Η ανάλυση του Αρης – Ατρόμητος (pics, vids)

Gazzetta team
Η ανάλυση του Αρης – Ατρόμητος (pics, vids)

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει μέσω του InstatScout τον αγώνα της Θεσσαλονίκης, όπου ο Ατρόμητος κέρδισε τον Αρη με 2-0 και εξασφάλισε μαθηματικά την ευρωπαϊκή του έξοδο.
Το Gazzetta.gr σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης , αναλύει τις αναμετρήσεις της Super League. Ο πιστοποιημένος αναλυτής- σπουδαστής του Ινστιτούτου, σε συνεργασία με το InstatScout, Μαρίνος Αμπελικάκης, αναλύει την αναμέτρηση του «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου ο Ατρόμητος επικράτησε του Αρη με 2-0.
Για να δείτε τους πίνακες σε μεγάλη ανάλυση, κάντε κλικ επάνω τους.
ΔΙΑΤΑΞΗ ΟΜΑΔΩΝ
* Ο Αρης ξεκίνησε και τελείωσε την αναμέτρηση με 4-4-2. Παρατηρούμε πως η αμυντική γραμμή των «κίτρινων» ήταν ψηλά και οι γραμμές είχαν μικρές αποστάσεις μεταξύ τους. Οι πλάγιοι μπακ των γηπεδούχων κινούνται πολύ επιθετικά και ανέβαιναν ψηλά, ενώ οι πλάγιοι μέσοι τους συνέκλιναν στον άξονα και την επίθεση.
* Ο Ατρόμητος ξεκίνησε με 4-3-3 και φαίνεται πως έδωσε χώρο και περίμενε πίσω από το κέντρο, ενώ παρέμεινε συμπαγής, κρατώντας τις θέσεις του. Μόνο ο Ουάρντα αποτυπώνεται πως είχε πιο επιθετικές κινήσεις. Μετά την είσοδο του Καρασαλίδη, «γύρισε» το σύστημα σε 3-5-2.
ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*O Αρης είχε συνολικά 11 τελικές, με τις 2 να είναι εντός εστίας, σε αντίθεση με τον Ατρόμητο οπού συνολικά έκανε 4 (όλες στο πρώτο ημίχρονο ) και οι 2 ήταν on target.
* Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή στον τομέα των μεταβιβάσεων, με 428 εύστοχες σε συνολικά 541 συνολικά (79 %). Ο Ατρόμητος από την πλευρά του είχε 192/282, αλλά υπάρχει κάτι που αξίζει προσοχής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν 172/262 επιθετικές πάσες και μόλις 18/18 που δεν είχαν στόχο την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Ο Αρης από την πλευρά του 216/385 επιθετικές και 149/151 που δεν αφορούσαν την επιθετική λειτουργία της ομάδας. Παράλληλα στις πάσες που είχαν ως στόχο την περιοχή του αντιπάλου, η διαφορά ήταν δυσανάλογα μικρή, σε σχέση με την μεγάλη διαφορά που είχαν στην κατοχή μπάλας. Ο Αρης μέτρησε 9/24 και ο Ατρόμητος 4/12.
ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
* Για τον Αρη ξεχωρίζουν τα εξαιρετικά ποσοστά του Ρόουζ και του Ματίγια στις «μονομαχίες» (8/8, 100% και 12/13, 92% αντίστοιχα). Ο πρώτος μάλιστα ξεχώρισε και για την ευστοχία του στις μεταβιβάσεις (91%), με τον Σιώπη (86%) να ακολουθεί.
* Για τον Ατρόμητο προσέξτε το 100% επιτυχία που είχε ο Κατράνης σε όλες τις κατηγορίες που αφορούσαν «μονομαχίες» (αμυντικές – επιθετικές – εναέριες τάκλιν). Αμέσως μετά ακολούθησε ο Κιβρακίδης με 86%. Στον τομέα των μεταβιβάσεων ιδιαίτερα υψηλό ήταν το ποσοστό επιτυχίας του Μπουσούλατζιτς (92% ), ενώ ο Ουάρντα διακρίθηκε στο σκέλος των επιθετικών μεταβιβάσεων της ομάδας του.
MVP. ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
* Ο φορ του Ατρόμητου είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του, ενώ διακρίθηκε και για το υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις που έκανε.
ΤΑ ΓΚΟΛ
0-1

Ο Ουάρντα γίνεται κάτοχος της μπάλας στον άξονα, ο Κουλούρης βγαίνει εκτός περιοχής και βλέπει τον Μανούσο που κάνει κίνηση στο δεύτερο δοκάρι. Ο σκόρερ του Ατρόμητου «ακολουθεί» τη φάση από την αρχή της και ζητά μπάλα από νωρίς.
0-2

Οι Μανούσος, Ουάρντα και Κουλούρης έπαιξαν στον χώρο και ο τελευταίος πλάσαρε εύστοχα. Προσέξτε την απόσταση που έχει ο Μανούσος από τους παίκτες του Αρη όταν κάνει κίνηση να πάρει την κατοχή, αλλά και τον τρόπο που ξεμαρκαρίστηκε ο Ουάρντα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα