Τεστ για τον Ολυμπιακό, εκεί που έχασε το πρωτάθλημα!

Τεστ για τον Ολυμπιακό, εκεί που έχασε το πρωτάθλημα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το blog του στο gazzetta το πού έχασε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα και περιμένει από τον προπονητή και τους παίκτες του Ολυμπιακού να βγάλουν ποδοσφαιρική μαγκιά…

Έφτασε λοιπόν η ώρα και για το παιχνίδι με τις δύο πιο θεαματικές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος!

Βλέπετε, στα παιχνίδια του Παναιτωλικού και του Ολυμπιακού έχουν μπει τα περισσότερα γκολ: 69 και 70 αντίστοιχα (!), καθότι η διαφορά τερμάτων των δύο ομάδων είναι 32-37 και 54-16. Μάλιστα, ειδικά το γήπεδο του Παναιτωλικού είναι το δεύτερο στο οποίο μπαίνουν τα πιο πολλά γκολ (35, από διαφορά τερμάτων 21-14), πίσω από το Καραϊσκάκη (46 γκολ, από διαφορά τερμάτων 38-8).

Αν θέλουμε, πάντως, να το πάμε λίγο παραπέρα, ο Ολυμπιακός εκτός έδρας δεν έχει καμία σχέση με τον Ολυμπιακό εντός έδρας, όταν μιλάμε για την επιθετικότητα του, αλλά και γενικότερα για τα αποτελέσματα του. Μακριά από το Καραϊσκάκη είναι μία άλλη ομάδα αναφορικά με την αποτελεσματικότητα του, καθώς δεν έχει βάλει ούτε τα μισά από τα γκολ του τα οποία έχει σημειώσει μέσα στο σπίτι του: 16 έχει εκτός έδρας και 38 εντός έδρας! Αντίθετα, αμυντικά είναι ακριβώς στο ίδιο επίπεδο, καθώς έχει δεχθεί από οκτώ γκολ, τόσο εντός, όσο κι εκτός έδρας.

Η μεγάλη η διαφορά είναι στις επιθετικές επιδόσεις του Ολυμπιακού, που πραγματικά δεν είναι καλές για τα δικά του δεδομένα. Το μάξιμουμ που βάζει είναι δύο γκολ (σε Περιστέρι, Τρίπολη, Γιάννινα, Λιβαδειά, Ριζούπολη) , ενώ συνήθως η επιθετική συγκομιδή του είναι ένα μόνο γκολ (σε Τούμπα, ΟΑΚΑ-και με ΑΕΚ και με ΠΑΟ-, Χαριλάου, Ν. Σμύρνη και Ξάνθη).και υπάρχει και το μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραρε, στο Ηράκλειο.

Κατά την γνώμη μου, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερο κίνητρο από ακριβώς αυτό το πράγμα: να βγάλει ο Ολυμπιακός άλλη εικόνα έστω στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του, στο Αγρίνιο, στη Λαμία και στη Λάρισα-γιατί στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές στο Καραϊσκάκη παίζει μόνο μία φορά, με την Ξάνθη. Έχοντας τρία παιχνίδια στην επαρχία, ο Ολυμπιακός καλείται να δείξει χαρακτήρα κι ότι έχει τα κότσια να παίρνει αυτά τα πάντα δύσκολα τρίποντα.

Κι αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα το έχασε, σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα του, κατά κύριο λόγο στην επαρχία, με την ήττα από τον ΟΦΗ και την ισοπαλία στην Ξάνθη. Αντίθετα με τον ΠΑΟΚ που στην επαρχία σάρωσε και έκανε μόνο διπλά, ο Ολυμπιακός έχασε πέντε υπερπολύτιμους βαθμούς. Αν τους είχε, όχι απλά θα ήταν τώρα διεκδικητής του τίτλου, σε απόσταση δύο πόντων από την κορυφή, αλλά κυρίως αυτό, θα πήγαινε στο ντέρμπι της Τούμπας με διαφορετική ψυχολογία κι όχι όπως πήγε εφτά βαθμούς πίσω κι έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει…

Ο Ολυμπιακός καλείται να αποδείξει απόψε στο Αγρίνιο και στα δύο τελευταία παιχνίδια του στη Λαμία και στη Λάρισα, ότι δεν έχει χάσει το μέταλλο του-η, πιο σωστά, ότι μπορεί να το ξαναβρεί. Γιατί τα διπλά στην επαρχία θέλουν μέταλλο. Κι ο Ολυμπιακός ακόμη και στο Κύπελλο κώλωσε στην επαρχία, αν θυμηθούμε τόσο το 0-0 στην Ξάνθη, όσο και το 3-3 στη Λαμία…

Το πρωτάθλημα τελειώνει σε λίγο και αν μη τι άλλο δεν έχει νόημα να...κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ο Ολυμπιακός έβγαλε φέτος ξεκάθαρα αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια του και δη στην επαρχία. Κι αυτό πρέπει να το διορθώσει του χρόνου, αλλά αρχίζοντας από φέτος. Κάτι έχει κάνει με τα συνεχόμενα διπλά σε Τρίπολη, Λιβαδειά, Γιάννινα.

Ας βγάλουν ποδοσφαιρική μαγκιά ο προπονητής και οι παίκτες κι ας το συνεχίσουν και στις τρεις τελευταίες εξόδους. Για να τους δούμε!...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.