Μία εικόνα, χίλιες λέξεις

Γιώργος Ντυμένος
Μία εικόνα, χίλιες λέξεις

bet365

Στη Νέα Σμύρνη γίναμε μάρτυρες ενός στιγμιότυπου που επιβεβαιώνει πως οι ποδοσφαιριστές μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» για ένα καλύτερο αύριο...
Οι Κινέζοι λένε πως «μία εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις» και χθες στη Νέα Σμύρνη, όλοι μας.... θυμηθήκαμε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Παράλληλα οι παίκτες του Πανιωνίου επιβεβαίωσαν πως οι ποδοσφαιριστές πρέπει και μπορούν να αποτελέσουν τα πρότυπα και την «ατμομηχανή», ώστε όλοι μαζί να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.
Φινάλε ενός πολύ κρίσιμου αγώνα, όπου ο Πανιώνιος κέρδισε την ΑΕΛ με 1-0 και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν στη πλευρά των οργανωμένων φίλων των «κυανέρυθρων». Τις προηγούμενες ημέρες είχαν μέσω αυτών ξεκινήσει επαφές, ώστε να αναρτηθεί ένα πανό για το ίδρυμα που έχει φτιάξει ο Βαγγέλης Μόρας και προτρέπει τον κόσμο να γίνει δότης μυελού των οστών. Το «SAVE M.O.R.A.S.» προσπαθεί να βοηθήσει τον κόσμο, στη μνήμη του αδικοχαμένου αδερφού του, και οι φίλοι του Πανιωνίου θέλησαν να το στηρίξουν. Στο κάλεσμά τους δεν ήταν δυνατό να μην συμμετέχουν και οι παίκτες της ομάδας τους, με μπροστάρη τον αρχηγό Παναγιώτη Κόρμπο, και από πριν είχε αποφασιστεί να το αναρτήσουν μπροστά από τη Θύρα των «Πανθήρων».
Δεν ήταν απλά μία... τυπική κίνηση. Τους βγήκε από μέσα τους. Το ήθελαν. Οταν ο έμπειρος χαφ ενημέρωσε τους «κυανέρυθρους» για το τι πρόκειται να συμβεί, άπαντες θέλησαν να συμμετάσχουν. Να βάλουν το... λιθαράκι τους, όσο μικρό και αν είναι, ώστε όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία, αλλά στους «μουντούς καιρούς» που ζούμε, στιγμιότυπα όπως αυτά μας κάνουν να αισιοδοξούμε πως ναι, υπάρχει ελπίδα και ενωμένοι είμαστε σε θέση να δώσουμε χρώμα στη ζωή μας.
Παράλληλα αποδείχθηκε περίτρανα πως οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν. Είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά, αλλά έξω από το γήπεδο αγωνίζονται για το κοινό καλό. Αντιλαμβάνονται το «βάρος» της ευθύνης που τους αναλογεί, ώστε να ευαισθητοποιούν την κοινή γνώμη για θέματα τόσο σημαντικά όσο η υγεία.
Το βράδυ του Σαββάτου, όπως και πρόσφατα σε άλλα γήπεδα, γίναμε μάρτυρες στιγμών που αξίζει να μας προβληματίσουν. Η «σπίθα» άναψε και καλούμαστε να τη διαδώσουμε στην κοινωνία μας. Βέβαια πολλές ανάλογες κινήσεις γίνονται συνεχώς σε όλες τις ομάδες και αρκετές μένουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ίσως και κατ' επιλογήν. Αλλά η ουσία είναι πως μπορούμε να πούμε πως.... αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε....

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα