Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0

Νίκος Μαρούδας
Ατρόμητος - Απόλλων Σμύρνης 1-0

bet365

Σε ένα ματς που θα ξεχαστεί τις... επόμενες ώρες, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης και με το γκολ του Κυβρακίδη πήρε το τρίποντο που τον διατηρεί στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ένα γκολ του Κιβρακίδη ήταν αρκετό για τον Ατρόμητο απέναντι στον υποβιβασμένο Απόλλωνα. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν 1-0 και πλέον θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για τον... τελικό με τον Άρη στο +3 από την πέμπτη θέση.

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Μέγιερι ήταν στο τέρμα, με τους Ρισβάνη, Χατζηισαΐα στα στόπερ. Δεξί μπακ ήταν ο Σάκιτς κι αριστερό ο Κιβρακίδης. Στον άξονα βρέθηκε ο Ούμπιδες με τον Μάντσον, δεκάρι ήταν ο Μπρούνο, δεξί εξτρέμ ο Ενσικουλού, αριστερό ο Ουάρντα και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κουλούρης.

Από την άλλη, ο Λευτέρης Βελέντζας επέλεξε τον Χουάντερσον στο τέρμα, τους Βαφέα, Οριουέλα, Κοντοέ στα στόπερ και τους Ρώσση, Στάθη στις πτέρυγες. Τριάδα στον άξονα ήταν οι Αγροδήμος, Γαρουφαλιάς, Ντούρσο, με τους Ελ Χέλβε, Ναζλίδη στην επίθεση.

Γκολάρα ο Κιβρακίδης και τίποτα άλλο

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Ατρόμητο να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα το οποίο κράτησε κι εύκολα. Συγκεκριμένα, στο 14' ο Ουάρντα πάτησε ωραία την μπάλα στον Κιβρακίδη, κι αυτός με ένα εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Απόλλων απείλησε με τον Ρώσση από τα αριστερά να πλασάρει και τον Μέγιερι να σώζει. Τα σουτ του Κουλούρη και του Κιβρακίδη στο 26' και το 33' κατέληξαν άουτ, ενώ αυτό του Μπρούνο στο 34' στην αγκαλιά του Χουάντερσον. Τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο και πάλι από τον Μπρούνο, που μετά από ωραία ατομική προσπάθεια πλάσαρε άουτ.

Χαμηλός ρυθμός, εύκολα κράτησε το 1-0 ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος άρχισε το δεύτερο ημίχρονο χάνοντας ευκαιρία με τον Ενσικουλού στο 46'. Τρία λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ρισβάνη έφυγε άουτ, όπως και αυτή που πήρε στο 55'. Ο Απόλλωνα, απείλησε στο 52' και στο 54' με τους Ρώσση και Ναζλίδη.

Οι τελευταίες καλές στιγμές στο παιχνίδι ήταν στο 59', μια κεφαλιά του Ουάρντα που έφυγε άουτ και στο 65' ένα σουτ του Μπουσουλάτζιτς που μπλόκαρε ο Χουάντερσον. Από εκεί και πέρα είχαμε 25 λεπτά που δεν έγινε η παραμικρή φάση και οι δύο ομάδες πιο πολύ... ταλαιπώρησαν την μπάλα.

Στο τέλος ο Ατρόμητος πήρε εύκολα αυτό που ήθελε, χωρίς να κουραστεί ή να αγχωθεί ιδιαιτέρως.

MVP: Ο Μπρούνο. Ο Βραζιλιάνος σε ένα παιχνίδι που δεν είχε και τον ξέφρενο ρυθμό ήταν αρκετά καλός χωρίς να σκοράρει ή να κάνει κάποια ασίστ. Ήταν ουσιαστικός, δημιούργησε κάποιες καλές καταστάσεις απέναντι στην αντίπαλη εστία και το μόνο που του έλειψε ήταν ένα γκολ ή μια ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ναζλίδης. Ο επιθετικός του Απόλλωνα δεν απείλησε στιγμή στο παιχνίδι και η μόνη φάση στην οποία τον θυμόμαστε είναι ένα φάουλ που εκτέλεσε άουτ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Κιβρακίδης. Ο μπακ του Ατρόμητου, σημείωσε ένα υπέροχο τέρμα το οποίο εν τέλει έκρινε και την αναμέτρηση. Αγωνίστηκε για ακόμα μια φορά με ανάποδο πόδι κι έκανε ένα καλό παιχνίδι δίνοντας και τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΓΚΑΦΑ: Χωρίς να υπάρχει ουσιαστικά κάποια γκάφα στο παιχνίδι, θα την χρεωθεί ο Ρώσση, που λίγα λεπτά μετά το 1-0 του Ατρόμητου έχασε εξαιρετική ευκαιρία να ισοφαρίσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Θανάσης Τζήλος και οι βοηθοί του είχαν ένα εύκολο παιχνίδι χωρίς δύσκολες φάσεις και πέρασαν απαρατήρητοι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ατρόμητος πήρε μια επαγγελματική νίκη. Ένα τρίποντο που ήθελε μετά την ήττα του Άρη από τον Παναθηναϊκό ώστε να αποσπαστεί και πάλι 3 βαθμούς μία εβδομάδα πριν τον... τελικό της τέταρτης θέσης στη Θεσσαλονίκη. Από την άλλη ο Απόλλων Σμύρνης δεν μπόρεσε να πάρει κάτι στο Περιστέρι, αν και είχε κάποιες ευκαιρίες και συνεχίζει να μετρά αντίστροφα για την Super League 2...

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Κιβρακίδης (76' Κατράνης), Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες, Μπουσουλάτζιτς, Ουάρντα (69' Μανούσος), Ενσικουλού (85' Ουγκράι), Μπρούνο, Κουλούρης

Απόλλων Σμύρνης (Λευτέρης Βελέντζας): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές, Οριουέλα, Ρώσση, Στάθης, Αγροδήμος (90+2' Κοντογιαννόπουλος), Γαρουφαλιάς, Ντούρσο (85' Βάρκας), Ελ-Χέλβε, Ναζλίδης (78' Ντεφεντερίκο)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα