Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

Gazzetta team
Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-1

bet365

To εκπληκτικό πλασέ του Χρήστου Αλμπάνη, 2 λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, έδωσε την ΑΕΚ τη νίκη με 1-0 στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο και ουσιαστικά... κλείδωσε την 3η θέση!

Με ένα υπέρ πολύτιμο διπλό έφυγε η ΑΕΚ από το Περιστέρι! Η Ένωση με... χρυσή αλλαγή τον Αλμπάνη, επικράτησε 0-1 του ψυχωμένου Ατρόμητου που θα μπορούσε να έχει βρει νωρίτερα κάποιο τέρμα και πλέον αύξησε την διαφορά από την τέταρτη θέση στους 4 βαθμούς. Κράτησε το αβαντάζ της ισοβαθμίας η ομάδα του Κάναντι...

Έτσι έπαιξαν

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Θεοδωράκης ήταν στο τέρμα, με τους Χατζηισαΐα, Ρισβάνη, Καρασαλίδη τριάδα μπροστά τους. Αριστερό φουλ μπακ ήταν ο Κιβρακίδης, δεξί ο Σάκιτς, με τους Μάντσον και Ούμπιδες στα χαφ. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κουλούρης, με δεξιά του τον Ενσικουλού κι αριστερά τον Μανούσο.

Από την άλλη, ο Μανόλο Χιμένεθ κατέβασε την ομάδα του με 3-5-2. Ο Μπάρκας ήταν στο τέρμα, με τους Μπακάκη, Τσόσιτς, Οικονόμου μπροστά του. Δεξί φουλ μπακ ο Γκάλο, αριστερό ο Κλωναρίδης, αμυντικός μέσος ήταν ο Άλεφ, με μπροστά τους τους Κρίστιτσιτς, Μπακασέτα. Δίδυμο στην επίθεση ήταν ο Μπογέ με τον Πόνσε.

Πρωταγωνιστές οι δύο τερματοφύλακες!

Ατρόμητος και ΑΕΚ απείλησαν στο πρώτο ημίχρονο τις αντίπαλες εστίες, αλλά έπεσαν πάνω σε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες. Από την μία για τους Περιστεριώτες ο Θεοδωράκης όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί κι από την άλλη το ίδιο συνέβει για την Ένωση με τον Μπάρκα.

Αρχικά, στο 4' ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έσωσε το σουτ του Μανούσου από μακρινή απόσταση. Ακολούθησαν πέντε φάσεις για την Ένωση, όπου ο Θεοδωράκης ήταν σταθερός. Στο 7' έβγαλε το σουτ του Κλωναρίδη από πλάγια θέση, αλλά και το σουτ του Άλεφ στο 8'. Ο πρώτος απείλησε εκ νέου στο 13' με μακρινό σουτ, ο νεαρός γκολκίπερ του Ατρόμητου ήταν και πάλι σε ετοιμότητα, όπως και στο νέο σουτ του Κλωναρίδη στο 17'. Τελευταία φάση που απείλησε στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ήταν στο 23' με εκτέλεση φάουλ του Γκάλο, που έβγαλε και πάλι ο Θεοδωράκης.

Από εκεί και πέρα ο Ατρόμητος είχε τρεις καλές στιγμές. Αρχικά ο Ενσικουλού στο 28' έκανε το γύρισμα και ο Τσόσιτς λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 33', μετά από μπαλιά του Χατζηισαΐα και λάθος του Τσόσιτς, ο Κουλούρης βρέθηκε απέναντι στον Μπάρκα ο οποίος είχε κάνει έξοδο κι απέκρουσε το σουτ του. Μεγαλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος για τον Ατρόμητο ήταν στο 44', όταν μετά από σέντρα του Μανούσου, ο Κουλούρης έκανε το κοντρόλ και με γυριστό σουτ ανάγκασε τον Μπάρκα και πάλι να αποκρούσει κρατώντας το μηδέν.

Χαμηλός ρυθμός, καλύτερος ο Ατρόμητος μέχρι το 75'

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός, με τους Περιστεριώτες να είναι ελαφρώς καλύτεροι και να έχουν τις περισσότερες καλές ευκαιρίες. Οι δύο γκολκίπερ... συνέχισαν το βιολί τους και κράτησαν το μηδέν ακόμα και σε δύσκολες φάσεις.

Στο 49', ο Κλωναρίδης είδε για ακόμα μια φορά τον Θεοδωράκη να αποκρούει σουτ του. Από εκεί και πέρα, ο Μπάρκας σταμάτησε στο 52' τον Ενσικουλού και στο 57' τον Κουλούρη, ενώ στο 60' και πάλι ο Θεοδωράκης είπε... όχι στον Κλωναρίδη!

Η καλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους στην επανάληψη ήρθε με την είσοδο του Ουάρντα. Στο 74', ο Αιγύπτιος μετά από ατομική προσπάθεια πλάσαρε, αλλά ο Τσόσιτς με προβολή έσωσε.

Χρυσή αλλαγή ο Αλμπάνης

Από το 75' κι έπειτα το παιχνίδι ανήκει στην ΑΕΚ! Ο Κλωναρίδης απείλησε και πάλι στο 78' με τον Θεοδωράκη να σώζει και να παραχωρεί κόρνερ, από το οποίο και πάλι ο Έλληνας άσος απείλησε, ο γκολκίπερ του Ατρόμητου έσωσε, αλλά η μπάλα έφτασε στον Τσόσιτς ο οποίος είδε και πάλι τον τερματοφύλακα του Ατρόμητου να αποκρούει.

Όλα αυτά μέχρι και το 85'. Τότε, μετά από τρομερή μπαλιά του Λιβάια, ο Αλμπάνης που μόλις είχε μπει στην αναμέτρηση πήρε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας και με πλασέ νίκησε τον Θεοδωράκη για το 0-1.

Το σκορ αυτό δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και η Ένωση πήρε μια σημαντική νίκη στη μάχη της τρίτης θέσης, αυξάνοντας πλέον την διαφορά από τον Ατρόμητο στους 4 βαθμούς.

MVP: Ο Αλμπάνης. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι στο 82' και τρία λεπτά αργότερα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ατρόμητου δίνοντας και τη νίκη στην ομάδα του, με το πρώτο τέρμα της καριέρας του με τα «κιτρινόμαυρα».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν υπήρχε κάποιος από τον Ατρόμητο που να μην τα πήγε καλά. Όλοι έκαναν ένα καλό παιχνίδι, μια αδράνεια στην άμυνα κόστισε στους Περιστεριώτες. Με το παιχνίδι στο 0-0, αδύναμος κρίκος θα ήταν ο Μπογέ που δεν βοήθησε καθόλου την ομάδα του όσο αγωνίστηκε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Θεοδωράκης και ο Κλωναρίδης. Ο πρώτος, έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν για τον Ατρόμητο. Είχε πολλές αποκρούσεις κι αν ο Ατρόμητος τελικά δεν έχανε ίσως να οφειλόταν σε εκείνον. Από την άλλη, ο Κλωναρίδης ίσως ήταν ό,τι καλύτερο είχε η ΑΕΚ στο γήπεδο. Ο Έλληνας άσος έχασε πολλές ευκαιρίες και ήταν ο πιο κινητικός ποδοσφαιριστής μέσα στις τέσσερις γραμμές.

Η ΓΚΑΦΑ: Την χρεώνεται ο Ενσικουλού, που σε μια φάση όπου ο Κουλούρης θα έβγαινε τετ α τετ, ο Αφρικανός προτίμησε να σπάσει την μπάλα στον Μανούσο που από πλάγια θέση είχε πιο δύσκολο έργο και νικήθηκε από τον Μπάρκα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Πολύ καλή διαιτησία από τον Σέρβο Γιοβάνοβιτς και τους βοηθούς του. Σε κανένα σημείο της αναμέτρησης δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του, έλεγξε το παιχνίδι και στα 90 λεπτά δεν το άφησε ποτέ να του ξεφύγει και τα πήγε πολύ καλά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Ένωση πήρε το διπλό στο Περιστέρι κι αύξησε την διαφορά από τον τέταρτο Ατρόμητο στους 4, κάνοντας πλέον μεγάλο βήμα για την εξασφάλιση της τρίτης θέσης. Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο Περιστέρι, κέρδισε εκείνος που κατάφερε να βρει στόχο, με τις δύο ομάδες να έχουν από τις δικές τους καλές στιγμές. Ο Ατρόμητος, ωστόσο, κράτησε το αβαντάζ της ισοβαθμίας, καθώς σε περίπτωση που οι δύο ομάδες στο τέλος του πρωταθλήματος τελειώσουν με τους ίδιους βαθμούς, οι Περιστεριώτες θα πάρουν την τρίτη θέση εξαιτίας της νίκης τους με 0-2 στο ΟΑΚΑ.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Θεοδωράκης, Σάκιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Ούμπιδες (62' Μπουσουλάτζιτς), Μάντσον (81' Νάτσος), Ενσικουλού, Μανούσος (67' Ουάρντα), Κουλούρης

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Κόσιτς, Κρίστιτσιτς (82' Αλμπάνης), Κλωναρίδης, Άλεφ, Μπακασέτας, Πόνσε (36' Λιβάια), Μπογέ (74' Γαλανόπουλος)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα