με κεφαλιά – ύστερα από σέντρα του Μαρτίνες – απείλησε στο 79' (ο Γιαννακόπουλος πάλι αντέδρασε σωστά) και τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη χάρις στο γκολ του Γιουνές στο 86', στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» λίγο αργότερα την ισοφάριση με τον Μανά, αλλά μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι.

MVP: Ο Μαρτίνες. Ο Αργεντινός χαφ άνοιξε το σκορ, σε ακόμη δύο περιπτώσεις «άγγιξε» το γκολ (δεν τις απώλεσε, αλλά τις έβγαλε ο Γιαννακόπουλος), ενώ στο 79' ήταν ο δημιουργός για τη μεγάλη ευκαιρία του Ντιγκινί. Μόνιμη απειλή για τα καρέ του Παναιτωλικού.

Στο ύψος του: Ο Γιαννακόπουλος. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων είχε τρεις πολύ καλές επεμβάσεις (2 σε προσπάθειες του Μαρτίνες και 1 σε κεφαλιά του Ντιγκινί) και κράτησε «όρθια» τα «καναρίνια» σε καίρια χρονικά σημεία του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ματέο Γκαρσία. «Σκιά» του καλού του εαυτού, ο Αργεντινός δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός και η άμυνα των γηπεδούχων δεν αντιμετώπισε προβλήματα από εκείνον.

Η «γκάφα»: Στα μισά του δεύτερου μέρους οι «κίτρινοι» βγήκαν με 5 παίκτες στο επιθετικό τρανζίσιον, αλλά ο Αμαράλ πρόλαβε και έκοψε. Η αντίδρασή τους με τέτοια υπεραρυθμία, ήταν κακή.

Το «στραγάλι»: Υπήρξαν λάθη από τον ρέφερι Φωτιάδη και τους βοηθούς του, αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό ώστε να διαμορφώσουν αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ματέο Γκαρσία από τον Μιχάι, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος και οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά. Στη «σούμα» ο Αρης είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του, ενώ απώλεσε και τις περισσότερες ευκαιρίες. Ετσι κέρδισε δίκαια.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Μαλής, Μάζουρεκ (64' Γκούγκα), Μιχάι, Τσιγγάρας, Λιάβας (46' Μαρινάκης), Αμαράλ, Λουσέρο, Ντίας, Μπαΐροβιτς, Ντουάρτε (81' Μανά).
Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Κορχούτ, Ρόουζ, Ματίγια, Γκαρσία, Λάρσον, Ντιγκινί, Σόουζα (72' Τζανακάκης), Βελέζ, Σιώπης, Μαρτίνες (84' Γιουνές).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα