Λέο Μάτος: Πρωταθλητής στα 33 του

Λέο Μάτος: Πρωταθλητής στα 33 του

Λέο Μάτος: Πρωταθλητής στα 33 του

bet365

Γεννημένος στο Ρίο Ντε Τζανέιρο στις 2 Απριλίου του1986 και μεγαλωμένος στη φαβέλα του Σάο Γκονσάλο, ο Λέο Μάτος έκλεισε χθες τα 33 και ετοιμάζεται να γίνει για πρώτη φορά πρωταθλητής.

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μπήκε στη ζωή των φίλων του ΠΑΟΚ το Μάιο του 2016 όταν ήρθε «ινκόγκνιτο» στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο μακριά από τα φώτα και τις κάμερες. Η ομάδα της Ντνίπρο, όπου αγωνιζόταν από το 2014, ήταν στα πρόθυρα της διάλυσης και η Θεσσαλονίκη φάνταζε ως μια ιδανική επιλογή.

Ο «El Loco» δε μετάνιωσε ποτέ για την επιλογή του, έγινε ένα από τα καλύτερα μπακ του ελληνικού πρωταθλήματος, κατέκτησε δύο κύπελλα, κέρδισε χρήματα με δύο καλά συμβόλαια και στα 33 του χρόνια ετοιμάζεται να γίνει πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα φάνηκε ότι ήρθε για να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Η πρώτη σεζόν (2016-17) έκλεισε με 47 παιχνίδια, επτά γκολ και τέσσερις ασίστ, το πρώτο κύπελλο με τον ΠΑΟΚ, ενώ στη δεύτερη χρονιά μέτρησε 38 εμφανίσεις, άλλα επτά γκολ, οκτώ ασίστ και ένα ακόμη κύπελλο. Φέτος έφτασε τους 39 αγώνες, τέσσερα γκολ, τρεις ασίστ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
Η οικογένεια του ΠΑΟΚ ευχήθηκε χτες ολόθερμα «χρόνια πολλά με υγεία, ευτυχία και πολλές επιτυχίες», ενώ ο Νέτο Γκουερίνο, που στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με το «Δικέφαλο» το 1976, στάζει μέλι για τον συμπατριώτη του, με τον οποίο κάνει καθημερινά παρέα και είναι από την πρώτη στιγμή δίπλα του. «Θέλω ο κόσμος του ΠΑΟΚ να με θυμάται για το πρωτάθλημα, όπως συμβαίνει και με τον Γκουερίνο», είχε πει πρόσφατα ο Βραζιλιάνος. «Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και σπουδαίος χαρακτήρας και θα ήθελα μάλιστα να τον είχα συμπαίκτη μου», απάντησε χτες ο βετεράνος άσος του «Δικεφάλου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα