ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 2-1

Φώτης Καρακούσης
ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 2-1

bet365

Ο Βαγγέλης Μόρας πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία, χαρίζοντας στην ΑΕΛ τη νίκη (2-1) επί του Αστέρα, η οποία την κρατά μακριά από την επικίνδυνη ζώνη!

Ο αγώνας-τελικός στο AEL FC Arena ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την ΑΕΛ, καθώς οι Αρκάδες ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο σκορ. Οι Θεσσαλοί όμως κατάφεραν να πετύχουν σπουδαία ανατροπή, να επικρατήσουν με 2-1 του Αστέρα και να κάνουν άλμα σωτηρίας. Πλέον οι «βυσσινί» με το... τρίποντο αυτό έφτασαν τους 30 βαθμούς ανεβαίνοντας στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα της Τρίπολης έμεινε στους 27 και πλέον τα πράγματα αναφορικά κυρίως για τα μπαράζ έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Όλα εκτός του 2-1 στο πρώτο μέρος

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο εκεί που είχαμε τα πάντα εκτός φυσικά του 2-1. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που μπήκαν στο πρώτο δεκάλεπτο πιο δυνατά και μόλις στο 6' ο Γκοΐκοβιτς με κεφαλιά έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία για την ομάδα του. Όσο περνούσε ο καιρός οι φιλοξενούμενοι ανέβαιναν με την σειρά τους και σε μια κόντρα στο 16' άνοιξαν το σκορ. Ο Μανιάς έφυγε πίσω από την σέντρα με τους «βυσσινί» να έχουν ανέβει πολύ ψηλά, πλάσαρε, ο εξαιρετικός Κρίστινσον τον νίκησε και ο Καλτσάς πήρε την μπάλα και με πανέμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ.

Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Παράσχου στα ύψη και όχι μόνο κρατούσαν το σκορ, αλλά στο 29' έχασαν και μοναδική ευκαιρία με τον Μανιά για να κάνουν το 0-2, με τον έμπειρο επιθετικό να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής και πλάγια μετά από γύρισμα του Κώτσιρα. Σαν να μην έφτανε αυτό μάλιστα, στο ίδιο λεπτό, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πέναλτι σε μια αυστηρή υπόδειξη του Παπαπέτρου για ανατροπή του Κούνιτς από τον Μουνάφο. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο σπεσιαλίστας Φατιόν κάνοντας το 1-1.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου πάντως η ΑΕΛ και ο Ααστέρας έχασαν από μία ευκαιρία για να πετύχουν δεύτερο γκολ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Η πρώτη στο 32' με τον Αθανασιάδη να νικάει από κοντά τον Μόρα και η δεύτερη στο 43' με τον Κρίστινσον να σταματάει με το πόδι το σουτ του Καλτσά.

Κακό ημίχρονο με τον Μόρα να πετυχαίνει «χρυσό» γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο το θάμα ήταν από κακό έως πολύ κακό, κάτι λογικό, καθώς ειδικά για τους γηπεδούχους που έχουν και δύσκολο πρόγραμμα η ανάγκη για το τρίποντο ήταν μεγάλη, από την στιγμή που και ο ΠΑΣ είχε περάσει από την Λιβαδειά. Μια νίκη που ήρθε με γκολ του Μόρα στο 69' με τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό να σηκώνεται πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ζίβκοβιτς να διαμορφώνει το τελικό 2-1. Αυτό μάλιστα ήταν και το μοναδικό τέρμα του Μόρα στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό το 2-1 έμεινε ως το τέλος με τους παίκτες της ΑΕΛ να πέφτουν πάνω στον Μόρα και να τον αποθεώνουν για το γκολ που έδωσε τους υπερπολύτιμους τρεις βαθμούς στην ομάδα τους.

MVP: Στο μοναδικό του γκολ στην μεγάλη κατηγορία ο Μόρας έδωσε την τεράστια νίκη στην ΑΕΛ, οπότε δεν χρειάζεται καν να ψάχνουμε για το ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Κρίστινσον καθώς ο Ισλανδός ήταν εξαιρετικά σταθερός σε κάθε φάση, ενώ και στο 0-1 είχε καταφέρει πριν να σταματήσει στο τετ α τετ τον Μανιά.

Αδύναμος κρίκος: θα ήταν κρίμα αν βάζαμε κάποιον παίκτη σε αυτή τη θέση, καθώς όλοι όσοι αγωνίστηκαν και στις δύο ομάδες προσπάθησαν για το καλύτερο σε ένα ιδιαίτερα δυνατό παιχνίδι.

Η «γκάφα»: Ούτε κάποια γκάφα θα λέγαμε πως έγινε στο ματς. Η μόνη που θα μπορούσαμε να πούμε είναι αυτή του Μανιά στο δεύτερο ημίχρονο όταν διαμαρτυρήθηκε σε μια φάση που τον κράτησε πάντως ο Μπέρτος, αλλά έχασε ευκαιρία να απειλήσει.

Το «στραγάλι»: Κακός ο Παπαπέτρου. Στην φάση του πέναλτι που έκανε η ΑΕΛ το 1-1 ακόμα δεν έχουμε δει αν όντως υπάρχει ανατροπή. Πειθαρχικά θα μπορούσε να αποβάλει με δεύτερι κίτρινη τον Καλτσά, ενώ σε αυτή του Μανιά φαίνεται να τραβάνε τον επιθετικό του Αστέρα που πάντως έπεσε θεαματικά και αυτό ίσως να τον μπέρδεψε.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Με τον ΠΑΣ να έχει περάσει από την Λιβαδειά, ο αγώνας και για τους δύο και ειδικά για την ΑΕΛ που έχει και πιο δύσκολο πρόγραμμα ήταν «τελικός». Αυτόν τον τελικό οι... βυσσινί τον κέρδισαν με τον Μόρα να πετυχαίνει το μοναδικό του τέρμα στην μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος και πλέον μπορεί να κοιτάζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Γκόικοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπέρτος, Ζίβκοβιτς, Φατιόν (90' Γκόλιας), Ακόστα (46' Σετσέροβιτς), Κούνιτς (71' Γιακιμόβσκι), Σικάβκα.

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Βλάχος (78' Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ (84' Τασουλής), Κώτσιρας, Μουνάφο, Βαλιέντε, Μπελόκ (74' Ρόλε), Καλτσάς, Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ VIDEO

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα