Τα τρία σερί «clean sheet» της ΑΕΛ

Τα τρία σερί «clean sheet» της ΑΕΛ

Γιώργος Ντυμένος
Τα τρία σερί «clean sheet» της ΑΕΛ

bet365

Οι «βυσσινί» άλλαξαν σχηματισμό, οι Μπράλιτς, Μόρας, Γκοϊκοβιτς «έδεσαν» ως τριάδα στα στόπερ, ο Κρίστινσον είναι πάντα σταθερός και στη Λάρισα έβαλαν βάσεις παραμονής
Βάσεις παραμονής βάζει πλέον η ΑΕΛ, η οποία στα τρία τελευταία της ματς άλλαξε... φιλοσοφία και φαίνεται πως ξέρει να παίζει άμυνα. Μέχρι πρότινος το στυλ της ήταν άκρως επιθετικό, όμως για τρία σερί παιχνίδια κρατά το μηδέν και εδραιώθηκε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.
Η αρχή έγινε στο «Γεντί Κουλέ» (0-0 με τον ΟΦΗ), στη συνέχεια κόντρα στον Λεβαδειακό (2-0) και ύστερα ακολούθησαν οι «Ζωσιμάδες» (0-0 με αντίπαλο τον ΠΑΣ). Ο κοινός... παρανομαστής αυτών των αγώνων είναι η ίδια ανασταλτική διάταξη, που συνδυάστηκε με το ντεμπούτο του Μπράλιτς.
Ο Κροάτης στόπερ αποκτήθηκε στο φινάλε του Ιανουαρίου και πρώτη φορά έπαιξε στην Κρήτη, όπου ο Φέστα «γύρισε» το σύστημα σε 3-6-1. Εκτοτε το διατήρησε και μαζί με τους Μόρα, Γκοϊκοβιτς είναι οι κεντρικοί αμυντικοί των «βυσσινί», μπροστά από τον πάντα σταθερό Κρίστινσον.
Με ανάλογο σχηματισμό ήρθε η νίκη επί των Βοιωτών και ο βαθμός στα Γιάννινα, κάτι που αποτυπώνει τόσο πως το εγχείρημα του Ιταλού κόουτς κρίνεται πετυχημένο.
Σε αυτά τα ματς ο Ισλανδός γκολκίπερ πιστώνεται ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις (π.χ. του Πάρσον στο Ηράκλειο) και συνολικά μετρά 11 αποκρούσεις, 18 κλεψίματα και 14 επεμβάσεις, δείγμα ότι είχε... δουλίτσα.
Ο Μπράλιτς από την πλευρά του «καθάρισε» αρκετές φάσεις (11 επεμβάσεις, 2 κλεψίματα), ο Γκοϊκοβιτς αποσόβησε με τον ΟΦΗ ένα γκολ (1 απόκρουση, 2 κλεψίματα και 7 επεμβάσεις), ενώ οι αντίστοιχες επιδόσεις του Μόρα ήταν 0-1-12.
Το κυριότερο όμως είναι πως οι 4 υπέπεσαν αθροιστικά, στα 286' των συγκεκριμένων αναμετρήσεων (μαζί με τις καθυστερήσεις), μόλις σε 19 λάθη, δείγμα ότι λίγες φορές απώλεσαν την συγκέντρωσή τους.
Αυτόματα οι αμυντικές αλλαγές που παρατηρήθηκαν (σε σύστημα και πρόσωπα), χάρισαν στην ΑΕΛ για πρώτη φορά φέτος τρία συνεχόμενα «clean sheet».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα