ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-0

Κώστας Ζάλιαρης
ΑΕΛ - Λεβαδειακός 2-0

bet365

Η ΑΕΛ επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού στη Λάρισα, φτάνοντας τους 26 βαθμούς και κάνοντας αποφασιστικό βήμα σωτηρίας. Ντέλετιτς και Σικάβκα τα γκολ.

Τα γκολ των Ντέλετιτς και Σικάβκα για την ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο, χάρισαν πολύ σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα στην επιχείρηση επιβίωσης στην κατηγορία.

Ανώτεροι και πιο επικίνδυνοι οι «βυσσινί», ξεπέρασε τον παθητικό ρόλο από το 35' και μετά ο Λεβαδειακός, που είδε τον Παντελιάδη ν' αποβάλλεται άδικα για χτύπημα της μπάλας στο σώμα κι όχι στο χέρι, ενώ τραυματίστηκε και ο Ιωαννίδης στο φινάλε, για να ολοκληρώσει η ομάδα του το ματς με εννέα παίκτες.

Στους 26 βαθμούς πλέον η Λάρισα, στο +6 από τους Βοιωτούς (έχοντας αβαντάζ και στην περίπτωση ισοβαθμίας), αποσπάται προσωρινά και από τον ΠΑΣ Γιάννινα...

Πως ξεκίνησαν:

Η ΑΕΛ με το 3-5-2 είχε στα μετόπισθεν τους Γκοΐκοβιτς, Μόρα και Μπράλιτς, μπροστά από τον Κρίστινσον που υπερασπίστηκε την εστία της ομάδας. Στα χαφ οι Μιλοσάβλιεβιτς και Σεσέροβιτς, δεξιά ο Μπέρτος, αριστερά ο Ζίβκοβιτς, επιτελικός μέσος ο Λεοζίνιο και στην επίθεση οι Ντέλετις και Νούνιτς

Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός παρατάχθηκε με το 4-3-3, τον Μπάγιτς κάτω απ' τα δοκάρια και τους Τσαμπούρη, Ρεκβιασβίλι, Αντιλέχου και Παντελιάδη από δεξιά προς αριστερά. Ζησόπουλος, Κονέ και Καραχάλιος στον άξονα, με τους Μαρκόβσκι, Νάγκις και Σαβαντογκό μπροστά.

Το ματς:

Η ΑΕΛ κυριάρχησε για 35 λεπτά στο πρώτο μέρος, μέχρι να βρει τρόπο να προκαλέσει μια ισορροπία στην αναμέτρηση ο Λεβαδειακός. Οι «βυσσινί» με ποσοστά κατοχής της μπάλας πάνω από 60%, αν και με μοναδικές πολύ καλές στιγμές δυο φάσεις του Μπέρτου με προβολή στο 18' και αριστερό σουτ στο 19', αλλά και μια καλή κεφαλιά του Ντέλετιτς στο 34', είχαν τον απόλυτο έλεγχο, όχι όμως και την ικανότητα να διασπάσουν με μεγαλύτερη ευκολία τα μετόπισθεν των Βοιωτών. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και έκαναν συνεχώς λάθη στην απόπειρά τους να βγουν από τα καρέ τους... Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους η ομάδα του Καραγεωργίου πήρε μέτρα στο γήπεδο κι έκανε την πρώτη τελική φάση με κεφαλιά του Μαρκόβσκι στο 40' που σταμάτησε εύκολα ο Κρίστινσον.

Το ματς πήγε σε μεγαλύτερη ισορροπία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Λεβαδειακό να διορθώνει την εικόνα του και να πατάει και στην περιοχή του Κρίστινσον. Αρχικά, ωστόσο, ο Ντέλετις δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Μπάγιτς σε φάση που από πλάγια βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρε των Βοιωτών, αν και υπό πίεση. Η απάντηση της ομάδας του Καραγεωργίου ήρθε στο 51' από εκτέλεση φάουλ, μια κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αδυναμία του Μαρκόφσκι να φτάσει στην πορεία της μπάλας και τον Μόρα να αποφεύγει το αυτογκόλ με την πλάτη! Το σωτήριο γκολ για το σύνολο του Φέστα ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν έπειτα από χέρι του Ρεκβιασβίλι σε γύρισμα του Σικάβκα στην περιοχή, ο Ντέλετιτς ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 1-0. Στο 77ο λεπτό κι ενώ ο Λεβαδειακός θα προσπαθούσε πλέον να βρει κάποια απάντηση στο γκολ των γηπεδούχων, ήρθε το μεγάλο λάθος από τον ρέφερι που απέβαλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Παντελιάδη, μόνο που η μπάλα χτύπησε στο σώμα του όπως φάνηκε από το ριπλέι κι όχι στο δεξί του χέρι... Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε όταν πλέον η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Ντέλετιτς έστειλε ωραία από αριστερά τον Γιακιμόβσκι κι αυτός «σέρβιρε» στον Σικάβκα για το 2-0. Με εννέα τελείωσαν το ματς οι Βοιωτοί, αφού τραυματίστηκε και ο Ιωαννίδης στο 90' και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

MVP: Ο Ντέλετιτς στην... τρίτη πολύ καλή του στιγμή κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα εκτελώντας εύστοχα το πέναλτι στο 71ο λεπτό. Στο πρώτο μέρος αστόχησε μόνος σε κεφαλιά, στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου νικήθηκε από τον Μπάγιτς και στην... τρίτη και φαρμακερή καλή του ευκαιρία, σκόραρε. Έκανε και την πανέμορφη μπαλιά στον Γιακιμόβσκι στο δεύτερο γκολ...

Στο ύψος του: Η αριστερή πλευρά της ΑΕΛ ξεχώρισε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Γκοΐκοβιτς και Γιακιμόβσκι, με τον τελευταίο να έχει κάνει και την ασίστ στο δεύτερο γκολ.

Ο αδύναμος κρίκος: Ο Ναγκίς αμυντικά αντιμετώπισε προβλήματα και εκνευρίστηκε για τον Λεβαδειακό, ενώ και ο Σαβατογκό επιθετικά δεν έκανε τίποτα από αυτά που θα έπρεπε για να βοηθήσει τον Μαρκόφσκι.

Η γκάφα: Μια για τον Ρεκβιασβίλι που δεν πρόσεξε το κορμί του και η μπάλα χτύπησε στο χέρι του για να δοθεί πέναλτι στην ΑΕΛ και μια σοβαρότατη η απόφαση του διαιτητή για αποβολή του Παντελιάδη για κοντρόλ με το σώμα κι όχι με το χέρι όπως θεώρησε ο ρέφερι...

Το στραγάλι: Σωστό το πέναλτι στο 70ο λεπτό για το χέρι του Ρεκβιασβίλι, κακή απόφαση η αποβολή του Παντελιάδη αφού η μπάλα χτύπησε στο σώμα του κι όχι στο χέρι, με τον ρέφερι Βρέσκα να δείχνει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να βγάζει εκτός ματς τον παίκτη των Βοιωτών.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Τεράστια νίκη για την ΑΕΛ που πλέον με αυτό το «τρίποντο» και το ένα από τα βήματα παραμονής που απαιτούνται, η ομάδα του Φέστα εξασφαλίζει και την... ισοβαθμία στο συγκεκριμένο σενάριο με τον Λεβαδειακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (85' Μπαργκάν), Μόρας, Λεοζίνιο (75' Γιακιμόβσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (64' Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς

Λεβαδειακός: Μπάγιτς, Νανγκίς, Κονέ (46' Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος (80' Ιωαννίδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό (81' Άγκουα), Αντιλέχου

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα